Hyppää sisältöön

Dubai – katso vinkit lapsiperheen matkalle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 29.02.2016
Rantaleikkien lisäksi luksuskohteena tunnettu Dubai tarjoaa monipuolista tekemistä lapsiperheille. Rantapallo kokosi parhaat tärpit perhematkailijalle.

Dubai sopii koko perheelle

Eksoottisesta kulttuurista ja lämpimästä ilmastosta tuttu Dubai on mainio kohde koko perheelle. Mielenkiintoiset vierailukohteet, pitkät hiekkarannat, mieleenpainuva arkkitehtuuri sekä tietysti hulvattomat vesipuistot ovat taatusti myös perheen pienimpien mieleen.

Koko perheen loma sujuukin Dubaissa lasten ehdoilla onnistuneesti, sillä kaupungin tärkeimmät lapsikohteet ovat kiinnostavia myös aikuisten näkökulmasta. Palvelu pelaa ja kaikki toimii, mikä helpottaa erityisesti pienten lasten kanssa matkustavia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dubaihin on helppo matkustaa lasten kanssa, sillä hyvä suorien lentojen tarjonta sekä englannin kielellä toimiva palvelu eivät tuo lisästressiä lomaileville perheille. Arabikulttuurissa lapset otetaan avosylin vastaan, ja paikalliset suhtautuvatkin pieniin lapsiin positiivisella asenteella.

Dubai tarjoaakin perhematkailijalle kaikki ainekset onnistuneeseen lomaan: lämmin ilmasto, herkullinen ruokakulttuuri ja toinen toistaan hurjemmat vesipuistot takaavat, ettei loma voi muuta kuin onnistua!

Lue vinkit lapsiperheen lomaan Dubaissa!

1. Leluostoksia valtavissa ostoskeskuksissa

Ostosmahdollisuuksistaan tunnetussa Dubaissa lapsetkin saattaa saada houkuteltua shoppailureissulle: kaupungista löytyy nimittäin Hamleysin ja Toyworldin kaltaisia jättimäisiä lelukauppoja. Ostoskeskuksissa on myös lapsille tarkoitettuja leikkialueita.

Lelukauppojen ja leikkialueiden lisäksi Dubain ostoskeskukset ovat jo itsessään mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka kiinnostavat myös lapsia. Vai miltä kuulostaa ostoskeskuksen yhteydessä sijaitseva maailman korkein rakennus tai vaikkapa keskelle aavikkoa sijaitsevaan ostoskeskukseen rakennettu laskettelukeskus?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Teemapuistot viihdyttävät koko perhettä

Vesipedot viihtyvät Wild Wadi Waterpark -vesipuistossa, josta löytyy vauhdikasta tekemistä niin pienemmille kuin isommillekin lapsille. Vesipuistojen lisäksi myös hotellien ylelliset uima-altaat onnistuvat pitämään lapset tyytyväisinä – esimerkiksi Atlantis-hotellissa on Aquaventure-vesipuisto.

Dubai, Arabiemiraatit
Dubai Mall -ostoskeskuksessa sijiatsee muun muassa valtava akvaario.

Toinen vaihtoehto hurvittelupäivään on Wonderland-huvipuisto, jonka yhteydessä toimii Splashland-vesipuisto. Vuoristoratoja ja muita vempaimia kaipaavat isommat lapset voivat suunnata Dubai Mall -ostoskeskuksessa sijaitsevaan Sega Republiciin.

Vedenalaiseen maailmaan pääsee tutustumaan Dubai Aquariumissa, josta löytyy niin värikkäitä kaloja kuin isoja vesipetojakin. Teemapuistossa voi liikkua lasipohjaveneellä maailman suurimmassa vesitankissa ja jopa sukeltaa haiden kanssa.

Wild Wadi Waterpark
Wonderland
Dubai Aquarium & Underwater Zoo

3. Laskettele tai luistele aurinkolomalla

Dubaissa voi helposti yhdistää niin eksoottisen rantaloman kuin hiihtomatkankin – Mall of Emirates -ostoskeskuksesta löytyvä Ski Dubai vetää laskettelijoita puoleensa silloinkin, kun ulkona lämpömittari kohoaa yli kolmenkymmenen.

Lapsille sisähiihtokeskuksessa on tarjolla myös laskettelu- tai lautailutunteja. Jos rinteet eivät kiinnosta pikkuväkeä, voi Ski Dubaissa hurvitella myös lumileikkien merkeissä.

Dubai Mall -ostoskeskuksessa puolestaan pääsee testaamaan luistelutaitoja. Dubai Ice Rink järjestää tavallisten luistelusessioiden lisäksi myös jäädiskoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ski Dubai
Dubai Ice Rink

4. Jännitystä lomaan: kuumailmapallolento tai kamelisafari

Onko lapsissasi huimapään vikaa? Ikimuistoisin tapa ihailla huippumodernin Dubain siluettia on osallistua kuumailmapallolennolle. Kuumailmapallon kyydistä pystyy parhaiten hahmottamaan pilvenpiirtäjen ja luksushotellien leviämisen keskelle aavikkomaisemaa.

Yleisin ajankohta kuumailmapallolennolle on aikainen aamu auringonnousun aikaan. Lennot ovat riippuvaisia sääolosuhteista, mutta Dubaissa niitä joudutaan perumaan vain harvoin.

Dubai, Arabiemiraatit
Kameliratsastuksen lomassa eläimiin voi tehdä lähempää tuttavuutta.

Toinen hauska päiväretki on hiekkadyyneillä järjestettävä kamelisafari. Ikimuistoisen aavikkoratsastuksen lisäksi ohjelmaan kuuluu usein esimerkiksi hiekalla laskettelua, maasturilla hurjastelua ja perinteinen aavikkoillallinen.

5. Maailman korkein rakennus on elämys kaikenikäisille

Harva Dubaissa lomaileva matkailija malttaa jättää väliin visiitin maailman korkeimpaan rakennukseen. Burj Khalifa on 828 metriä korkea pilvenpiirtäjä, joka määrittää Dubain modernin siluetin. Rakennuksen 124. kerroksesta löytyy näköalatasanne, jossa myös lapset viihtyvät.

Perheen pienimpien kärsivällisyyttä ei koetella myöskään jonotuksessa, sillä At the Top -vierailun liput voi varata etukäteen tietylle ajankohdalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Burj Khalifa

Teksti: Maria Hietala, Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja