Kuva: Inka Khanji
Kazan, Venäjä

Matkailija, oletko kuullut näistä? Tässä erikoisimmat Euroopan-kaupungit, joihin voit lentää suoraan Helsingistä

Haluatko matkustaa Euroopan-kohteisiin, missä muut eivät vielä käy? Näihin vähemmän tunnettuihin matkailukaupunkeihin pääset Suomesta helposti suorilla lennoilla!

1. Belgrad

Serbian pääkaupunkiin Belgradiin on päässyt Helsinki-Vantaalta suorilla lennoilla kesäkuusta 2019 lähtien, kun Air Serbia aloitti suorat lennot Suomesta. Väliä liikennöidään kolme kertaa viikossa, joten kaupunkiloma Belgradissa onnistuu vaivattomasti.

Kuva: ShutterstockBelgrad, Serbia
Belgrad on kiinnostava ja kaunis kaupunkikohde Serbiassa.

Belgrad sijaitsee Itä-Euroopassa ja yhdistää kiehtovalla tavalla idän ja lännen vaikutteita. Katukuvassa näkyvät edelleen vuoden 1999 pommituksen jäljet, mutta esimerkiksi kaupungin ravintolatarjonta yhdistettynä aika ajoin poskettoman edulliseen hintatasoon tekee Belgradista ruokamatkailijoiden suosikin. Kaupunki sopii erinomaisesti juuri perinteiselle kaupunkilomalle, kun tavoitteena on rentoutua hotellissa, nauttia ravintoloista ja katsella nähtävyyksiä.

2. Kiova

Ukrainassa sijaitseva Kiova on monelle tuttu kohde vaihtokenttänä lentoyhteyksien välillä, mutta todellisuudessa Kiova on paljon muutakin. Noin kolmen miljoonan asukkaan suurkaupungissa on runsaasti nähtävää, sillä Kiovan tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon lukeutuu Unescon maailmanperintökohde, arkkitehtonisesti näyttäviä rakennuksia sekä suosittu Itsenäisyydenaukio.

Kuva: ShutterstockKiova, Ukraina
Ukrainan pääkaupunki Kiova sijaitsee helpon lentoyhteyden päässä Helsingistä.

Edullinen hintataso, hyvä hotellitarjonta sekä loistavat shoppailumahdollisuudet tekevät Kiovasta kiinnostavan kaupunkikohteen. Kiovaan pääsee helposti Helsingistä noin kahdessa tunnissa Ukraine Internationalin lennoilla.

3. Pristina

Pristina on Kosovon pääkaupunki, jonne pääsee Helsinki-Vantaalta kerran viikossa Norwegianin suorilla lennoilla kesäkuusta 2017 lähtien. Pristina sijaitsee Kosovon itäpuolella sisämaassa.

Kuva: ShutterstockPristina, Kosovo
Lentoaika Pristinaan on Helsingistä kolme ja puoli tuntia.

Kosovon pääkaupungissa on noin 200 000 asukasta, mikä on pieni osa maan 1,8 miljoonasta asukkaasta. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä on muun muassa Kosovon kansalliskirjasto, joka on kerännyt kyseenalaista mainetta maailman rumimpana rakennuksena.

4. Minsk

Eksoottinen Minsk sijaitsee Valko-Venäjällä ja on noin kahden miljoonan asukkaan kaupunki. Siisti kaupunki ei ole massaturismin kohde, joten se tarjoaa matkailijalle todella jotain erilaista.

Kuva: ShutterstockMinsk, Valko-Venäjä
Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk on tuttu vain harvoille suomalaisille.

Kaupungissa ei ole perinteisiä matkailunähtävyyksiä, mutta Minskissä vieraileviin vetoavat puistot, tunnelma sekä tietysti neuvostoarkkitehtuuri. Helsingistä pääsee näppärästi Minskiin valkovenäläisen Belavian lennoilla reilussa kahdessa tunnissa.

5. Kazan

Länsi-Venäjällä sijaitsevan Tatarstanin pääkaupunki Kazan on kiinnostava kaupunkikohde, josta matkailija löytää erityisesti hulppeaa arkkitehtuuria. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovatkin rakennuksia, sillä esimerkiksi Kaikkien uskontojen temppeli sekä Kazanin Unesco-kohde kreml ovat vierailun arvoisia.

Kuva: Inka KhanjiKazan, Venäjä
Kul Sharifin moskeija on Kazanin suosituimpia matkailunähtävyyksiä. Moskeija näyttää upealta niin sisältä kuin ulkoakin.

Kaupunki tarjoaa tekemistä useiksi päiviksi, sillä siistissä venäläiskaupungissa on helppo viihtyä. Reilun miljoonan asukkaan Kazaniin on kätevä matkustaa Helsingistä, sillä Finnair liikennöi kaupunkiin suorilla lennoilla.

>> Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Päivitetty: 1.8.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Olen käynyt aikoinani joissain näissä kohteissa.Kosovo oli järkyttvävin kohde.
Vessoihin ei voinut mennä,ulosteiden lainehtimisen tähden lattioilla.

eikös vanhan rautaesiripun tälläpuolella oo yhtään mielenkiintoista kaupunkia ??