Hyppää sisältöön

Edullinen hintataso ja helppous houkuttavat – 5 syytä matkustaa Sloveniaan

Elina Venttola Päivitetty: 28.03.2019
Euroopan sydämessä sijaitseva Slovenia on kaunis mutta pieni matkailumaa, joka tarjoaa runsaasti nähtävää.

1. Helppo matkustaa Suomesta

Slovenia sijaitsee entisen Jugoslavian alueella Kroatian, Unkarin, Itävallan ja Italian naapurissa. Suomesta on hyvät lentoyhteydet Sloveniaan, sillä Finnair liikennöi Helsinki-Vantaalta Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan kesäkaudella jopa neljä kertaa viikossa.

Inka KhanjiSlovenia
Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan lentää Suomesta noin kahdessa ja puolessa tunnissa.

Lentoaika on reilut kaksi ja puoli tuntia, joten kaupungissa voi mainiosti viettää vaikkapa pitkän viikonlopun, kun matkustamiseen ei tuhraudu ylimääräistä aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Edullinen hintataso ja sama valuutta

Slovenian hintataso on Suomeen verrattuna hieman edullisempi, mikä näkyy esimerkiksi ravintoloissa, hotelleissa ja kaupoissa. Kansainvälisten ketjuliikkeiden hintataso on pääasiassa sama kuin Suomessa, mutta paikalliset pikkuliikkeet ja slovenialaiset brändit ovat edullisia.

Maan valuutta on euro, mikä helpottaa paitsi hintojen vertailua myös maksamista.

3. Monipuolinen pääkaupunki

Ljubljana on kansainvälinen yliopistokaupunki, joka tarjoaa matkailijalle runsaasti nähtävää. Kaupungin sydän on tunnelmallinen vanhakaupunki, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Ljubljanica-joen molemmin puolin. Vanhassakaupungissa sijaitsevat Ljubljanan parhaat ravintolat, kahvilat, baarit sekä tietysti shoppailupaikat.

Inka KhanjiSlovenia
Ljubljana tarjoaa matkailijalle monenlaista. Lyhyessäkin ajassa ehtii kokea paitsi historiallisen keskustan myös muita nähtävyyksiä.

Muita Ljubljanan tunnettuja nähtävyyksiä ovat muun muassa kaupungin edustalla kohoava Ljubljanan keskiaikainen linna sekä keskustan vieressä sijaitseva suuri Tivoli-puisto. Keskustasta on myös lyhyt matka lentokentän läheisyydessä sijaitsevaan laskettelukeskukseen sekä maan luontokohteisiin.

4. Runsaasti elämyksiä

Sloveniassa voi kokea monenlaisia elämyksiä, sillä maan monipuolinen luonto ja hyvä palvelutarjonta takaavat, ettei lomalla lopu tekeminen kesken. Kulinaristille riittää maisteltavaa maan laadukkailla viinitarhoilla sekä tasokkaissa ravintoloissa, joita sijaitsee pienissäkin pitäjissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aktiivilomailija taas nauttii Slovenian vuoristoista, laaksoista, vesialueista sekä puistoista. Miellyttävä ilmasto mahdollistaa, että ulkona viihtyy varhaisesta keväästä myöhään syksyyn.

5. Lyhyet etäisyydet

Slovenia on pieni valtio, mikä helpottaa matkailijan lomaseikkailuja. Ljubljana sijaitsee keskellä maata, mistä syystä se on erinomainen tukikohta lomalla: matka Slovenian eri kohteisiin kestää pääkaupungista korkeintaan kaksi tuntia, riippumatta paikasta.

Inka KhanjiSlovenia
Noin tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta sijaitseva Bled-järvi on Slovenian tunnetuin luonnonpaikka.

Ljubljanasta käsin voikin tehdä päiväretkiä esimerkiksi kuuluisalle Bled-järvelle, maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Mariboriin, Slovenian maaseudulle ja esimerkiksi Julisille Alpeille. Lyhyet välimatkat tekevät lomasta monipuolisen, kun yhden loman aikana voi nähdä hyvin erilaisia kohteita.

>> Lue lisää vinkkejä Sloveniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bled, Slovenia

Slovenian Bled-järvi on maan suosituin luontokohde, eikä ihme – katso kuvat ja ihastu vuoristomaisemiin!

Ljubljana, Slovenia

Finnairilta kolme uutta kohdetta kesälle 2023 – lisää lentoja Eurooppaan

Pieni Slovenia on monipuolinen matkailumaa.

10 syytä matkustaa satumaiseen Sloveniaan

Triglav

Lähde luontomatkalle! Nappaa tästä ideat Euroopan upeisiin kansallispuistoihin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja