Hyppää sisältöön

Koe Draculan linna ja muut klassikkoromaaneista tutut paikat – 5 ideaa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.04.2014
Pakkaa laukkusi ja lähde matkalle lempikirjasi jalanjäljissä - lue vinkit viiden klassikkoromaanin maisemiin.

1. Dracula, Transilvania

Kaikki tuntevat Bram Stokerin kirjoittaman kauhuklassikon Draculan, jota voidaan kiistatta pitää kaikkien modernien vampyyrien esi-isänä.

Legendaarisen verenimijän esikuvana toimi julmuudestaan ja verenhimostaan tunnettu romanialainen hallitsija Vlad Tepes. Draculan linna sijaitsee Romanian Transilvaniassa kauniissa Branin kylässä ja on nykyään suosittu turistikohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Rikos ja rangaistus, Pietari

Fjodor Dostojevskin Rikos ja rangaistus on yksi kirjallisuuden tunnetuimmista klassikkoteoksista. Pietarilla on monessa Dostojevskin romaanissa erityinen rooli. Rikos ja rangaistus -romaanin tapahtumapaikkoihin voi tutustua esimerkiksi opastetulle kierrokselle osallistumalla.

3. Riemukaari, Pariisi

Erich Maria Remarquen romaani Riemukaari johdattaa lukijansa nostalgiseen 30-lukua henkivään tunnelmaan ja jättää ikävöimään elämää suurempaa romanssia. Romaania lukiessa voi suorastaan haistaa Pariisin tomuiset kadut, tupakansavun ja päähenkilön lempijuoman calvadoksen. Aito romantikko ei toki tyydy pelkästään tähän vaan matkaa rakkauden kaupunkiin kertomuksen jalanjäljissä.

4. Ylpeys ja ennakkoluulo, Derbyshire

Iso-Britannian Derbyshire on ehdoton matkakohde kaikille englantilaisen klassikkokirjallisuuden faneille. Alueella voi aistia vanhan Englannin tunnelman aidoimmillaan, sillä Derbyshire näyttää paikoin samalta kuin aikoinaan Jane Austenin asuessa siellä.

Yksi Derbyshiren kiinnostavista vierailukohteista on Chatsworth House, joka toimi Ylpeys ja ennakkoluulo -klassikkoromaanin Pemberleyn kartanon esikuvana.

5. Monte Criston kreivi, Marseille

Alexandre Dumas’n Monte Criston kreivi on yksi maailman kuuluisimmista romaaneista. Harvempi kuitenkaan tietää, että Chateau d’If, jossa sankari oli vangittuna 14 vuoden ajan, on oikeastikin olemassa. Lähellä Marseillen rannikkoa sijaitsevalle saarelle pääsee veneellä, ja sen vankilassa järjestetään kiehtovia kierroksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Hotels.com
Kuva: Flickr / tamburix

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Isänpäivän lahjavinkit

Isänpäivän lahjavinkit – yllätä matkaileva isä sopivalla lahjalla

Thaimaalainen ruoka

Kaipaatko inspiraatiota kotikokkailuun? Tässä ovat kevään parhaat ruokakirjat

Tomi Tölli

Afrikka-seikkailut kansien väliin: Pikavuoro Afrikassa -tarinoista kirja!

Joulun kirjalahjavinkit

Kääri kirjalahja pukinkonttiin – joulun 2015 lukuvinkit matkailijalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja