Hyppää sisältöön

Näin varaat edullisen äkkilähdön yhdelle – soolomatkailijan tietopaketti loman varaamiseen

Elina Venttola Päivitetty: 22.11.2023
Tiesitkö, että äkkilähdön saa halvalla myös yksin? Lue vinkit yksin matkustavalle.

Yksin lomalle?

Etkö onnistunut ajoittamaan lomiasi samaan aikaan ystäviesi tai puolisosi kanssa? Jos mieli tekee silti lomamatkalle, edullisia lomia saa myös yhdelle hengelle.

Sopivan loman etsiminen yhdelle matkailijalle vaatii kärsivällisyyttä, sillä tyypillisesti halvimmat lomat myydään kahdelle matkailijalle. Erityisesti äkkilähtötarjoukset ovat usein tarjolla kahden hengen matkaseurueelle, sillä monien hotellien huoneet on suunniteltu kahdelle tai useammalle yöpyjälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhden hengen huoneet ovat usein suhteessa kalliimpia kuin kahden hengen huoneet, ja pahimmillaan yksin matkustava joutuu maksamaan kahden hengen huoneesta yksin. Riippuu kuitenkin hotellista ja matkanjärjestäjästä, miten yhden hengen huoneet hinnoitellaan.

Lue tietopaketti matkan varaamisesta yksin ja lähde matkaan!

Valitse kohde hyvin

Jos suunnitelmissasi on ensimmäinen matka yksin, huolta voivat aiheuttaa monet asiat, kuten turvallisuus. Sopiva kohde kannattaa valita huolellisesti, sillä ensimmäinen soolomatka on mukavinta tehdä kohteeseen, jossa tuntee olonsa turvalliseksi.

Jos kielitaito huolettaa, suosituimmissa lomakohteissa on usein muita suomalaisia ja joissakin kohteissa saattaa jopa saada palvelua suomeksi. Vaikka muutoin ei matkustaisi paljon suosituissa rantalomakohteissa, muiden lomailijoiden suosimat kohteet voivat osoittautua nappivalinnaksi ensimmäiselle matkalle yksin.

>> Lue lisää: Kymmenen vinkkiä yksin matkustavalle – näin selviät ensimmäisestä matkasta yksin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin etsit matkan äkkilähtöhausta

Rantapallon äkkilähtöhaussa matkat vertaillaan kahden hengen lomina. Vertailussa näkyvä hinta on yhden hengen osuus eli puolet kokonaissummasta, kun matkalle lähtee kaksi henkilöä.

Näin vertaat hinnat, jos matkustat lomalle yksin:

  • Selaa ensin kiinnostavia kohteita, joissa on tarjolla äkkilähtöjä haluaminasi päivämäärinä. Kun löydät sopivalta vaikuttavan lomamatkan, klikkaa Varaa-linkkiä ja siirry kumppanin sivuille. Kumppani tarkoittaa matkanjärjestäjää, kuten Apollomatkoja, Aurinkomatkoja, Nazaria, tai Tjäreborgia.
  • Kaikkien matkanjärjestäjien varaussivuilta löytyy pudotusvalikko, josta voi vaihtaa matkustajien määrän yhteen henkilöön. Vastaavasti lomalaisten määrää voi kasvattaa samasta pudotusvalikosta.
  • Kun muutoksen on tehnyt, hinnat päivitetään hae-, etsi- tai valitse-linkistä. Tällöin näkyviin pitäisi tulla yhden hengen lomahinta.
Hidas aamiainen hotellissa vai brunssi kahvilassa? Yksin matkustaessa voit päättää lomasuunnitelmasi itse.

Kun matkan hakee yhdelle hengelle, tulos on aina oma huone tai huoneisto hotellissa. Matkanjärjestäjillä ei ole tarjolla niin kutsuttuja mies- ja naispaikkoja, joissa voi jakaa huoneen tuntemattoman kanssa. Jos kuitenkin haluat lähteä matkalle tuntemattoman kanssa, etsi matkaseura jo kotimaassa.

>> Haluatko matkustaa samanmielisen ihmisen kanssa? Näin löydät matkaseuraa

Tutustu matkanjärjestäjien käytäntöihin

Lähes kaikki suomalaiset matkanjärjestäjät huomioivat jollakin tavalla yksin matkustavat matkailijat.

Monien matkanjärjestäjien sivuilta voi tarkistaa, mihin hotelleihin on tarjolla huoneita ilman lisämaksua. Muun muassa Aurinkomatkat, Tjäreborg ja Apollomatkat tarjoavat palvelua, jossa yksin matkustava saa matkan ilman lisämaksua, jos majoittuu tietyissä hotelleissa.

TUI on kerännyt yhdelle sivulle hotellit, joissa on tarjolla yhden hengen huoneita. Matkavekka puolestaan on listannut yhdelle sivulle matkojen hinnat yhdelle hengelle. Myös Nazarin matkoissa on mukana hotelleja, joissa on hieman halvempia yhden hengen huoneita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joillakin matkanjärjestäjillä yhden hengen huoneesta saatetaan periä lisämaksu. Lisämaksun suuruus ja huoneen koko kannattaa aina tarkistaa ennen lopullista varausta.

>> Vertaa matkat Rantapallon äkkilähtöhausta!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Onko Tallinnassa tapana jättää tippiä?

Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa

Vinkit halvan matkan löytämiseen

Näin löydät halvan matkan – viisi vinkkiä

Bussilla matkustaminen Euroopassa

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 5 faktaa

Tyhjä huulirasvapuikko on yllättävä paikka piilottaa rahaa matkalla

Tähän arkiseen esineeseen et olisi ikinä keksinyt piilottaa rahaa matkalla – ja juuri siksi se suojaa sinua varkailta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja