Hyppää sisältöön

Jännittäviä dekkareita ja rentouttavia lukuhetkiä – loppukesän 2015 kirjavinkit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 04.08.2015
Kesää on vielä jäljellä. Rantapallon lukupaketti sisältää lukusuositukset loppukesän lomapäiviin ja pimeneviin iltoihin.

Jännittäviä dekkareita ja avartavia opuksia

Harva kirjallisuuden genre sopii kesään paremmin kuin rikosromaani. Dekkarit vievät mennessään jännittäviin tilanteisiin ja ovat siksi mainiota lomalukemista.

Elämäkerrat, romaanit ja matkakertomukset avartavat maailmankuvaa ja ovatkin usein matkailijan helppo valinta. Nämä teokset sopivat oivasti myös loppukesän iltoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kate Atkinson: Eikö vieläkään hyviä uutisia

Kate Atkinsonin Eikö vieläkään hyviä uutisia vie Skotlannin maisemiin selvittämään rikosvyyhtiä, jonka juuret ulottuvat 30 vuoden takaiseen maalaiskylän murhaan. Edinburghissa tapahtuu junaonnettomuus, joka kietoo menneiden ja nykyisten tapahtumien osapuolet yhteen yllättävällä tavalla.

Atkinsonin dekkarin sankarina seikkailee entinen poliisi Jackson Brodie, josta kerrottiin myös kirjailijan aiemmissa teoksissa Ihan tavallisena päivänä ja Kaikkein vähäpätöisin asia.

Eikö vieläkään hyviä uutisia on viihdyttävää kesälukemista. Lukija saa dekkarin jännittävien käänteiden ohella eteensä myös kiinnostavan, joskin vain pintaa raapaisevan, kurkistuksen skottikulttuuriin.

Tämä teos sopii hyvin nautittavaksi lentokoneessa, junamatkalla tai vaikkapa altaan reunalla – lomailitpa Skotlannissa tai missä tahansa muualla.

Kate Atkinson
Eikö vieläkään hyviä uutisia
Schildts & Söderströms 2013
ISBN 978-951-523-441-4

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Peter Culshaw: Manu Chao – Maailman kiertäjä

Teoksessaan Manu Chao – Maailman kiertäjä Peter Culshaw seuraa miljoonia levyjä myyneen muusikon, globalisaatiota vastustavan aktivistin ja erakon, Manu Chaon, elämää Pariisista ja Barcelonasta aina Meksikoon, Buenos Airesiin ja Algeriaan saakka.

Espanjalais-ranskalaisen muusikon elämäkerrallisessa kirjassa kerrotaan ensimmäistä kertaa suomeksi maailmanmusiikin supertähden elämästä aina Pariisin vaihtoehtomusiikkipiireistä maailmanluokan artistiksi, joka edelleen yöpyy mielummin ystävien lattioilla kuin viiden tähden hotellissa. Kirja on kiehtova musiikkielämänkerta, joka sopii jokaisen reppureissaajan matkalukemiseksi.

Peter Culshaw
Manu Chao – Maailman kiertäjä
Into 2015
ISBN 978-952-264-353-7

Reijo Mäki: Tulivuori

Tuttu turkulainen yksityisetsivä Jussi Vares seikkailee Reijo Mäen uusimmassa Tulivuori-dekkarissa Kanarialla.

Vareksen ex-heila on murhattu hämärissä olosuhteissa ja Vares lentää etelään selvittääkseen kuolemaa. Kanaria tarjoilee Varekselle hengenvaarallisen työkeikan lomaparatiisin pimeällä puolella, riehakkaita terasseja unohtamatta. Kirja on taattu Vares-seikkailu, joka on viihdyttävä ja pitää otteessaan loppuun saakka.

Reijo Mäki
Tulivuori
Otava 2015
ISBN 978-951-129-066-7

Väritä itsellesi mielenrauhaa – 100 levollista värityskuvaa kaikenikäisille

Väritä itsellesi mielenrauhaa – 100 levollista värityskuvaa kaikenikäisille todistaa, että värittäminen sopii myös aikuisille! Värittäminen on helppoa, rentouttavaa, sopivan hidasta ja luovaa toimintaa, joka poistaa stressiä ja auttaa kehittämään tarkkuutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kauniiden asioiden luominen lisää elämäniloa ja sisäistä rauhaa. Värittäessä voi unohtaa arjen kiireet ja laittaa huomiota vaativat mobiililaitteet hetkeksi lepäämään. Se onkin oivallista sadepäivän puuhaa mökkeilevälle lomalaiselle tai vaikkapa lento- tai junamatkan ajankulua pitkän matkan viihdykkeenä.

Väritä itsellesi mielenrauhaa – 100 levollista värityskuvaa kaikenikäisille
Atena 2015
ISBN 978-952-300-182-4

Anna-Liisa Huhtala-Fiskars ja Jarmo Uusi-Rintakoski: Suuri virta – matkalla Kiinan kääntöpuolella

Suuri virta – matkalla Kiinan kääntöpuolella vie lukijan pitkälle matkalle Kiinan maaseudulle sekä tapaamaan eri asemassa ja elämäntilanteessa olevia kiinalaisia. Kirja herättää ajatuksia, ja saa väistämättä pohtimaan maan poliittista tilannetta.

Paksu opus perustuu kirjoittajien, Anna-Liisa Huhtala-Fiskarsin ja Jarmo Uusi-Rintakosken päiväkirjamerkintöihin kolmelta vuosikymmeneltä. Tarinat sisältävät koskettavia kohtaamisia paikallisten kanssa, ja kirjoittajat kertovat tilanteista avoimesti raportoiden, juuri kuten asiat näyttäytyvät heille.

Kiinaa koluavat matkailijat jakavat kertomuksiaan kattavasti ympäri valtavaa maata, eivätkä jumiudu pelkästään turistikohteisiin.

Anna-Liisa Huhtala-Fiskars ja Jarmo Uusi-Rintakoski
Suuri virta – matkalla Kiinan kääntöpuolella
Pohdinmylly 2015
ISBN 978-925-93-5605-8

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Harper Lee: Kaikki taivaan linnut

Harper Leen kohuttu uutuusromaani on kirjoitettu jo ennen hänen klassikkoteostaan Kuin surmaisi satakielen. Vasta heinäkuussa 2015 julkaistu Kaikki taivaan linnut jatkaa tarinaa siitä, mihin kirjailijan Pulizer-palkittu esikoisteos jäi noin puoli vuosisataa sitten.

Kirjan päähenkilö Scout on nyt aikuistunut ja matkustaa vierailulle lapsuutensa kotikaupunkiin. Isänsä luokse alabamalaiseen Maycombin konservatiiviseen pikkukaupunkiin palaava nuori nainen joutuu pohtimaan niin suhdettaan isäänsä kuin yhteiskunnallisia aiheitakin.

Kaikki taivaan linnut on kiinnostava ajankuva 1950-luvun Amerikan etelävaltioista. Kirja sopii mainiosti niin lomalukemiseksi kuin loppukesän pimeneviin iltoihin kotisohvalla.

Harper Lee
Kaikki taivaan linnut
Gummerus 2015
ISBN 978-951-240-122-2

Terry Hayes: Vaeltaja

Elokuvamaailmasta tuttu Terry Hayes tekee uuden aluevaltauksen kirjailijana esikoisteoksellaan Vaeltaja. New Yorkiin sijoittuvan koukuttavan trillerin tapahtumat alkavat, kun nuhjuisesta hotellihuoneesta löytyy murhattu nainen. Happoon upotetusta ruumiista ei ole jäljellä mitään tuntomerkkejä, ja tapausta tutkimaan kutsutaan jo sivuun vetäytynyt Yhdysvaltain tiedustelupalvelun salainen agentti.

Murha on vasta alkua tapahtumien sarjalle, jonka päätavoitteena on tuhota koko Yhdysvallat. Vaeltaja-nimellä tunnettu salainen agentti huomaa vastassaan olevan rikollisen, joka käyttää hänen omia oppejaan osana kammottavaa suunnitelmaa. Agentti on nimittäin kirjoittanut kirjan rikosteknisestä tutkinnasta, ja huomaa nyt olevansa vastakkain murhaajan kanssa, joka käyttää kirjaa täydellisen murhan oppikirjana.

Vauhdikas trilleri vie mukanaan jännittävälle matkalle New Yorkista Turkin rannikolle ja sieltä edelleen syyrialaiselle klinikalle.

Terry Hayes
Vaeltaja
Bazar 2015
ISBN 978-952-27-9100-9

Teksti: Riikka Krenn, Inka Khanji, Anu Vaheristo, Anni Moilanen
Kuva: Flickr / nicola.albertini

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Isänpäivän lahjavinkit

Isänpäivän lahjavinkit – yllätä matkaileva isä sopivalla lahjalla

Thaimaalainen ruoka

Kaipaatko inspiraatiota kotikokkailuun? Tässä ovat kevään parhaat ruokakirjat

Tomi Tölli

Afrikka-seikkailut kansien väliin: Pikavuoro Afrikassa -tarinoista kirja!

Joulun kirjalahjavinkit

Kääri kirjalahja pukinkonttiin – joulun 2015 lukuvinkit matkailijalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja