Hyppää sisältöön

Koe jotain uutta kylpylälomalla – neljä ihanaa kylpylää Itä-Virossa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.05.2018
Kylpylälomaa kaipaavat suomalaiset suuntaavat usein Viroon, mutta vain harva on löytäny Itä-Viron upeat paikat.

Itä-Virumaalla on runsaasti kylpylöitä

Tallinnan kylpylät ovat suomalaisten suosiossa, ja myös Pärnu sekä Saarenmaa ovat monille tuttuja kohteita nauttia hoidoista, saunomisesta ja kylpemisestä. Kylpylöitä toimii kuitenkin muuallakin Virossa.

Esimerkiksi Itä-Virumaan maakunta tarjoaa houkuttelevia ja hintatasoltaan varsin kohtuullisia kylpylävaihtoehtoja niin kartanoromantiikkaa rakastavalle kuin laadukkaiden liikuntapalvelujen ystävällekin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutustu neljään tunnelmalliseen kylpylään Itä-Virossa!

Sakan kartanon hyvinvointikylpylä

Sakan kauniisti kunnostettu kartano Kohtlan kunnassa sijaitsee luonnonkauniilla paikalla korkean rantatörmän reunalla. Majoitustilaa löytyy niin kartanon päärakennuksesta kuin erillisestä kylpylähotellista. Kartanon puolella huoneet ovat ylellisempiä, ja niistä jokainen on sisustettu eri tavoin. Neuvostoaikoina kartanoa käytettiin rajavartioasemana, ja kylpylä on kunnostettu entisiin upseerien majoitustiloihin.

Visit EstoniaSakan kartano
Vastikään kunnostettu Sakan kartano tarjoaa mainioita kylpyläkokemuksia.

Pienessä ja rauhallisessa kylpylässä on intiimi tunnelma. Allasosastolla on kaksi uima-allasta, ja asiakkailla on käytössä kolme erilaista saunaa. Lisäksi kylpylässä on kauniisti valaistu suolahuone, missä on tarjolla erilaisia hoitoja.

Sakan kartanon alueella toimii kesäisin myös leirintäalue. Rannalla kulkee kuntopolku, ja sen varrelta löytyy myös yksi Viron korkeimmista vesiputouksista. Lisäksi alueella on pieni kesäteatteri, tenniskenttä ja nuotiopaikka.

Mäetagusen kartanohotelli ja kylpylä

Mäetagusen kunnasta löytyy samanniminen historiallinen kartano, jonka entisessä tallissa toimii pieni ja viehättävä kylpylähotelli. Tämän kylpylän altaissa tarkenee vilukissakin, sillä vesi on 30-asteista. Siksi Mäetagusen kylpylä onkin suosittu vauvauintikohde. Hoitovalikoimastakin löytyy hoitoja myös lapsille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Osa Mäetagusen kartanon päärakennuksesta on kunnanhallituksen toimistotiloina, mutta sen muihin tiloihin on mahdollista tehdä tilauksesta kiertokäyntejä. Hotellin asiakkaille järjestetään erilaisia aktiviteetteja, kuten ruoanlaitto- ja käsityötunteja.

Lähellä kulkee valaistuja latuja ja vaellusreittejä, ja retkieväät saa matkaan hotellin ravintolasta. Piknikkorin sijasta ne pakataan käsityönä tehtyyn kangasreppuun, jonka saa pitää muistona. Vieraat voivat myös vuokrata kävelysauvoja ja polkupyöriä.

Toila Spa

Toilan kylpylähotelli sijaitsee korkealla rantatörmällä, lähellä kuuluisaa Toila-Orun puistoa. Yksi Baltian suurimmista puistoista tarjoaakin upeat ulkoilumahdollisuudet hotellin asiakkaille. Hotellissa on kaksi kylpyläosastoa: roomalaistyylisesti sisustettu Toila Termid sekä wellness-keskus Orhidee.

Toila SpaToila Spa
Toila Spa on vierailun arvoinen kohde Itä-Virossa.

Termidin altaat ja saunat palvelevat kaikkia hotellin asiakkaita, rauhallisempi Orhidee on lisämaksullinen ja sinne on 18 vuoden ikäraja. Aikuisten hemmottelukylpylästä löytyy muun muassa vedenalaisella musiikilla varustettu uima-allas, japanilainen sauna ja hunajasauna. Asiakkaiden yksityisyyden varmistaa se, että hyvinvointikeskukseen otetaan vain parikymmentä vierasta kerrallaan.

Lapset viihtyvät Toila Spassa Termid-osaston lisäksi myös suuressa valvotussa leikkimaailmassa. Hoitovalikoimassakin on huomioitu perheet: yhdessä huoneessa voidaan esimerkiksi antaa hierontaa sekä äidille että vauvalle yhtä aikaa, ja vauvan voi myös ottaa mukaan hemmottelevaan hoitokylpyyn.

Meresuu Spa

Kymmenen vuotta sitten avattu moderni ja tasokas kylpylähotelli sijaitsee Narva-Jõesuussa aivan Viron pisimmän hiekkarannan tuntumassa. Liikunnallista lomaa kaipaaville hotelli sopii mainiosti, sillä vierailla on käytössään hyvin varusteltu kuntosali, ja siellä järjestetään ohjattua ryhmäliikuntaa.

Kauneus- ja terveysmaailmassa on tarjolla monipuolisia hoitoja, myös lääketieteellistä kuntoutusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin saunakeskuksessa on seitsemän erilaista saunaa, joista kaksi sijaitsee ulkotiloissa. Keskusta isännöi saunamestari, joka järjestää vieraille löyly- ja suolasaunarituaaleja. Saunaosasto on uudistettu vuonna 2017. Kylpyläosastolta löytyy altaiden lisäksi myös suolahuone sekä aurinkohuone, jossa voi lekotella hiekalla ja nauttia aurinkolamppujen paisteesta, oli ulkona millainen sää tahansa.

Meresuu Spa -hotelli on helppo vaihtoehto, sillä se on joidenkin suomalaisten matkatoimistojen kohdevalikoimassa. Hotelli on samaa ketjua Tallinnan Viimsi Span sekä Saarenmaan Grand Rose SPA-hotellin kanssa.

>> Lue lisää vinkkejä Viroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Marianne Zitting
Kuvat: Shutterstock, Visit Estornia ja Toila Spa

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piritan ranta Tallinnassa

Mihin uimaan Tallinnassa? Pirita on kaupungin suosituin ranta – pääset sinne helposti

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja