Hyppää sisältöön

Isänpäivä lähestyy – katso parhaat lahjavinkit matkailijaisälle!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 01.11.2014
Mitä lahjaksi matkailevalle isälle? Lue Rantapallon vinkit matkailumiehen lahjapakettiin!

Arman Alizadin matkailukertomukset kirjana

Muun muassa Kill Arman sekä Arman ja viimeinen ristiretki -televisiosarjoista tutun räätälimestari Arman Alizadin matkoista ja lapsuudesta kertova Armanin maailma -kirja sopii paitsi miehen ohjelmista, myös eri kulttuureista kiinnostuneelle matkailijalle. Ellei televisiosarja riittänyt tai Alizadin mielenkiintoinen persoona jäi kiehtomaan isää ohjelmien jälkeen, kannattaa tämä Docendon uutuuskirja pakata lahjapakettiin.

Jos isä nauttii ulkoilusta ja erityisesti vaeltamisesta, on Harri Ahosen Pohjois-Skandinavian vaellusreitit -kirja oiva lahja. Kirja esittelee yli 200 vaellusreittiä Pohjois-Norjasta ja Pohjois-Ruotsista, mutta myös perustietoa alueilla vaeltamisesta. Kokkailevalle isälle taas loistava kirjalahja on Amerikan keittokirja, joka paljastaa yhdysvaltalaisen keittiön monipuolisuuden. Ja mikä parasta, lahjan antaja voi toimia makutuomarina!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraavaa lomamatkaa silmälläpitäen mainio lahjaidea on antaa isälle lahjaksi matkaopas tulevaan lomakohteeseen. Suomenkielisiä matkaoppaita on muun muassa Mondon, Berlitzin ja Kaupunkikirjojen valikoimissa, englanninkielisiä oppaita voi tilata esimerkiksi Lonely Planetilta tai Time Outilta.

Lonely Planet on julkaissut vastikään Best in Travel 2015 -kirjan, joka sopii erityisesti uusia reissuideoita etsivälle ja matkailutrendejä nuuhkivalle isälle.

Ilahduta matkailijaisää kunnon kameralla

Parhaita matkamuistoja ovat paitsi matkoilta kertyneet tarinat ja muistot, myös valokuvat. Matkaileva isä tykästyy taatusti Sonyn näppärään DSC-HX400/HX400V -kameraan, joka on varusteltu 50-kertaisella zoomilla. Pieni kamera kulkee helposti mukana ja sillä voi ikuistaa lomahetket nopeasti.

Samsung Galaxy Note 4
Hyvällä kameralla varustettu älypuhelin miellyttää matkailijaisää taatusti.

Jos isä ei kanna mielellään mukanaan kameraa mutta haluaa silti tallentaa kuvat myös muualle kuin omaan muistiin, voi isää lahjoa hyvällä kameralla varustetulla älypuhelimella. Esimerkiksi Samsungin uutuus Samsung Galaxy Note 4 tyydyttää taatusti myös viimeisen päälle vaativan teknologi-isän toiveet. Matkapuhelimessa on 5,7 tuuman näyttö ja 16 megapikselin kamera, lisäksi uuden vakaimen ansiosta Note 4 -puhelimella saa entistä tarkempia kuvia. Puhelimen etukamera sopii täydellisesti vaikkapa perheselfieiden ottoon, sillä linssissä on 120 asteen laajakulma.

Ellet uskalla ostaa isälle kameraa tai nykyinen kuvauskalusto on riittävä, voit lahjoa isää muistoilla yhteisiltä matkoilta. Esimerkiksi valokuva-albumi perhematkoilta tai taulu ikimuistoisesta lomahetkestä miellyttää isää varmasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen iPhone-uutuus iPhone 6 kuuluu syksyn odotetuimpiin laiteuutuuksiin ja ilahduttaa varmasti isänpäiväpaketissakin. Jos isä on jo ehtinyt hankkia itse laitteensa, sopii lahjaksi vaikkapa iTunes-lahjakortti, jolla laitteen voi ladata täyteen lempimusiikkia tai uusia applikaatioita.

Anna isälle lahjaksi kosmetiikkaa

Helpota isän arkea ja anna hänelle lahjaksi kosmetiikkaa, jota isä ei itse jaksa käydä ostamassa.

Itävaltalaisen Less is More -luomukosmetiikkamerkin hiustenhoito- ja muotoilutuotteet sopivat neutraalien tuoksujen vuoksi myös perheen miesten käyttöön. Isä voi ihastua erityisesti merkin hiusvahaan, sillä mattapintainen Kieselwax jättää hiukset miellyttävän tuntoisiksi. Jos isä taas kaipaa hieman kiiltoa, hunajainen Honeywax on hyvä valinta. Se ei kuitenkaan välttämättä sovi aktiiviliikkujalle, sillä hunajainen tuoksu voi houkutella ampiaisia.

Monta tuotetta samassa purkissa -menetelmä on useimpien miesten mieleen, ja matkailijaisää ilahduttaa varmasti tuote, jossa on monta tuotetta samassa. Lumenen miehille suunnatun Men-sarjan 2 in 1 suihkugeelit sopivat myös hiusten pesuun, ja niitä saa kahdessa, miehille sopivassa tuoksussa. Käsimatkatavaraan 200 millilitran kokoinen pullo ei sujahda, mutta monikäyttöisen tuotteen kaveriksi voi antaa uudelleentäytettäviä, matkakokoisia pulloja, joita voi ostaa esimerkiksi Ikeasta, Tigerista tai vaikkapa Stockmannilta.

Lahjoita matkailijaisälle matka

Mikäpä olisi matkaa parempi lahja matkailusta pitävälle isälle? Anna lahjaksi matkalahjakortti tai osta matka valmiiksi. Löydä edulliset lennot Rantapallon lentohaun kautta, tai jos mielessäsi on pakettimatka, katso Äkkilähtöjen parhaat tarjoukset. Voit pakata laukut valmiiksi ja jättää yllätyksen isänpäivän aamuun. Kakkukahvit voitte nauttia perillä matkakohteessa!

Lumilomasta nauttivalle isälle löydät parhaan matkalahjan Lumipallon Alppi- ja hiihtomatkahausta.

Kuvat: Flickr / Lotus Carroll, Samsung

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Isänpäivän lahjavinkit

Isänpäivän lahjavinkit – yllätä matkaileva isä sopivalla lahjalla

Thaimaalainen ruoka

Kaipaatko inspiraatiota kotikokkailuun? Tässä ovat kevään parhaat ruokakirjat

Tomi Tölli

Afrikka-seikkailut kansien väliin: Pikavuoro Afrikassa -tarinoista kirja!

Joulun kirjalahjavinkit

Kääri kirjalahja pukinkonttiin – joulun 2015 lukuvinkit matkailijalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja