Kuva: Shutterstock
Ostrogin luostari, Montenegro

Tämä pystysuoraan kallioseinään rakennettu luostari on Montenegron yllättävin nähtävyys – helppo päiväretki lomalla

Montenegron kallioluostari on rakennettu hämmästyttävään paikkaan.

Ostrogin luostari on Montenegron erikoisimpia paikkoja

Olet saattanut nähdä maailmalta upeita kuvia kallionjyrkänteisiin rakennetuista temppeleistä ja luostareista. Tiikerinpesäksi kutsuttu luostari Paro Taktsang Bhutanissa lienee yksi kuuluisimmista esimerkeistä.

Tiesitkö, ettei sinun tarvitse matkustaa kauas nähdäksesi jotain vastaavaa? Jos lomailet kesällä Balkanilla, paina mieleesi Ostrogin kallioluostari Montenegrossa.

Ostrog on lähes pystysuoraa kallioseinämää vasten rakennettu ortodoksiluostari ja yksi Montenegron erikoisimpia nähtävyyksiä. Pyhälle Vasilille omistettua kallioluostaria kutsutaan ylemmäksi luostariksi, jonka lisäksi samaan kompleksiin kuuluu niin kutsuttu alempi luostari. Nähtävyyden ensimmäiset osat ovat peräisin 1600-luvulta.

Ostrog on perinteisesti ollut tärkeä pyhiinvaelluspaikka Balkanilla. Kesällä ja ortodoksien juhlapyhinä luostariin kiemurtelee pitkä jono, ja paikallisilla vierailuun liittyy monia rituaaleja. Luostarista kerrotaan legendoja, myyttejä ja ihmeparantumisia.

Tänä päivänä luostarissa vierailee myös paljon kävijöitä, jotka tulevat ihailemaan upeaa rakennusta ilman minkäänlaisia uskonnollisia syitä. Muista pukeutua asiallisesti: kävijöiden on peitettävä olkapäät ja pukeuduttava joko housuihin tai pitkään hameeseen.

Luostariin on helpointa matkustaa joko läheisestä Nikšićin kaupungista tai Montenegron pääkaupungista Podgoricasta, jotka kuitenkaan harvemmin kuuluvat matkailijoiden ykköskohteisiin. Välimatka Podgoricasta on vajaat 50 kilometriä.

Kotorin, Budvan ja Tivatin suosituista lomakohteista voi myös tehdä päiväretken Ostrogiin, mutta matkaan kannattaa varata pari tuntia suuntaansa. Vaikka etäisyys on vain sata kilometriä, voi matkanteko olla hidasta.

Katso alta kuvia Ostrogin luostarista!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Kymmenen asiaa, joita et ehkä vielä tiennyt Montenegrosta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 18.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia