Hyppää sisältöön

Herkuttelua ja hemmottelua Virossa – viisi vinkkiä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 01.08.2013
Viro on helppo ja houkutteleva lomakohde, jossa on aikaa pysähtyä herkuttelua ja hemmottelua varten. Hauskimman kesäreissun saa tietysti kokoamalla ystävät yhteen.

1. Hyvä ruoka tekee loman

Omaleimaiset huippuravintolat, pienet kahvilat sekä monet kylpylät ja hotellit eri puolilla Viroa tarjoavat herkullista ja terveellistä, puhtaista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Sekä moderneihin että perinteisempiin makuelämyksiin voi tutustua esimerkiksi valitsemalla mieluisimman Viron 50 parhaan ravintolan listalta.

Maatilojen luomuruokaa ja maitotuotteita sekä virolaista kilohailia, silakkaa, savukinkkua, riistamakkaraa ja muita herkkuja voi ostaa myös kotiinviemisiksi kesämarkkinoilta ja toreilta. Tunnetuimpia toreja ovat Nõmme turg ja Sadama turg Tallinnassa sekä Turuhoone Tartossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Ota hetki hemmotteluun

Virossa on viisi kylpyläkaupunkia, yli 30 kylpylää ja paljon ylellisiä kartanohotelleja, joissa on helppoa rentoutua ja hemmotella itseään. Tutun Tallinnan lisäksi kannattaa tutustua myös Haapsalun, Pärnun, Kuressaaren tai Narva Jõesuun kylpylätarjontaan.

Kylpyläloma Virossa

Hemmotteluun sopivat parhaiten terveys- tai hyvinvointikylpylät. Terveyskylpylöissä lääkärit tutkivat kävijän terveydentilan ja laativat kuntoutussuunnitelman, jonka mukaan suunnitellaan sopiva kuntoutus tai hoito.

Hyvinvointikylpylöissä nautitaan laajasta valikoimasta vartalohoitoja ja terveellisestä ruoasta ylellisessä ilmapiirissä. Lisäksi hemmottelua tarjoavat päiväkylpylät, joissa voi rentoutua erilaisissa terveys- ja kauneushoidoissa ilman majoitusta.

3. Kesätapahtumat kutsuvat

Kesä on erilaisten festivaalien ja tapahtumien aikaa. Myös Viron kesä on täynnä hyvälle ruoalle, ulkoilulle, terveydelle ja kulttuurille omistettuja tapahtumia. Kerää kaveriporukkasi kokoon ja suuntaa vaikka nauttimaan keskiaikaisesta tunnelmasta kesäkuussa järjestettäville Tallinnan Vanhankaupungin päiville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pärnussa puolestaan pääsee testaamaan virolaisen ruokakulttuurin antimia Hyvän ruoan festivaali Grillfestin merkeissä. 175-vuotias kylpyläkaupunki julistetaan Viron kesäpääkaupungiksi juhannusviikolla.

Heinäkuussa Haapsalussa järjestetään joogafestivaalit luentoineen ja työpajoineen. Tarttoon puolestaan kannattaa suunnata elokuussa, jolloin pimenevissä illoissa tunnelmoidaan romanttisille elokuville pyhitetyssä ulkoilmateatterissa.

4. Kaupunkiloma hyvässä seurassa

Irtiottoon arjesta ei välttämättä tarvita kaukomatkaa tai viikonloppua pidempää aikaa. Tallinna on vain lyhyen laiva- tai lentomatkan päässä, ja etäisyydet muihin kaupunkeihin ovat lyhyitä. Tallinnassa kannattaa kuitenkin uskaltautua myös vanhankaupungin ulkopuolelle esimerkiksi trendikkäälle Kalamajan alueelle, jossa sijaitsee mielenkiintoisia pikkuputiikkeja sekä monet kaupungin parhaista ravintoloista.

Vinkit Viroon

Kesäkuukausina kannattaa vierailla myös kesäpääkaupunki Pärnussa, jota luonnehtivat valkeat hiekkarannat, lukuisat kahvilat, vilkas yöelämä sekä monenlaiset festivaalit ja tapahtumat. Myös merenrantakaupunki Haapsalussa on mahdollista yhdistää kaupunki- ja rantalomailu. Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Tallinnan lisäksi esimerkiksi Tarttoon tai Viljandiin.

5. Harrasta luonnossa

Viron vaihteleva maasto tarjoaa mahdollisuuden harrastaa monenlaisia lajeja. Kesällä voi kalastaa ja uida meressä, joessa tai järvessä. Maata halkovat myös hyvät vaellus- ja pyöräilyreitit. Lisäksi Viro on pitkän rantaviivansa vuoksi mainio paikka kaikenlaiselle vesiurheilulle sukeltamisesta melontaan ja surffauksesta purjelautailuun.

Lähde: Visit Estonia
Kuva: Visit Estonia / Kaarel Mikkin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lapsiperheen vinkit Tallinnaan

Lasten kanssa Tallinnassa – kaikki mitä tarvitset onnistuneeseen matkaan

Jägalan vesiputous

Tiesitkö jo tästä? Tallinnasta on helppo tehdä retki upealle vesiputoukselle – katso kuvat

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja