Hyppää sisältöön

Lomalennot eivät ole sitä mitä ennen – näin Tjäreborg ja Sunclass Airlines murtavat myyttejä pakettimatkoista 

  • Ulla Alakangas
Ulla Alakangas Päivitetty: 07.05.2024
Jos pakettimatkoista tulee mieleen lähtöportilla humalassa remuavat matkustajat, on aika päivittää käsitykset. Kurkista lomalentoyhtiö Sunclass Airlinesin kulissien taakse.

Sunclass Airlines panostaa asiakaspalveluun

Kävimme tutustumassa Pohjoismaiden johtavan lomalentoyhtiön Sunclass Airlinesin toimintaan Kööpenhaminassa. Tjäreborgin lomalentoja operoivan yhtiön toimitusjohtaja Valdemar Warburg kertoi, että suomalaiset matkustajat ovat pohjoismaisen konsernin tyytyväisimpiä asiakkaita. 

Pakettimatkoja suosivat nykyisin perheet, nuoret pariskunnat ja aktiivilomailijat. Warburg on tietoinen, että lomalentoihin liittyy varttuneempien matkustajien mielikuvissa yhä pakettimatkojen alkuajan humalakulttuuri, vaikka todellisuus on alalla aivan muuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Airbus 330-900neon lennoilla jokaisella matkustajalla on oma näyttö ja viihdejärjestelmä edessä olevan penkin selkänojassa.

Nykyisin lomalentoja hyödyntävät omatoimiset matkailijat, jotka eivät välttämättä kaipaa edes opasta kohteessa. Matka varataan netissä, ja mielikuvat matkanjärjestäjää kohtaan henkilöityvät helposti lentohenkilöstöön. Tämän takia Sunclassilla on kiinnitetty erityistä huomiota hyvään lentokokemukseen.

– Olemme panostaneet tähän paljon rahaa ja aikaa, sillä lento saattaa olla ainut kohtaamispiste asiakkaidemme kanssa. Koulutuksemme kestää pidempään kuin alalla yleensä, Valdemar Warburg kertoo.

Lentoja maakuntakentiltä 

Tjäreborg ja Sunclass Airlines kuuluvat samaan Nordic Leisure Travel Group -konserniin, jonka omistajiin lukeutuu tunnettu miljardööri Petter Stordalen.

Hotellimaailman toisinajattelijana tunnettu Stordalen puhuu paljon kestävän kehityksen mukaisen liiketoiminnan puolesta, joten miten se näkyy Sunclass Airlinesilla?

– Kun vuonna 2019 Thomas Cook Airlinesista tuli Sunclass Airlines ja omistajapohjamme muuttui, pystyimme keskittymään olemaan aidosti pohjoismainen. Pyrimme operoimaan mahdollisimman paljon muualta kuin pääkaupungeista. Sillä on aitoa arvoa paikallisille yhteisöille, ja tästä saammekin eniten kiitosta asiakkailtamme, Warburg kertoo. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa Sunclassin lomalentoja operoidaan talvikaudella Helsingistä, Turusta, Kuopiosta ja Vaasasta. Kesäisin Sunclass lentää tällä hetkellä vain Helsingistä.

Suorien lentojen lisäksi yhtiössä investoidaan moderniin lentokalustoon. Uudet lentokoneet kuluttavat vähemmän polttoainetta ja tuottavat vähemmän päästöjä. Sunclass Airlines on myös mukana kestävien lentopolttoaineiden kehitystyössä.

Katso videolta, miltä näyttää lomalentoyhtiön kulisseissa.

Lomalta kaivataan helppoutta 

Yhtiön tekemän tutkimuksen mukaan ihmiset ovat uupuneita valintojen loputtomaan määrään matkan suunnittelussa. Lomalta kaivataan helppoutta suunnitteluvaiheesta toteutukseen asti. Pakettimatkat vastaavat tähän tarpeeseen. 

Käytännössä asiakas varaa matkan Tjäreborgilta, mutta häntä palvelee monta saman konsernin yritystä. Nordic Leisure Travel Groupilla on integroitu toimintamalli, jossa kaikki sen osat, matkanjärjestäjät, lentoyhtiö sekä hotellit, toimivat yhdessä. 

– Pakettimatkalla asiakkaamme voivat luottaa siihen, että hotellit ovat laadukkaita. Ne on käsin valittu, ja meillä on omaa henkilökuntaa paikan päällä. Jos jokin menee pieleen, et jää yksin, Warburg kuvailee syitä, miksi pakettimatkojen suosio elää yhä. 

Lomalennoilla henkilöstö myös kertoo matkakohteesta ja palvelussa suositaan persoonallisuutta. Pakettimatkoilla lentoja ei myöskään peruta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Emme ole vain lentoyhtiö, olemme matkustajiemme loma. Jos lentokoneelle tapahtuu jotain, eikä se voi lentää, hankimme korvaavan tilalle lähes mihin tahansa hintaan, Warburg kertoo.

Tjäreborgin kautta voi ostaa myös pelkät lennot Sunclassilla. Sunclass ei itse myy lentolippuja suoraan vaan ne myydään Tjäreborgin kautta.

Rantapallon tarjoushaukka Ulla ei kyllästy etsimään hyviä matkatarjouksia. Intohimoisena matkailijana hän rakastaa auttaa myös muita toteuttamaan matkaunelmia edullisesti.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Helsinki-Vantaan erikoiset palvelut

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Lentokoneeseen noustaan vasemmalta puolelta

Miksi lentokoneeseen noustaan aina vasemmalta puolelta? Tässä syy

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja