Hyppää sisältöön

Tammikuu on Dubain paras ostoskuukausi

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 03.01.2014
Himoshoppaajien suosikkikaupunki Dubai houkuttelee matkailijoita tammikuisilla ostosfestivaaleillaan.

Dubai on shoppailijan paratiisi

Shoppailu on Dubaissa lomaan kuuluva ohjelmanumero, joka ei katso kukkaron kokoa – ostoskaupungista voi löytää kaikkea ylellisistä kultakoruista eksoottisiin mausteisiin. Sekä uutuuttaan hohtavat ostoskeskukset että värikkäät basaarit kuuluvat paikallisten elämysten joukkoon.

Tammikuussa Dubaissa voi kierrellä kauppoja hyvällä omallatunnolla, sillä kaupungissa järjestetään vuosittaiset ostosfestivaalit. Tuhannet liikkeet ja kymmenet ostoskeskukset osallistuvat Dubai Shopping Festivaliin, josta on vuosien varrella kehittynyt kokonaisvaltainen viihdejuhla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edelliset ostosfestivaalit muotinäytöksineen ja oheistapahtumineen vetivät yli neljä miljoonaa kävijää. Vuoden 2020 maailmannäyttelyn isännyyden voittanut Dubai on kertonut juhlistavansa nimitystä panostamalla ostosfestivaaliin entistä enemmän tammikuussa 2014.

Lennot Dubaihin ovat nykyisin yllättävän edullisia, joten ostosmatka on helppo toteuttaa ilman monien tuhansien eurojen budjettia.

Tarjouksia ja karnevaalitunnelmaa Dubaissa

Shop At Your Best -teemalla järjestettäviin ostosfestivaaleihin kuuluu järjestäjien mukaan 150 erilaista vierailukohdetta, oheistapahtumaa ja aktiviteettia.

Verovapaana ostospaikkana tunnettu Dubai pistää festivaalien aikana vielä normaaliarkea paremmaksi: monet ostoskeskukset ja yksittäiset liikkeet tarjoavat huimia alennuksia jopa 75 prosenttiin saakka.

Tammikuu on mainiota aikaa shoppailla vaikkapa koruja ja elektroniikkaa. Myös tekstiilit ja matot kuuluvat Dubain suosikkituliaisten joukkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tammikuu on Dubain paras ostoskuukausi

Kuukauden mittaisten ostosfestivaalien aikaan Dubain täyttää iloinen karnevaalitunnelma ilotulituksineen ja musiikkiesityksineen. Katutaiteilijoiden seassa matkailijan kelpaakin viettää hilpeää aurinkolomaa.

Koko perheen ostosfestivaalit

Nälän yllättäessä shoppailijalle on tarjolla rajattomat ruokailumahdollisuudet. Ravintoloiden lisäksi ruokamarkkinoiden lukuisat gourmet-kojut tarjoavat makuja maailmalta perinteisiä arabialaisherkkuja unohtamatta.

Ostosfestivaaleilta löytyy mukavaa ohjelmaa myös lapsille ja urheiluhulluille – kyseessä on siis varsinainen koko perheen kulutustapahtuma.

Alennusten lisäksi matkailijoita houkutellaan ostosfestivaaleille jännittävien kilpailujen avulla. Myymälöissä ja ostoskeskuksissa arvottavien palkintojen joukossa kimaltelevat kulta, käteisraha ja autot.

Lisätietoa

Dubain ostosfestivaalit järjestetään jo 19. kerran 2.1.-2.2.2014. Tapahtumaan osallistuu noin 6 000 liikettä ja 70 ostoskeskusta.

Dubai Shopping Festival

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvat: Burj Al Arab / Jumeirah Resorts, Flickr / Sarah_Ackerman

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja