Hyppää sisältöön

Ensimmäinen matka Marokkoon – kumpi kohde sopii sinulle: Agadir vai Marrakech?

Elina Venttola Päivitetty: 27.11.2018
Suunnitteletko matkaa Marokkoon, mutta et tiedä, kumpi suorien lentojen kohteista sopii sinulle paremmin?

Rennon rantalomailun Agadir

Noin 750 000 asukkaan Agadir sijaitsee Atlantin rannalla Marokon eteläosassa. Kaupunki sopii rantabulevardeineen ja allashotelleineen rennon rantaloman viettämiseen. Erityisesti kaupunki on tunnettu surffaajille sopivista aalloistaan ja puhtaista rannoistaan. Melko lähellä kaupunkia sijaitsee myös toinen surffaajien suosikkikohteista, Taghazout.

Agadirissa on keskimäärin 300 päivää auringonpaistetta ja ranta länteen. Jos aikoo seurata upeita auringonlaskuja Atlantille, Agadir on oikea paikka romanttiselle iltakävelyille rannalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Agadir, Marokko
Agadirin 10 kilometriä pitkä ranta on tunnettu niin marokkolaisten kuin ulkomaalaistenkin matkailijoiden keskuudessa.

Kaupunki on nykyaikainen matkakohde, ja erityisesti kulttuurishokkia jännittävälle matkailijalle se on pehmeä lasku marokkolaiseen kulttuuriin. Kaupungissa on laaja hotellialue rannan tuntumassa, eivätkä minareettien aamuiset rukouskutsut häiritse hotellissa yöpymistä. Minareetteja ei ole hotellialueen välittömässä läheisyydessä.

Agadirissa suurimpaan uskontoon eli islamiin suhtautuminen on rentoa, eikä näy kovinkaan paljon muussa kuin vaatetuksessa. Agadirissa voi nähdä esimerkiksi miesten ja pitkähelmaisten naisten pelaavan jalkapalloa keskenään, ja paikalliset viihtyvät muutoinkin paljon ulkona olevissa puistoissa.

Agadirin kymmenen kilometrin mittainen ranta on Marokon toiseksi pisin. Rannalla sijaitsee myös Corniche-rantapromenadi ja uusi Marina, jotka tarjoavat tekemistä lukuisissa ravintoloissa ja liikkeissä.

Kulttuurinnälkäisen Marrakech

Jos kaipaa lomaltaan enemmän vieraan kulttuurin eksotiikkaa ja paikallisia tapoja, voi suunnata suoraan Marrakechiin. Vaikka Agadirissakin pääsee basaaritunnelmaan soukeissa eli toreilla, Marrakechin medina eli vanhakaupunki on tuliaisostoksiin ja tinkimisen harjoitteluun kiinnostavampi kohde.

Vanhaankaupunkiin ihanteellinen kiertelyaika on kaksi päivää, sillä sen pinta-ala on huikeat 156 hehtaaria, ja pyöreän kauppa-alueen ympärysmitta on 19 kilometriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Marrakech, Marokko
Marrakechia nimitetään vaaleanpunaiseksi kaupungiksi. Nimi johtuu siitä, että lähes kaikki kaupungin rakennukset ovat väritykseltään okranvärisiä.

Noin miljoonan asukkaan Marrakech on yllättävä kaupunki, jossa voi tapahtua mitä tahansa. Seikkailunhaluiselle matkailijalle Marrakechin vanhankaupungin basaari tarjoaa loputtomasti tutkittavaa, sillä sen sokkeloissa voi löytää tuliaisten lisäksi myös herkullista marokkolaista ruokaa tarjoavia ravintoloita ja kiinnostavia rakennuksia. Sokkeloisilta kujilta pääsee myös muun muassa opettelemaan marokkolaisen ruoan valmistamista paikalliseen kokkikouluun.

Marrakech sopii hyvin myös muotitietoisille matkailijoille, sillä ranskalaisen muotisuunnittelijan Yves Saint Laurentin jalanjälkiä voi seurata Marrakechissa. Suunnittelijan kädenjälkeä voi käydä katsomassa muun muassa suunnittelijalle omistetussa museossa.

Historiasta kiinnostuneelle riittää myös tekemistä, koska Marrakechissa voi tutustua myös entisajan loistoon. Kaupungissa on vanhankaupungin lisäksi useita koristeellisia palatseja.

Myös molempiin ennättää

Agadirin ja Marrakechin välillä on noin 250 kilometriä, eli paikallisten linja-autojen kyydissä matkan taittaa muutamaan tuntiin. Matkan hinta on parikymmentä euroa, joten yhden loman aikana voi yhdistää myös molemmat kaupungit.

Marrakech, Marokko
Bahia-palatsissa riittää kuvattavaa, sillä sen koristeelliset mosaiikit ja taidokkaat kaiverrukset ovat näkemisen arvoinen nähtävyys Marokon-matkalla.

Paras aika matkustaa molempiin kaupunkeihin on syksyllä tai keväällä, sillä silloin suurimmat matkustajahuiput ovat taittuneet. Marokossa riittää lämmintä melko pitkään, sillä esimerkiksi marraskuun lopussa Agadirin lämpötila voi nousta vielä yli 20 asteen.

Altaat ja merivesi puolestaan ovat talviaikaan viileämpiä, mutta Suomen viileään järviveteen tottuneelle lomailijalle Marokko sopii allaskohteeksi myös myöhään syksyllä tai varhain keväällä. Tasokkaimmissa hotelleissa on lämmitettyjä altaita ja kylpyläosastoja.

>> Lue lisää vinkkejä Marokkoon Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Elina Venttola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marrakech, Marokko

Tutustu Marrakechin tunnetuimpiin nähtävyksiin – seitsemän vinkkiä

Marokko

Tiedätkö, millainen hotelli on riad? Nämä asiat tekevät satumaisesta majoituksesta erityisen

Melilla, Espanja

Moni ei edes tiedä, että Espanjalla on kaksi kaupunkia Afrikan mantereella – löytyvät läheltä suosittuja lomakohteita

Agadir, Marokko

Eksoottinen rantaloma Marokossa – tältä näyttää Agadirissa!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja