Hyppää sisältöön

Kaipaatko lämpöä ja eksotiikkaa? Tässä 5 syytä matkustaa Marrakechiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.11.2017
Marokossa sijaitseva Marrakech on helppo kohde suomalaismatkailijoille, sillä suora lentoyhteys mahdollistaa vaivattoman matkan uuteen kohteeseen. Tässä viisi syytä matkustaa Marrakechiin!

1. Itämainen eksotiikka

Matkailukaupunki Marrakech on tunnettu kauniista arkkitehtuurista ja eksotiikasta, joilta ei voi välttyä kaupungissa vieraillessa. Koristeellinen arkkitehtuuri, minareeteista kaikuvat rukouskutsut, kuhisevien soukien eli torialueiden värikkäät matot sekä mausteiden tuoksu täyttävät matkailijan aistit.

Itämainen eksotiikka on Marrakechissa kaikkialla läsnä, ja lomalla voikin kokea olevansa kuin toisessa maailmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Mausteinen ruoka

Marokkolainen ruoka tarjoaa suomalaiselle rutkasti uusia makuja, sillä paikalliset ateriat nojautuvat nimenomaan mausteisiin. Marokkolaisessa keittiössä onkin kymmenen tärkeää maustetta, joihin kuuluvat muun muassa kumina, sahrami ja kurkuma. Ruoka ei ole tulista, joten mausteisia makuja ei kannata pelätä.

Flickr / Jonathan HoodMarrakech, Marokko
Tagine-pataruoat ovat tyypillisiä marokkolaisia annoksia.

Maista loman aikana vähintään taginea eli paikallista pataruokaa, jossa on lihaa tai kalaa sekä paljon mausteita. Myös couscousta syödään Marokossa runsaasti. Maassa on tapana juoda usein makeaa minttuteetä, minkä lisäksi myös vastapuristettu appelsiinimehu on suosittu juoma Marokossa.

3. Lämmin ilmasto

Eksotiikan lisäksi useimmat matkailijat suuntaavat Marokkoon maan lämpimän ilmaston vuoksi. Pohjois-Afrikassa, aivan Espanjan eteläpuolella sijaitseva maa hemmottelee lämmöllä varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn: keskilämpötila pysyttelee Marrakechissa 20 asteen yläpuolella toukokuusta lokakuulle. Talvikuukausinakin keskilämpötila on kaupungissa yli kymmenen astetta.

Sateita on eniten talvikuukausina eli marraskuusta maaliskuulle, kun taas kesäisin vesisateet ovat hyvin harvinaisia.

4. Suorat lennot

Suomesta pääsee helposti Marrakechiin Norwegianin suorilla lennoilla. Marraskuussa 2017 alkaneet reittilennot liikennöivät Helsingistä kerran viikossa lauantaisin. Matka-aika suoralla lennolla on noin viisi ja puoli tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Flickr / Jaume EscofetMarrakech, Marokko
Marokon eksoottinen arkkitehtuuri tarjoaa matkailijoille elämyksiä.

Kyseessä on talvikauden reitti, jota liikennöidään marraskuusta huhtikuulle.

5. Halpa hintataso

Marrakechin edullinen hintataso houkuttelee matkailijoita, sillä kaupungissa voi majoittua, syödä ja shoppailla suomalaisittain pikkurahalla. Halvat hinnat mahdollistavat esimerkiksi tavallista parempitasoisen majoittumisen, joten Marrakechin-lomalla kannattaakin valita hyvä hotelli.

Myös syöminen on halpaa niin ravintoloissa kuin katukeittiöissäkin. Soukeissa shoppaillessa kannattaa muistaa, että tinkiminen kuuluu hintaan ja matkailijoita saatetaan yrittää vedättää hyvin törkeästi.

>> Löydä halvat lennot Marokkoon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / eatswords, Jonathan Hood sekä Jaume Escofet

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marrakech, Marokko

Tutustu Marrakechin tunnetuimpiin nähtävyksiin – seitsemän vinkkiä

Marokko

Tiedätkö, millainen hotelli on riad? Nämä asiat tekevät satumaisesta majoituksesta erityisen

Melilla, Espanja

Moni ei edes tiedä, että Espanjalla on kaksi kaupunkia Afrikan mantereella – löytyvät läheltä suosittuja lomakohteita

Agadir, Marokko

Eksoottinen rantaloma Marokossa – tältä näyttää Agadirissa!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja