Kuva: Nella Rahkonen
Konsta Punkka

Instagram-tähti Konsta Punkka paljastaa: parhaan matkakuvan saat, kun muut vielä nukkuvat

Suosittu Instragram-kuvaaja neuvoo heräämään aikaisin ja kuvaamaan maisemat ilman muita matkailijoita.

Hyvä kuva vaatii vaivannäköä

Oravakuiskaaja-lempinimellä tutuksi tullut valokuvaaja Konsta Punkka tunnetaan erityisesti upeista luonto- ja eläinkuvistaan. Niin Suomen kuin ulkomaidenkin luontoa kuvaava Punkka suosittelee lähtemään valokuvaamaan silloin, kun muut matkailijat ovat vielä nukkumassa.

– Jos haluaa hyvän matkakuvan, pitää herätä aikaisin ja vähän miettiä, miten saa kuvan otettua ilman niitä muita turisteja siinä kuvassa. Sillä tavalla kuvista saa vähän erilaisia, Punkka neuvoo.

Aikaisten aamuherätysten lisäksi Konsta Punkka seuraa aktiivisesti säätilan muutoksia sekä muita karttoja, joiden avulla hän tietää, milloin olosuhteet ovat parhaat loistavien luontokuvien nappaamiseksi.

– Käytän apuna etenkin tähtiä kuvatessa erilaisia tähtikarttasovelluksia, joiden avulla näen, missä tähdet ovat. Käytän myös paljon erilaisia sääsovelluksia, joiden avulla pystyy arvioimaan esimerkiksi pilvien liikettä.

Nuorella valokuvaajalla on Instagramissa yli 650 000 seuraajaa, joten hän tietää mistä puhuu. Apunaan valokuvien viimeistelyyn hän käyttää useita sovelluksia.

– Editoin kuvat ensin tietokoneella, mutta sen jälkeen käytän esimerkiksi Snapseed-sovellusta ja vähän VSCOcam-sovellusta, joilla editoin kuvaa vielä vähän paremmaksi juuri Instagramia varten.

Katso videolta Konsta Punkan vinkit hyvän matkakuvan saamiseen!

Kuva ja video: Nella Rahkonen
Teksti: Inka Khanji

Päivitetty: 17.2.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia