Kuva: Istockphoto
Mikä on Balin hylättyjen lentokoneiden tarina?

Hylätyt lentokoneet ihmetyttävät Balilla – löytyvät yllättävistä paikoista ilman selitystä

Balin hylättyjen lentokoneiden tarkkaa tarinaa ei tunneta.

Löysitkö hylätyt lentokoneet Balilla?

Parantuneet lentoyhteydet ja entistä edullisemmat lentoliput ovat nostaneet Balin suosiota suomalaismatkailijoiden keskuudessa. Jos haluat kokea Indonesian suosituimmalla lomasaarella jotain todella erikoista, paina tämä vinkki mieleesi seuraavaa matkaa varten.

Surffirantoja ja riisipeltoja odottava matkailija joutuu hieraisemaan silmiään osuessaan paikkaan, jossa seisoo hylätty lentokone ilman minkäänlaista selitystä. Eikä siinä vielä kaikki – näitä omilleen jätettyjä lentokoneita on saarella ainakin kaksi.

Molemmat lentokoneet ovat tiettävästi Boeing 737 -tyypin koneita ja löytyvät saaren eteläosasta, jossa toimii myös Balin lentokenttä. Koneet on sijoitettu kuitenkin niin kauas lentokentästä, ettei satunnainen kulkija voi olla häkeltymättä nähdessään täysikokoisen lentokoneen yllättävässä paikassa.

Toinen lentokoneista sijaitsee Kedongananissa lähellä Dunkin’ Donuts -kahvilaa ja on helposti saavutettavissa. Toinen koneista löytyy puolestaan läheltä Pandawa Beachin rantaa Kutan alueella. Valkoisten kallioiden reunustama lentokone on aidattu kävijöiltä, mutta sen voi nähdä kallion päältä koneen yläpuolelta.

Uutissivusto Business Insiderin mukaan ainakin toinen hylätyistä lentokoneista oli osa kariutunutta bisnessuunnitelmaa. Lentokone oli määrä muuttaa turisteja houkuttelevaksi ravintolaksi, mutta hanke ei ole toteutunut – ainakaan toistaiseksi.

Eräänlaisia vaihtoehtoisia turistikohteita lentokoneista on kuitenkin tullut. Seikkailunhaluiset matkailijat ovat nimittäin löytäneet aavemaisen näyn ja ottaneet sen omakseen persoonallisena kuvauspaikkana.

Käytöstä poistettuja lentokoneita on ennenkin hyödynnetty matkailutarkoituksiin. Niinkin läheltä kuin Tukholman Arlandan lentokentältä löytyy Boeing 747 -kone, jossa matkailijat voivat yöpyä vaikkapa ohjaamossa tai moottorin sisällä. Jumbo Stay -niminen majapaikka ehti olla aikoinaan muun muassa legendaarisen lentoyhtiö Pan Amin käytössä.

Saman tyylinen majapaikka toimii myös Costa Ricassa kuuluisassa Manuel Antonion kansallispuistossa. Ennen kaupallisten lentoyhtiöiden matkustajakoneena liikennöinyt Boeing 727 -kone on nykyään 15 metrin korkeuteen nostettu hotelli.

Katso alta matkailijoiden Instagramissa jakamia kuvia Balin hylätyistä lentokoneista!

Каждое путешествие – это новые места. Мы стараемся посетить их как можно больше, ведь каждая локация по своему уникальна. И кто бы мог подумать, что иметь самолёт во дворе, на Бали, это вполне норма ?? В прошлом году, мы просто ехали по центральной улице и увидели торчащий хвост настоящего, большого самолёта, который просто стоял во дворе чьего-то дома ? В этот раз все немного скромнее, самолёт стоит в большом котловане, но сам факт этого, конечно очень удивляет ? ——————————— #russian #boy #girl #love #good #day #travel #plane #tattoo #tattooboy #aircraft #good #day #family #smollafamilylife #sunny #holiday #trip #to #heaven #instalike #follow #me #fantasyreality #мысчастливы

A post shared by ✈          DANIL SMOLLA (@dsmolla) on

Abandoned Aircraft. ✈️??

A post shared by I Putu Rayvaldo Dharmawan (@ray23d) on

Mood. @iamalesea #whpmood

A post shared by @ warman.photo on

Just an abandoned plane. Pretty badass…

A post shared by Andy Sluys (@sluys_worldwide) on

>> Lue myös: Hylättyjen lentokoneiden hautausmaa on Bangkokin yllättävin näky – katso kuvat

Lähde: Business Insider, ZoomBali Blog
Kuvat: Istockphoto ja Instagram

Päivitetty: 2.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia