Hyppää sisältöön

Suomen suosituin instagrammaaja paljastaa: odotin karhuja kaksi päivää

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.05.2015
Luontokuvaaja ja Suomen suosituin instagrammaaja Konsta Punkka nimeää ulkomaisiksi suosikkikohteikseen Hollannin ja Norjan. Hän matkustaa kohteisiin pääasiassa maisemien ja eläinten vuoksi.

Luonto ja eläimet vievät kohteisiin

Tunnelmallisista eläin- ja luontokuvistaan tunnettu valokuvaaja Konsta Punkka matkustaa ensisijaisesti kohteisiin, jotka tarjoavat mahdollisuuden upeisiin kuviin. Aina eläinkuvaus ei ole helppoa: esimerkiksi karhujen kuvaaminen saattaa vaatia kärsivällisyyttä.

– Rakastan käydä kuvaamassa Etelä-Hollannissa, sillä siellä on todella kauniita ja kuvauksellisia peltomaisemia. Pidän erityisesti myös pitkistä, puiden reunustamista teistä joita alueelta löytyy paljon, Punkka sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hollannin lisäksi Punkan suosikkeihin kuuluvat Pohjois-Norjassa sijaitsevat Lofootit. Helsinkiläinen valokuvaaja osaa kuitenkin arvostaa myös kotimaan kohteita.

– Suomessa Lappi ja erityisesti Inarin ja Saariselän alue ovat kaunista seutua. Siellä on paljon eläimiä, erityisesti poroja, mutta niiden lisäksi myös upeita maisemia. Lapin lisäksi Suomussalmi on suosikkini, sillä siellä on paljon karhuja.

Punkka valitsee matkakohteensa pääasiassa valokuvaamisen näkökulmasta sillä ajatuksella, mitä eläimiä missäkin kohteessa voisi saada kuvattua. Samalla näkökulmalla syntyvät myös haavekohteet.

– Haaveilen tällä hetkellä Färsaarista, sillä sinne olisi hienoa päästä kuvaamaan maisemia ja tietysti eläimiä hienossa ympäristössä. Olisi myös kiva päästä matkustamaan Aasiaan, sillä en ole käynyt siellä koskaan ja se olisi uutta ja erilaista. Haluaisin matkustaa myös Etelämantereelle pingviinien perässä joskus tulevaisuudessa, Konsta Punkka haaveilee.

Kettu
Konsta Punkka onnistuu tunnelmallisissa eläinkuvissaan kärsivällisyydellä sekä kunnioittamalla kuvauskohdetta.

Konsta Punkan kuvausvinkit matkailijalle

Konsta Punkka on kokenut valokuvaaja ja erikoistunut luontokuvaamiseen. Miehen lähikuvat eläimistä ja maisemakuvat suomalaisesta luonnosta ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta sosiaalisessa mediassa. Lue Punkan vinkit onnistuneisiin valokuviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Ole kärsivällinen ja odottele eläimiä rauhassa

– Itse olen odotellut pisimpään paikoillani kaksi päivää kuvatessani karhuja. Vietin sen ajan samassa kopissa, jossa oli erillisenä vessa joten mitään ongelmaa ei ollut, mutta neliömetrin kokoisessa kopissa ajatukset lensivät huolella, Punkka muistelee.

2. Unohda sosiaalinen media

Älä räplää puhelintasi kuvatessasi vaan keskity kuvaushetkeen. Muista myös kunnioittaa eläimiä: jos haluat hyviä eläinkuvia älä jahtaa niitä vaan odota, että eläimet tulevat luoksesi.

3. Peitä kamera erityisesti kaupunkikohteissa

– Esimerkiksi Itä-Afrikassa kuvatessani peitin kamerasta kaikki näkyvät merkit, jotta sitä ei varastettaisi. Peitin mustalla teipillä kamerasta logot, merkin ja mallin ja tein teippipaperilla kamerasta mahdollisimman kuluneen ja surkean näköisen.

Konsta Punkan ensimmäinen valokuvanäyttely on esillä Sokos Hotels -ketjun hotelleissa kesän ja syksyn 2015 ajan. Avajaiset järjestetään Helsingissä Sokos Hotels Presidentissä 26. toukokuuta 2015.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Sokos Hotels, Konsta Punkka

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ohjeet passikuvan ottamiseen

Voiko passikuvan ottaa itse? Lue vinkit ja nappaa hyvä passikuva ilmaiseksi

Kameravertailu

Eroon isosta järjestelmäkamerasta! Vertaile matkailijalle sopivimmat Canonin ja Olympuksen reissukamerat

Ole tarkkana Dubaissa valokuvatessa – kolme vinkkiä, joiden avulla vältät tyypilliset virheet

Vinkit matkakuvaajalle

Kameran kanssa matkalla – neljä vinkkiä valokuvaajalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja