Hyppää sisältöön

Matkailija, herättääkö Dubain tapakulttuuri kysymyksiä? Täältä saat vastauksia helposti

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 27.03.2016
Dubaissa paikalliset ovat keksineet matkailijoille helpon tavan tutustua muslimikulttuurin tapoihin.

Tutustu kulttuuriin lounaan lomassa

Paikalliskulttuuri tuo usein monia kysymyksiä matkailijoille. Mitä enemmän matkakohteen kulttuuri poikkeaa tutusta, sitä enemmän se saattaa hämmentää. Arabiemiraateissa sijaitsevan Dubain vahvasti paikalliseen islaminuskoon kiteytynyt kulttuuri herättää monia kysymyksiä matkailijoissa.

Dubaissa vierailevat voivat kuitenkin päästä sisälle paikalliseen kulttuuriin todella helposti, sillä kaupungissa sijaitseva Sheikki Muhammedin kulttuurisen ymmärtämisen keskus avaa paikallisten tapoja ja vastaa matkailijoiden kysymyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 1998 perustettu kulttuurikeskus tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kysyä paikallisilta kysymyksiä, joiden selvittämiseen ei muuten välttämättä tulisi mahdollisuutta.

Voittoa tavoittelemattoman paikan pääasiallinen tarkoitus on tarjota vierailijoille mahdollisuus tutustua maan perinteisiin. “Avoimet ovet, avoimet mielet”, kuuluu myös kulttuurikeskuksen motto.

Keskus järjestää matkailijoille monenlaista toimintaa luennoista moskeijavierailuihin, mutta matkailijan näkökulmasta vaivattomin tapa päästä sisälle kulttuuriin on osallistua kulttuuriaterialle.

Dubai, Arabiemiraatit
Vuonna 1998 perustetussa kulttuurikeskuksessa voi keskustella myös arkaluontoisista aiheista.

Kulttuuriaterialla lounaaksi katetaan paikallisia herkkuja, ja kaikki aterialle osallistuvat kansainväliset vieraat noutavat ruokansa keskelle lattiaa levitetylle matolle katetuista astioista.

Lounas alkaa kahvitarjoilulla, jonka aikana kulttuurikeskuksessa työskentelevä vapaaehtoinen kertoo perusasioita Arabiemiraattien tavoista. Ruokailijoilla on mahdollisuus kysyä kysymyksiä milloin tahansa, ja paikalliset kertovat niin tarjolla olevasta ruoasta, ruokailuun liittyvistä tavoista kuin paikallisista perinteistäkin hyvin avoimesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vierailijoita rohkaistaan kysymään myös arkaluontoisia kysymyksiä esimerkiksi maan laista, joka sallii miehelle useamman vaimon.

Kulttuurilounaalla on aina paikallinen vapaaehtoistyöntekijä kertomassa avoimesti omasta elämästään edistääkseen matkailijoiden tietoutta arabikulttuurista. Lounas tarjoaa mainion mahdollisuuden saada runsaasti lisätietoa Arabiemiraattien tavoista, mutta sen kautta pääsee myös tutustumaan paikallisiin herkkuihin omakohtaisesti.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja