Hyppää sisältöön

Slovenian Bled-järvi on maan suosituin luontokohde, eikä ihme – katso kuvat ja ihastu vuoristomaisemiin!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.05.2023
Keski-Euroopan upeimpien järvien joukkoon kuuluva Slovenian Bled on paikka, jota matkailijat rakastavat.

Kaunis luontokohde on matkailijoiden Slovenia-suosikki

Slovenian tunnetuin luontokohde, maan luoteisosassa sijaitseva tunnelmallinen Bled-järvi on paikka, missä useimmat maassa vierailevat matkailijat käyvät. Komea Karavankkien vuoristo, turkoosinsininen järvi ja sen keskellä sijaitseva saari kirkkoineen luo kuvankauniin maiseman, jonka useimmat Slovenian-matkailijat haluavat nähdä.

Triglavin kansallispuiston reunalla sijaitseva järvinäkymä on komea vuoden ympäri, sillä maisema on näkemisen arvoinen niin talvella kuin kesälläkin. Heinä- ja elokuu ovat suosituimmat matkailukuukaudet, vaikka huhti–toukokuussa on rauhallista mutta silti hyvin kaunista. Jotkut näkevät maiseman mieluiten pakkasverhon peittämänä talvikuukausina, toiset taas syksyllä ruskan väreissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bled on näppärä päiväretkikohde Ljubljanasta, sillä se sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista. Retken aikana voi esimerkiksi vierailla järven sydämessä sijaitsevalla saarella tai kiertää järveä ympäröivän noin kuuden kilometrin mittaisen kävelyreitin. Sen varrelta avautuvat häkellyttävät maisemat järvelle, ja kävely Bled-järven ympäri onkin paras tapa nauttia vaikuttavasta järvimaisemasta.

Reitti vie matkailijan myös järven äärellä sijaitsevalle linnakukkulalle, mistä avautuu vaikuttava näkymä paitsi järvelle myös taustalla kohoaville Karavankeille.

Soutuvene vie järven keskellä sijaitsevalle saarelle

Perinteisin tapa piipahtaa järven keskellä sijaitsevalla saarella on nousta perinteisen Pletna-veneen kyytiin. Puiset, värikkääksi maalatut veneet kuljettavat matkailijoita rannalta saarelle. Värikkäät veneet on helppo tunnistaa jo kaukaa. Perinteiden mukaiset veneet ovat olleet käytössä jo 1590-luvulta lähtien, ja kyydissä on tilaa 20 ihmiselle samanaikaisesti.

Veneiden soutajat ovat arvostettuja, ja ammatti periytyy sukupolvelta toiselle. Matka tasapohjaisen puuveneen kyydissä rannalta saarelle taittuu noin kymmenessä minuutissa, ja on samalla mainio tapa katsella vaikuttavaa järvimaisemaa.

Bled-järven suosio voi käydä liiaksi monille matkailijoille, ja hyvä vaihtoehto klassikkovierailulle on reilun 20 kilometrin päässä sijaitseva Bohinj-järvi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin pääset Ljubljanasta Bled-järvelle

Bed-järvi sijaitsee 55 kilometrin päässä Ljubljanasta. Ajomatka kestää noin 45 minuuttia, ja julkisen liikenteen bussilla samaan matkaan menee noin tunti liikenteestä ja pysähdyksistä riippuen.

Bussit lähtevät pääsääntöisesti joko Tivolin tai Ljubljanan bussiasemalta, ja reitit liikennöivät parhaimmillaan puolen tunnin välein. Lippu maksaa reilut kaksi euroa. Liput voi ostaa Ljubljanan bussiaseman verkkosivuilta.

Ljubljanasta käsin järjestetään useita ohjattuja retkiä Bled-järvelle, ja retket kestävät yleensä koko päivän sisältäen vierailun myös viereisellä Bohinj-järvellä. Retkien kesto ja hinta vaihtelevat järjestäjän ja ohjelman mukaan.

Katso kuvat Slovenian suositulta Bled-järveltä!

Inka KhanjiBled, Slovenia
Värikkäät veneet ovat liikennöineet järvellä jo 1500-luvulta lähtien.
Inka KhanjiBled, Slovenia
Paras järvimaisema avautuu kävelymatkalla järven ympäri.
Inka KhanjiBled, Slovenia
Bled-järvi on suosittu matkakohde vuoden ympäri.
Inka KhanjiBled, Slovenia
Perinteisiä veneitä soudetaan kahdella airolla seisten. Kyydissä on tilaa noin 20 matkustajalle.
Inka KhanjiBled, Slovenia
Lumihuippuinen vuoristomaisema kruunaa Bled-järven maiseman.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Bled-järvelle

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pieni Slovenia on monipuolinen matkailumaa.

10 syytä matkustaa satumaiseen Sloveniaan

Triglav

Lähde luontomatkalle! Nappaa tästä ideat Euroopan upeisiin kansallispuistoihin

Slovenia

Edullinen hintataso ja helppous houkuttavat – 5 syytä matkustaa Sloveniaan

Aktiiviloma Sloveniassa

Vauhdikas loma Sloveniassa – älä jätä näitä elämyksiä väliin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja