Hyppää sisältöön

Miten äkkilähdöt toimivat? Näin voit löytää matkan mojovalla alennuksella

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.04.2024
Edullinen äkkilähtö voi laittaa lomasuunnitelmat hetkessä uusiksi. Lue tästä, miten äkkilähdöt toimivat ja mistä niitä löytyy.

Miten äkkilähtö toimii?

Loma edessä, mutta suunnitelmat tekemättä? Ei hätää – matka voi löytyä yllättävän lyhyellä varoitusajalla.

Äkkilähdöiksi kutsutaan matkoja, joita matkanjärjestäjät myyvät alennettuun hintaan lähellä lähtöpäivää. Joskus houkuttelevia tarjouksia voi olla jo pari viikkoa ennen lähtöä, toisinaan taas hinta romahtaa päivää tai paria ennen kuin kone lähtee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joskus hinta voi tuntua jopa liian hyvältä ollakseen totta, mutta totta se on: jos matkanjärjestäjällä on tietty kiintiö hotellista ja tietty määrä paikkoja lentokoneessa, on ne kannattavampaa myydä alennettuun hintaan kuin ei ollenkaan. 

Kaikkein edullisimmat viikon rantalomat voivat maksaa äkkilähtönä vain 100–300 euroa sisältäen lennot ja hotellimajoituksen. Äkkilähdöt voivat siis olla reilusti halvempia kuin itse erikseen ostetut lennot ja hotellit. 

Inka KhanjiMiten äkkilähtö toimii?
Äkkilähdön varaamalla matkan hinnasta voi säästää jopa useita satoja euroja.

Jos aikaa on käytettävissä enemmän, kannattaa tutkia myös kahden viikon matkoja. Niiden hinta-laatusuhde voi olla vielä viikon matkojakin parempi.

Nopeimmillaan lähtö saattaa löytyä seuraavalle päivälle tai jopa samalle päivälle. Viime hetken varausta tehdessä on tärkeää huolehtia siitä, että passi ja matkavakuutus ovat voimassa. 

Matkan varattuasi saat sähköiset liput suoraan sähköpostiin ja olet valmiina lähtöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin käytät äkkilähtöhakua 

Äkkilähtöjä voit vertailla kätevästi Rantapallon äkkilähtöhaussa. Helppoa matkahakua käyttääkseen ei tarvitse olla nettivelho tai kokenut reissaaja.

Valitse ensin lähtökenttä Suomessa sekä kohde, johon etsit matkaa. Useampia kohteita valitsemalla saat enemmän tuloksia edullisista lähdöistä. Voit lajitella tulokset joko nopeimman lähtöpäivän tai halvimman hinnan perusteella. 

Voit asettaa haussa erilaisia kriteerejä matkaasi varten. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lähtöpäivä, matkan kesto, hotellin tähtiluokitus tai reissun maksimihinta. Hakuehdot voivat olla juuri niin yksityiskohtaisia kuin itse haluat, mutta muista kuitenkin, että mitä joustavampi olet, sitä parempia tarjouksia löydät.  

Inka KhanjiHalvat äkkilähdöt
Voit määrittää matkakohteen tarkasti tai lähteä sinne, minne pääsee edullisimmin.

Hakutuloksissa näet matkapaketit, jotka sisältävät lennot ja hotellimajoituksen. Halutessasi voit rajata haun myös pelkkiin lomalentoihin.

Äkkilähtöhaussa ovat mukana Suomen suurimmat matkanjärjestäjät kuten Aurinkomatkat, TUI, Tjäreborg ja Apollomatkat. Mukana on myös matkatoimistokentän uudempia tulokkaita kuten TripX ja Longitours.

Kun löydät sopivan matkan, haku ohjaa sinut matkanjärjestäjän verkkosivuille tekemään varauksen. 

>> Lue myös: Milloin äkkilähdöt ovat halvimmillaan?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraa äkkilähtöjä somessa

Monet parhaista matkatarjouksista tulevat vastaan sosiaalisessa mediassa. Oletko sinäkin bongannut joskus uskomattoman tarjouksen ja varannut matkan viivyttelemättä?

Rantapallon somekanavista löydät käsin poimittuja tarjouksia ja päivän parhaita hintoja suosittuihin kohteisiin. Tilejä seuraamalla pysyt kärryillä siitä, missä hinnoissa matkat kullakin hetkellä liikkuvat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Halvat äkkilähdöt

Milloin äkkilähdöt ovat halvimmillaan? Lue tästä, koska nappaat edullisen matkan

Albania

Mikä on äkkilähtö? Lue tämä, jos haaveilet matkasta lyhyellä varoitusajalla

Nainen yksin matkalla

Näin varaat edullisen äkkilähdön yhdelle – soolomatkailijan tietopaketti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja