Hyppää sisältöön

Shoppailuvinkit Marrakechiin – parhaat tärpit basaareista laatuliikkeisiin

Elina Venttola Päivitetty: 13.12.2018
Marrakech on itämaisten tuliaisten mekka, josta matkailija voi ostaa unohtumattomia matkamuistoja kotiin vietäväksi. Myös marokkolainen tinkimiskulttuuri on kokemus, joka jää mieleen Marokon-matkasta.

Tuliaisostokset Medinasta

Medina eli Marrakechin vanhakaupunki on kaupungin sydän, jossa riittää elämää. Medinasta löytyvät värikkäimmät kotiinviemiset, sillä vanhankaupungin sokkeloisten kujien basaareilla on vieri vieressä kauppiaiden pieniä liikkeitä.

Medinaa nimitetään paikallisesti soukiksi, mikä tarkoittaa toria. Toriksi sokkeloista basaaria on vaikea uskoa, sillä labyrintti olisi sille oikeampi nimi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Marokkolaiseen basaarikulttuuriin kuuluu olennaisena osana tinkiminen, mikä on suomalaiselle matkailijalle erityinen elämys. Tinkiminen voi olla matkailun draamaa parhaimmillaan, koska kauppaa hierotaan pitkään ja hartaudella. Rauhallisin aika tehdä kauppaa on heti aamulla kymmenen aikaan, kun useimmat kojut vasta aloittavat päiväänsä.

Djemaa el Fna yöllä
Marrakechin vanhankaupungin aukiolla käydään kauppaa vielä yön laskeuduttuakin.

Medinasta voi ostaa kotiinviemisiksi muun muassa mausteita, kunhan on tarkkana, että saa sitä mitä luvataan. Esimerkiksi sahramia ostaessa maustetta kannattaa haistaa ennen ostamista, ja usein se kannattaa ostaa mieluummin kuivattuna kukkana kuin jauheena.

Marrakechin basaareista voi ostaa myös koristeellisia mattoja, lyhtyjä ja laukkuja. Varo kuitenkin ettet eksy vanhankaupungin sokkeloihin, sillä ostostaivas vie mukanaan niin, että suunnan ja ajan kulun unohtaa!

Pistäydy tavallisessa ruokakaupassa

Suuremmissa marokkolaisissa ruokakaupoissa käyminen on kokemus, jonka voi ajoittaa ennen basaarikäyntiä. Ruokakaupassa voi tutustua ostosten hintatasoon ennen basaarien tinkimistä, sillä jo ruokakaupassa ne voivat tuntua suomalaiselle edullisilta. Basaareissa hinnan voi tinkiä jopa hiukan alemmas.

Marokossa toimivat muun muassa ranskalaiset ketjut Carrefour ja Leader Price sekä marokkolainen hypermarket Marjane. Jos ei välitä tinkimisestä, monet mausteet löytää myös tavallisten ruokakauppojen hyllyiltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos pitää ruoanlaittamisesta ja matkalaukussa on tilaa esimerkiksi marokkolaisen tagine-pataruuan savipadalle, sellaisen saa ruokakaupoista halvimmillaan hieman yli 30 dirhamilla – eli muutamalla eurolla.

Laatuostoksia Ville Nouvellessa ja Guelizissa

Kävelymatkan päässä Marrakechin rautatieasemalta sijaitsee nykyaikainen Guelizin kaupunginosa, jossa vaatteet ja tuliaiset voi ostaa kiintein hinnoin. Usein ostokset ovat kalliimpia kuin eläväisessä vanhassakaupungissa, mutta ilmapiiri rauhallisempi. Yleensä liikkeiden tuotteilta voi myös odottaa laatua, sillä astiat, matot ja muut marokkolaiset tuotteet ovat syystäkin kalliimpia kuin basaareissa.

Ranskalainen suunnittelija Yves Saint Laurent viihtyi Ville Nouvellen alueella, ja hänen perintöään voi vaalia alueen design-vaateliikkeissä.

Marrakech, Marokko
Suosittuja tuliaisia Marokosta ovat muun muassa koristeelliset lyhdyt.

Yves Saint Laurentille kuuluneen Majorelle-puutarhan läheisyydessä sijaitseva alue, Ville Nouvelle, tarjoaa laatua ja kalliimpia hintoja. Esimerkiksi 33 Rue Majorelle -liikkeestä löytää yli 60 suunnittelijan vaatteita, jotka sopivat kaupunginosan YSL-teemaan. Rahansa saa helposti kulumaan myös Atika-kenkäliikkeessä.

>> Lue lisää vinkkejä Marrakechin kohdeoppaasta!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Elina Venttola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marrakech, Marokko

Tutustu Marrakechin tunnetuimpiin nähtävyksiin – seitsemän vinkkiä

Marokko

Tiedätkö, millainen hotelli on riad? Nämä asiat tekevät satumaisesta majoituksesta erityisen

Melilla, Espanja

Moni ei edes tiedä, että Espanjalla on kaksi kaupunkia Afrikan mantereella – löytyvät läheltä suosittuja lomakohteita

Agadir, Marokko

Eksoottinen rantaloma Marokossa – tältä näyttää Agadirissa!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja