Hyppää sisältöön

Valokuvaajan viisi unelmakohdetta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.09.2012
Minne kannattaa lähteä valokuvaamaan? Katso viisi kohdevinkkiä kauniiden kuvien metsästäjälle.

Minne matkustaa valokuvaamaan?

Kameran ja kuvauskaluston kanssa matkustavat valokuvaajat etsivät täydellistä valoa, kuvauksellisimpia kaupunkeja ja dramaattisimpia maisemia. Matkailusivusto Lonely Planet listasi viisi matkakohdetta, joihin kannattaa lähteä vaikka vain kuvaamaan.

1. Rajasthan, Intia

Kuninkaallisesta historiastaan tunnettu Rajasthan on yksi Intian helmistä ja valokuvaajan kiistaton unelmakohde. Satumaisessa valossa kylpevältä alueelta löytyy loputtomasti kuvattavaa palatseista festivaaleihin sekä Jodhpurin ja Jaipurin linnoituksiin. Värikkäästi pukeutuneilta paikallisilta kannattaa myös pyytää kuvauslupaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paras aika matkustaa Rajasthaniin on lokakuun lopusta helmikuuhun.

Intian parhaat valokuvauskohteet

2. Yellowstonen kansallispuisto, Yhdysvallat

Yhdysvalloissa sijaitseva maailman vanhin kansallispuisto Yellowstone tarjoaa silmänruokaa kameralle etenkin keväällä ja syksyllä – vilkkaimpina kesäkuukausina alue suorastaan tulvii turisteja. Suurimmaksi osaksi Wyomingin osavaltion rajojen sisään levittäytyvässä kansallispuistossa riittää luonnon ihmeitä kuvattavaksi kuumista lähteistä vesiputouksiin.

Myös eläinten kuvaamisesta nauttivalla matkailijalla on Yellowstonessa oivalliset apajat: puistossa voi törmätä muun muassa karhuihin, ilveksiin, hirviin ja puumiin.

Maailman vanhin kansallispuisto on upea kuvauskohde

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Venetsia, Italia

Venetsia on kiistämättä yksi Euroopan omaperäisimmistä matkakohteista, joka ei ole jäänyt valokuvaajiltakaan huomaamatta. Kaupunkia voi kuvata labyrinttimaisilla kujilla tai vaikka gondolin ja vesitaksin kyydistä. Syksyllä ja talvella mystinen Venetsia paljastaa erilaiset kasvonsa: helmikuussa vietettävä karnevaali värikkäine naamioineen on valokuvaajalle erityisen upea aika vierailla kelluvassa kaupungissa.

Venetsiassa lomailevan kuvaajan kannattaa ehdottomasti vierailla myös viereisellä Buranon saarella, jonka sateenkaarenkirjavat talot tarjoavat mahtavaa väriloistoa.

Venetsian karnevaalit hurmaavat valokuvaajan

4. Hongkong, Kiina

Modernia kaupunkisiluettia etsivälle valokuvaajalle Hongkong kuuluu ehdottomiin ykköskohteisiin. Hengästyttävät pilvenpiirtäjät saa ikuistettua parhaiten Victoria’s Peak -kukkulan huipulta, jonne kannattaa suunnata illan hämärtyessä ja kaupungin valojen syttyessä. Muista pakata mukaan kolmijalka onnistuneiden kuvien varmistamiseksi.

Suotuisin ajankohta suunnata Hongkongiin on lokakuusta maaliskuuhun kuumimpien kesäkuukausien välttämiseksi. Talvella kaupungin sää saattaa heitellä rajustikin – miinusasteetkaan eivät ole kohteessa vieraita.

Valokuvaajan unelmakohde Kiinassa

5. Ladakh, Intia

Ladakh on Intian korkeimmalla sijaitseva asutettu alue, jonka maisemat vaihtelevat jykevistä vuoristoista ja sinisistä järvistä valkoiseen hiekkaan ja karuihin kuumaisemiin. Kuvausvarusteiden joukkoon on hyvä varata laajakuvalinssi ja tukeva kolmijalka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ladakh on suosittu vaelluskohde, joka tunnetaan häkellyttävän sinisestä taivaastaan – alueella paistaakin aurinko lähes 300 päivänä vuodessa. Paras aika vierailla Ladakhissa on loppukesästä tai alkusyksystä.

Intian parhaat kohteet matkakuvaajalle

Lähde: Lonely Planet
Kuvat: iStockphoto, Flickr / Rafa http://www.micamara.es, Flickr / trentroche, Flickr / Willy_G91, Flickr / Helen Flamme, Flickr / mckaysavage

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ohjeet passikuvan ottamiseen

Voiko passikuvan ottaa itse? Lue vinkit ja nappaa hyvä passikuva ilmaiseksi

Kameravertailu

Eroon isosta järjestelmäkamerasta! Vertaile matkailijalle sopivimmat Canonin ja Olympuksen reissukamerat

Ole tarkkana Dubaissa valokuvatessa – kolme vinkkiä, joiden avulla vältät tyypilliset virheet

Vinkit matkakuvaajalle

Kameran kanssa matkalla – neljä vinkkiä valokuvaajalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja