hero taustakuva

Joulun lahjavinkit matkailijalle – kolme romaania pukinkonttiin

Rantapallo / Anni Moilanen artikkelin kuva
Matkakirjat
Joulun pyhinä on aikaa lähteä tarinoiden matkassa maailmalle. Kirja onkin mainio joululahjaidea myös matkailusta innostuneelle. Katso kolme ehdotusta pukinkonttiin!
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 05.12.2014
facebook   whatsapp

Kenji Fujimoto: Diktaattorin keittiömestari

Salanimellä kirjoittava Kenji Fujimoto toimi 12 vuotta Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-ilin kokkina ja hänen omiin kokemuksiinsa pohjautuva teos Diktaattorin keittömestari tarjoaakin ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kurkistamaan maailman suljetuimman valtion päämiehen elämään.

Teos vie lukijan Pohjois-Korean rakentaman kulissin toiselle puolelle ja valottaa Rakastetun johtajan toimintatapojen kautta myös kysymyksiä itse valtion toiminnasta.

Viihdyttävästi kirjoitettu ja kompaktin kokoinen kirja sopii paitsi kiehtovaksi tietoiskuksi Pohjois-Koreasta kiinnostuneille myös lukemiseksi matkalle.

Kenji Fujimoto
Diktaattorin keittiömestari
Gummerus 2014
978-951-20-9734-0

Juha Vakkuri: Afrikan sydämeen

Useita Afrikasta kertovia teoksia kirjoittaneen Juha Vakkurin uusin julkaisu on matkakertomus Eritreasta, Keniasta, Etelä-Sudanista, Ugandasta, Burundista, Ruandasta, Kongon tasavallasta ja Keski-Afrikan tasavallasta, joiden suljettuihinkin paikkoihin kirjoittaja on päässyt konsulipassinsa avulla.

Teos on viimeinen osa matkakirjasarjassa, joka käsittelee Afrikan historiaa ja nykypäivää. Aiempien osien (Afrikan poikki, 2009; Afrikan ympäri, 2012) kanssa kirja muodostaa lähes koko Saharan eteläpuolisen Afrikan käsittävän kokonaisuuden.

Maanosaa asiantuntevasti kirjoissaan käsittelevä Vakkuri valottaa kriisimaiden ongelmia ja arkipäivää, mutta myös paikallisten uskoa paremmasta. Afrikan sydämeen onkin mainio joululahjaidea kaikille Afrikasta kiinnostuneille.

Juha Vakkuri
Afrikan sydämeen
Like 2014
978-952-01-1057-4

Jouni Tossavainen: New Yorkin lentävä suomalainen

New Yorkin lentävä suomalainen on kaunokirjallinen teos, joka pohjautuu juoksijalegenda Hannes Kolehmaisen tarinaan.

Moninkertainen olympiamitalisti, The Flying Finn, eli vuosia New Yorkissa ja teos kertoo vuoden 1921 tapahtumista, jotka muuttivat juoksijan elämän.

Urheiluaiheinen romaani sopii lahjaksi sekä urheiluhullulle että New Yorkin maisemiin kaipaavalle.

Jouni Tossavainen
New Yorkin lentävä suomalainen
Like 2014
978-952-01-1102-1

Teksti ja kuva: Anni Moilanen

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Kirja on aina hyvä. Lisäksi diggaan lehtitilauksista, koska esim. vuoden tilaus lämmittää tasaisin väliajoin. Meidän sivuilta voi tsekata lisää vinkkejä :)


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.