Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ei enää omakuvia matkoilta – näissä paikoissa selfien ottaminen on kielletty

Flickr / headacheQ y viceversa artikkelin kuva
Matkakuvaus
Itseään valokuvaavien matkailijoiden aiheuttamat vaaralliset tilanteet ja paikallisten närkästyminen ovat johtaneet selfie-kieltoon useiden nähtävyyksien luona.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.11.2014
facebook   whatsapp

Selfie-villitys aiheuttaa jo närkästystä

Oletko ottanut itsestäsi valokuvan vaarallisen eläimen kanssa? Entä kuvan sinusta ja kuuluisasta taideteoksesta? Monissa turistikohteissa on nyt kyllästytty jatkuvasti selfieitä nappaileviin turisteihin, ja ongelman ratkaisemiseksi omakuvien ottaminen on kielletty kokonaan.

Katso lista paikoista, joissa selfieiden ottaminen on kielletty.

1. Tahoe-järvi, Kalifornia ja Nevada, Yhdysvallat

Lukuisat turistit ovat joutuneet vaaratilanteisiin ottaessaan selfieitä Tahoe-järvellä liikkuvien karhujen kanssa. Selfie vapaan karhun kanssa on erityisen vaarallinen siitä syystä, että kuvaustilanteessa kuvattava on selin karhuun päin eikä näe, milloin peto käy vaarallisen lähelle.

Alueen työntekijät ovatkin pyytäneet turisteja välttämään selfieiden ottamista.

2. Van Gogh -museo, Amsterdam, Alankomaat

Amsterdamilaisessa Van Gogh -museossa ei saa ottaa selfieitä, eikä liioin muitakaan valokuvia. Museon valokuvauskielto astui voimaan jo toisen kerran maaliskuussa 2014, kun noin vuotta aikaisemmin vapautettu valokuvaaminen alkoi häiritä museon vierailijoita.

Tunnettujen teosten äärellä kuhisseet innokkaat kuvaajat häiritsivät museon mukaan niitä vieraita, jotka halusivat kuvaamisen sijaan keskittyä nauttimaan taiteesta, ja valokuvauskielto päätettiin palauttaa.

3. Sikstuksen kappeli, Vatikaani

Vatikaanissa sijaitsevassa Sikstuksen kappelissa on muun muassa taiteilija Michelangelon tunnetuin teos Aatamin luominen, mutta vierailijat eivät saa ottaa itsestään selfietä kuuluisan maalauksen kanssa.

Kappelissa ei saa ottaa selfieitä, eikä myöskään muita valokuvia, sillä valokuvaaminen on kielletty kokonaan. Kielto koskee myös kappelin tunnetuimpia freskoja. Valokuvaus kiellettiin kappelissa jo 1980-luvulla, ja kieltoa on rikottu siitä lähtien.

Mekka
Imaamit toivovat, että nuoret pyhiinvaeltajat eivät ottaisi selfieitä pyhissä paikoissa.

4. Mekka, Saudi-Arabia

Useimmat muslimit tekevät kerran elämässä pyhiinvaellusmatkan Mekkaan, ja viime aikoina erityisesti nuoret pyhiinvaeltajat ovat napanneet tuliaisiksi selfien alueen tunnettujen uskonnollisten maamerkkien kanssa.

Imaamit ja islamin oppineet ovatkin pyytäneet pyhiinvaeltajia lopettamaan selfieiden ottamisen pyhissä paikoissa, sillä sitä ei pidetä sopivana käytöksenä.

5. Härkäjuoksu, Pamplona, Espanja

Uskaltaisitko juosta härkien kanssa ahtaalla kadulla? Entä tulisiko mieleesi ottaa samalla selfie? Ei välttämättä, mutta espanjalaisviranomaiset haluavat olla varmoja, etteivät juoksijat nappaile selfieitä kesken kaiken. Siitä syystä tunnetun härkäjuoksutapahtuman aikana selfieiden ottaminen on kielletty.

Vuoden 2014 tapahtumassa brittimies nappasi itsestään selfien kesken härkäjuoksun, ja sai siitä 3 000 euron sakot.

Lähde: Condé Nast Traveler
Kuva: Flickr / headacheQ y viceversa, marviikad

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.