hero taustakuva

Tammikuu on Dubain paras ostoskuukausi

artikkelin kuva
Luksus ja spa
Himoshoppaajien suosikkikaupunki Dubai houkuttelee matkailijoita tammikuisilla ostosfestivaaleillaan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 03.01.2014
facebook   whatsapp

Dubai on shoppailijan paratiisi

Shoppailu on Dubaissa lomaan kuuluva ohjelmanumero, joka ei katso kukkaron kokoa – ostoskaupungista voi löytää kaikkea ylellisistä kultakoruista eksoottisiin mausteisiin. Sekä uutuuttaan hohtavat ostoskeskukset että värikkäät basaarit kuuluvat paikallisten elämysten joukkoon.

Tammikuussa Dubaissa voi kierrellä kauppoja hyvällä omallatunnolla, sillä kaupungissa järjestetään vuosittaiset ostosfestivaalit. Tuhannet liikkeet ja kymmenet ostoskeskukset osallistuvat Dubai Shopping Festivaliin, josta on vuosien varrella kehittynyt kokonaisvaltainen viihdejuhla.

Edelliset ostosfestivaalit muotinäytöksineen ja oheistapahtumineen vetivät yli neljä miljoonaa kävijää. Vuoden 2020 maailmannäyttelyn isännyyden voittanut Dubai on kertonut juhlistavansa nimitystä panostamalla ostosfestivaaliin entistä enemmän tammikuussa 2014.

Lennot Dubaihin ovat nykyisin yllättävän edullisia, joten ostosmatka on helppo toteuttaa ilman monien tuhansien eurojen budjettia.

Tarjouksia ja karnevaalitunnelmaa Dubaissa

Shop At Your Best -teemalla järjestettäviin ostosfestivaaleihin kuuluu järjestäjien mukaan 150 erilaista vierailukohdetta, oheistapahtumaa ja aktiviteettia.

Verovapaana ostospaikkana tunnettu Dubai pistää festivaalien aikana vielä normaaliarkea paremmaksi: monet ostoskeskukset ja yksittäiset liikkeet tarjoavat huimia alennuksia jopa 75 prosenttiin saakka.

Tammikuu on mainiota aikaa shoppailla vaikkapa koruja ja elektroniikkaa. Myös tekstiilit ja matot kuuluvat Dubain suosikkituliaisten joukkoon.

Tammikuu on Dubain paras ostoskuukausi

Kuukauden mittaisten ostosfestivaalien aikaan Dubain täyttää iloinen karnevaalitunnelma ilotulituksineen ja musiikkiesityksineen. Katutaiteilijoiden seassa matkailijan kelpaakin viettää hilpeää aurinkolomaa.

Koko perheen ostosfestivaalit

Nälän yllättäessä shoppailijalle on tarjolla rajattomat ruokailumahdollisuudet. Ravintoloiden lisäksi ruokamarkkinoiden lukuisat gourmet-kojut tarjoavat makuja maailmalta perinteisiä arabialaisherkkuja unohtamatta.

Ostosfestivaaleilta löytyy mukavaa ohjelmaa myös lapsille ja urheiluhulluille – kyseessä on siis varsinainen koko perheen kulutustapahtuma.

Alennusten lisäksi matkailijoita houkutellaan ostosfestivaaleille jännittävien kilpailujen avulla. Myymälöissä ja ostoskeskuksissa arvottavien palkintojen joukossa kimaltelevat kulta, käteisraha ja autot.

Lisätietoa

Dubain ostosfestivaalit järjestetään jo 19. kerran 2.1.-2.2.2014. Tapahtumaan osallistuu noin 6 000 liikettä ja 70 ostoskeskusta.

Dubai Shopping Festival

Kuvat: Burj Al Arab / Jumeirah Resorts, Flickr / Sarah_Ackerman

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.