Kuva: Sokos Hotels
Konsta Punkka

Suomen suosituin instagrammaaja paljastaa: odotin karhuja kaksi päivää

Luontokuvaaja ja Suomen suosituin instagrammaaja Konsta Punkka nimeää ulkomaisiksi suosikkikohteikseen Hollannin ja Norjan. Hän matkustaa kohteisiin pääasiassa maisemien ja eläinten vuoksi.

Luonto ja eläimet vievät kohteisiin

Tunnelmallisista eläin- ja luontokuvistaan tunnettu valokuvaaja Konsta Punkka matkustaa ensisijaisesti kohteisiin, jotka tarjoavat mahdollisuuden upeisiin kuviin. Aina eläinkuvaus ei ole helppoa: esimerkiksi karhujen kuvaaminen saattaa vaatia kärsivällisyyttä.

– Rakastan käydä kuvaamassa Etelä-Hollannissa, sillä siellä on todella kauniita ja kuvauksellisia peltomaisemia. Pidän erityisesti myös pitkistä, puiden reunustamista teistä joita alueelta löytyy paljon, Punkka sanoo.

Hollannin lisäksi Punkan suosikkeihin kuuluvat Pohjois-Norjassa sijaitsevat Lofootit. Helsinkiläinen valokuvaaja osaa kuitenkin arvostaa myös kotimaan kohteita.

– Suomessa Lappi ja erityisesti Inarin ja Saariselän alue ovat kaunista seutua. Siellä on paljon eläimiä, erityisesti poroja, mutta niiden lisäksi myös upeita maisemia. Lapin lisäksi Suomussalmi on suosikkini, sillä siellä on paljon karhuja.

Punkka valitsee matkakohteensa pääasiassa valokuvaamisen näkökulmasta sillä ajatuksella, mitä eläimiä missäkin kohteessa voisi saada kuvattua. Samalla näkökulmalla syntyvät myös haavekohteet.

– Haaveilen tällä hetkellä Färsaarista, sillä sinne olisi hienoa päästä kuvaamaan maisemia ja tietysti eläimiä hienossa ympäristössä. Olisi myös kiva päästä matkustamaan Aasiaan, sillä en ole käynyt siellä koskaan ja se olisi uutta ja erilaista. Haluaisin matkustaa myös Etelämantereelle pingviinien perässä joskus tulevaisuudessa, Konsta Punkka haaveilee.

Kuva: Konsta PunkkaKettu
Konsta Punkka onnistuu tunnelmallisissa eläinkuvissaan kärsivällisyydellä sekä kunnioittamalla kuvauskohdetta.

Konsta Punkan kuvausvinkit matkailijalle

Konsta Punkka on kokenut valokuvaaja ja erikoistunut luontokuvaamiseen. Miehen lähikuvat eläimistä ja maisemakuvat suomalaisesta luonnosta ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta sosiaalisessa mediassa. Lue Punkan vinkit onnistuneisiin valokuviin.

1. Ole kärsivällinen ja odottele eläimiä rauhassa

– Itse olen odotellut pisimpään paikoillani kaksi päivää kuvatessani karhuja. Vietin sen ajan samassa kopissa, jossa oli erillisenä vessa joten mitään ongelmaa ei ollut, mutta neliömetrin kokoisessa kopissa ajatukset lensivät huolella, Punkka muistelee.

2. Unohda sosiaalinen media

Älä räplää puhelintasi kuvatessasi vaan keskity kuvaushetkeen. Muista myös kunnioittaa eläimiä: jos haluat hyviä eläinkuvia älä jahtaa niitä vaan odota, että eläimet tulevat luoksesi.

3. Peitä kamera erityisesti kaupunkikohteissa

– Esimerkiksi Itä-Afrikassa kuvatessani peitin kamerasta kaikki näkyvät merkit, jotta sitä ei varastettaisi. Peitin mustalla teipillä kamerasta logot, merkin ja mallin ja tein teippipaperilla kamerasta mahdollisimman kuluneen ja surkean näköisen.

Konsta Punkan ensimmäinen valokuvanäyttely on esillä Sokos Hotels -ketjun hotelleissa kesän ja syksyn 2015 ajan. Avajaiset järjestetään Helsingissä Sokos Hotels Presidentissä 26. toukokuuta 2015.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Sokos Hotels, Konsta Punkka

Päivitetty: 22.5.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 3,86 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia