Kuva: Shutterstock
Aktiiviloma Dominikaanisessa tasavallassa

Aktiivilomailijan viisi vinkkiä Dominikaanisen tasavallan paratiisimaisemiin

Dominikaanisessa tasavallassa lomaillessa voit tehdä paljon muutakin kuin uida kristallinkirkkaissa vesissä tai ottaa aurinkoa valkoisilla hiekkarannoilla. Voit vaikkapa laittaa juoksukengät jalkaan ja osallistua huikeissa maisemissa käytävään maastojuoksukisaan, tai vierailla lukuisissa lumoavissa paikoissa kaukana turistipoluilta.

1. Osallistu juoksutapahtumaan Karibian kauniissa maisemissa

Dominikaanisessa tasavallassa on mahdollisuus osallistua useisiin juoksutapahtumiin. Vuosittain huhtikuussa juostaan perinteinen ja juhlava Punta Cana -maraton. Jos perinteinen maraton ei riitä, kesäkuussa on mahdollisuus osallistua ultramaratonille. 100 km del Caribe República Domicana -tapahtuma on osa Run the World -maastojuoksukilpailua.

Ultramaratonin reitti kulkee läpi Karibian kauniin pohjoisosan, jossa lämpötila vaihtelee 25 ja 31 asteen välillä. Viisi eripituista etappia sisältävä sadan kilometrin matka juostaan pitkin polkuja tasangoilla, viidakossa, pelloilla ja mangrovemetsissä, hiekkarannoilla ja kivisten jokien ja vesiputouksien lähistöillä. Ultramaratonin etapit ovat pituuksiltaan 10, 18, 17,5, 44,5 ja 12 kilometriä.

100km del Caribe República Dominicana -juoksuun osallistumalla – tai olemalla hauskanpidossa mukana vaikkapa katsojana – sinulla on mahdollisuus kokea muun muassa Cabareten, Puerto Platan, Sosúan, Punta Popin, El Limónin ja Las Terrenan Morón Beachin alueet ja kaupungit.

2.Vesiurheilua Atlantin syleilyssä

Dominikaaninen tasavalta on ihanteellinen kohde myös muunlaisille aktiivilomille. Erityisesti vesiurheiluun löytyy runsaasti mahdollisuuksia Atlantin valtameren huuhtoessa saaren pohjoisosia ja Karibian taivaansinisten vesien välkkyessä etelämpänä.

Suosittuja lajeja ovat snorklaus, surffaus, leijasurffaus sekä purjehdus. Cabarete on alueen vesiurheilun keskus.

Vedenalainen elämä Dominikaanisessa tasavallassa on runsasta. Snorklaamisen ja sukeltamisen tekee miellyttäväksi lämpimät vedet sekä erinomainen näkyvyys. Vesissä elää muun muassa paholaisrauskuja, purjekaloja sekä ryhävalaita.

Kuva: ShutterstockAktiiviloma Dominikaanisessa tasavallassa
Monipuolinen vedenalainen elämä takaa unohtumattomat snorklauselämykset.

3.Kokeile extreme-lajeja Jarabacoassa

Jarabacoa on vuoriston extreme-urheilun pääkaupunki Dominikaanisessa tasavallassa.

Jarabacoassa voit kokeilla muun muassa maastopyöräilyä, varjoliitoa tai kiipeilyä Baiguaten vesiputouksilla. Lisäksi voit harrastaa koskenlaskua Yaque del Norte -joessa eri vaikeustasoilla. Yaque del Norte -joen yli kulkee myös kolme keinuvaa riippusiltaa, jotka tarjoavat elämyksen niin aikuisille kuin lapsillekin.

Kuva: ShutterstockAktiiviloma Dominikaanisessa tasavallassa
Jarabacoan vuoristomaisema houkuttaa extreme-aktiviteetteihin.

Vähemmän vaativa, mutta silti mieleenpainuva seikkailu on vierailu samalla alueella sijaitseville Salto de Jimenoan vesiputouksille.

4.Golfaa Karibian parhailla kentillä

Dominikaanisessa tasavallassa on yli 25 upeaa golfkenttää. Niistä osa sijaitsee aivan rannikolla, mutta eniten kenttiä löytyy sisämaasta. Yksi kentistä sijaitsee vuoristossa.

Kuva: ShutterstockAktiiviloma Dominikaanisessa tasavallassa
Golfaus on hyvin suosittu aktiviteetti Dominikaanisessa tasavallassa.

Trooppisen lämmin ilmasto tekee Dominikaanisesta tasavallasta miellyttävän ympärivuotisen golfkohteen. Täysiä kierroksia pääsee pelaamaan muun muassa Punta Kanassa, Santo Domingossa sekä Puerto Platassa.

Dominikaaninen tasavalta on valittu useasti Karibian alueen sekä Latinalaisen Amerikan parhaaksi golfkohteeksi.

5.Vaella vuoristossa

Vuoristovaellus on suosittua Dominikaanisessa tasavallassa. Vaellusreitit kulkevat lumoavan kauniissa maisemissa, joissa joet ja järvet täplittävät viidakkoa. Trooppisessa ilmastossa voi vaeltaa ympäri vuoden.

Kuva: ShutterstockAktiiviloma Dominikaanisessa tasavallassa
Dominikaanisen tasavallan vuoristomaisemat houkuttavat vaellusseikkailuille.

Reittejä on useita, joten jokaisen kunnolle ja mielenkiinnolle löytyy sopivia. Vaelluksella voi viettää päivän tai useampia. Suosituihin kohteisiin etenkin paikallisten keskuudessa kuuluvat Jima-joen putoukset, joiden läheisyydessä voi harrastaa myös lintujen bongausta. Jos kaipaat korkeuksiin, voit kavuta katselemaan maailmaa Karibian korkeimmalta vuorelta, 3 087 metrin korkeuteen kohoavan Pico Duarten huipulta.

>> Lue lisää vinkkejä Dominikaaniseen tasavaltaan!

Lähde: Dominikaanisen tasavallan matkailutoimisto
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 16.10.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia