hero taustakuva

Älä mokaa maailmalla – suosittujen lomakohteiden 10 erikoista sääntöä, joista et ehkä ole ikinä kuullutkaan

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Suosittujen matkakohteiden omituisiin lakeihin kannattaa tutustua ennen lomaa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 22.03.2018
facebook   whatsapp

1. Arabiemiraatit: muista siistit käytöstavat

Talvikohteiden kärkikaartiin kuuluva Arabiemiraatit tunnetaan tiukasta lainsäädännöstään. Liian intohimoisten julkisten hellyydenosoitusten lisäksi kannattaa välttää myös kiroilua ja hävyttömiä eleitä ja käsimerkkejä.

2. Thaimaa: sähkötupakka kielletty

Suomalainen saattaa yllättyä siitä, ettei sähkötupakan käyttäminen tai maahan tuominen ole sallittua Thaimaassa. Sähkötupakkaa ei kannata ottaa vastaan, vaikka sitä tarjottaisiinkin – kiinni jääminen voi johtaa pahimmillaan jopa kymmenen vuoden vankeustuomioon. Myös tavallinen tupakointi on tiukasti kielletty monilla suosituilla rannoilla.

3. Kreikka: unohda julkinen nakuilu

Rietas käytös ja paljastelu julkisilla paikoilla on Kreikassa tiukasti kielletty. Tämä kannattaa muistaa myös bilekohteissa muutaman drinkin jälkeen – pahimmillaan paljastelijat voidaan pidättää, sakottaa tai vangita.

4. Sri Lanka: tarkkana Buddha-kuvien kanssa

Viime vuosina matkailijoiden keskuudessa suosiotaan kasvattaneessa Sri Lankassa Buddha-patsaisiin ja -kuviin suhtaudutaan erittäin tiukasti. Matkailijoilta voidaan jopa evätä pääsy maahan Buddha-aiheisten tatuointien takia. Kaikki epäkunnioittavina pidetyt Buddha-patsailla otetut lomakuvat voivat johtaa vaikeuksiin.

5. Japani: varo, mitä lääkkeitä pakkaat

Japaniin matkustettaessa kannattaa kiinnittää huomiota mukaan pakattaviin lääkkeisiin. Esimerkiksi Vicks-inhalaattorit ja kodeiinia sisältävät särkylääkkeet on maassa kielletty.

6. Turkki: kunnioita lippua ja valuuttaa

Monet Turkissa lomailleet matkailijat ovat varmasti huomanneet, että maan lippu liehuu lähes kaikkialla. Lipun häpäisemisestä tai halventamisesta voikin saada sakot tai jopa vankeusrangaistuksen. Sama koskee Turkin valuuttaa.

7. Karibian maat: varo armeijakuosia

Armeijakuosi nousee aina säännöllisin väliajoin trendikkääksi, mutta monissa Karibian alueen maissa armeijakuosin käyttö on kokonaan kielletty. Laki on voimassa muun muassa Barbadoksella ja Saint Lucialla. Armeijahenkisiä vaatteita ei sallita edes lapsille.

8. Espanja: ole erityisen varovainen luonnossa

Kukaan tavallinen matkailija ei varmasti sytytä metsäpaloa tahallaan, mutta jos niin käy Espanjassa, eivät selitykset auta. Onnettomuus katsotaan rikokseksi, vaikka kyseessä olisikin vahinko.

9. Australia: kunnioita karanteenia

Australiaan matkustettaessa tulee kunnioittaa maan tiukkoja karanteenisääntöjä, jotka koskevat esimerkiksi eläimiä ja ruoka- ja kasvituotteita. Monet matkailijat saattavat muistaa paljon julkisuutta saaneen tapauksen, kun näyttelijä Amber Heard jäi kiinni lemmikkikoirien luvattomasta kuljetuksesta Australiaan. Sääntöjen rikkomisesta voi napsahtaa mojovat sakot.

10. Ukraina: älä tupakoi julkisilla paikoilla

Olisitko uskonut, että Ukrainassa tupakointi on kielletty kaikilla julkisilla paikoilla? Sama koskee myös alkoholijuomien nauttimista. Myös Suomesta liikennöidään suoria lentoja maan pääkaupunkiin Kiovaan.

Lue myös: Nämä kuusi asiaa on kielletty Kanarialla – yllätytkö säännöistä?

Lähde: Daily Mail
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.