Hyppää sisältöön

Nämä ovat Egyptin lumoavimmat paikat – viisi kohdetta, jotka haluat nähdä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.10.2018
Aurinko, meri ja tuhansien vuosien takainen historia eivät yhdisty missään niin upealla tavalla kuin Egyptissä. Tässä ovat Egyptin viisi lumovoimaisinta paikkaa - näitä ei kannata ohittaa!

1. Luxor

Luxor, entiseltä nimeltään Theba, sijaitsee Niilin rannalla. Theba oli muinaisen Uuden valtakunnan pääkaupunki, joten Luxorista löytyvät monet upeimmista faaraoiden ajan monumenteista.

Luxorin ja Karnakin temppelit sekä Kuningatar Hatshepsutin terassitemppeli ovat vaikuttavia. Kun askeleet kaikuvat tuhansia vuosia vanhojen temppeleiden kivilattioilla ja auringolta voi hakea suojaa suurien hieroglyfien peittämien pylväiden varjosta, tulee historiasta lähes käsin kosketeltavaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockEgypti
Luxorista löytyy monia näyttäviä kohteita, mistä syystä se on hyvin suosittu päiväretkikohde.

Luxor sijaitsee maan keskiosassa, noin 300 kilometrin päässä Hurghadan lomakaupungista. Matkatoimistot järjestävät kaupunkiin päiväretkiä lomakaupungeista, joten Luxorin-vierailun sisällyttäminen Egyptin-rantalomaan onnistuu vaivatta.

2. Kuninkaiden laakso

Kuninkaiden laakso sijaitsee aavikon laidalla suuressa kalliolaaksossa lähellä Luxoria. Kuninkaiden laakso on nimensä mukaisesti Uuden valtakunnan ajan faaraoiden ja muiden korkea-arvoisten henkilöiden hautojen sijoituspaikka.

ShutterstockLuxor, Egypti
Kuninkaiden laaksossa sijaitseva Kuningatar Hatshepsutin temppeli on hyvin vaikuttava kohde jo kokonsa vuoksi.

Kuninkaiden laaksoon saavutaan yleensä linja-autoilla. Matkailijat pääsevät sisälle hautoihin, joista kuuluisimpia ovat muun muassa Tutankhamonin ja Ramses III:n haudat.

3. Gizan pyramidit

Gizan pyramidit sijaitsevat Gizassa Kairon eteläpuolella. Näistä historiallisista maamerkeistä suurin ja tunnetuin on Kheopsin pyramidi, joka kuuluu maailman seitsemän ihmeen joukkoon. Hieman rapistuneinakin nämä yli 4 000 vuotta vanhat rakennelmat ovat vaikuttava näky kohotessaan korkeuksiin aavikon kupeessa.

ShutterstockEgypti
Pyramidit ovat useimmille pääasiallinen syy matkustaa Egyptiin.

Kävijöillä on mahdollisuus päästä myös sisälle pyramideihin, mutta yleensä vain yksi pyramidi kerrallaan on auki yleisölle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Niilin jokilaakso

Suuri osa Egyptistä on autiomaata. Hurghadakin sijaitsee karulla alueella, jossa vain hotellien ympäristöt vihertävät. Bussimatkalla Hurghadasta Luxoriin saa kokea pienen ihmeen: kuiva ja karu aavikko muuttuu lähes silmänräpäyksessä viettelevän vihreäksi jokilaaksoksi. Niilin rantojen viljava alue on paikallisten oma Egypti.

5. Punaisenmeren koralliriutat

Punainenmeri on eräs maailman parhaista sukellusvesistä. Turkoosiin ja vihreään vivahtavan Punaisenmeren sukellusretki on satumainen kokemus.

ShutterstockEgypti
Punaisenmeren kirkkaat vedet ja värikäs vedenalainen elämä houkuttelee sukeltajia ja snorklaajia.

Snorklata voi retkellä Giftunin saarelle tai suoraan veneestä rannikon ulkopuolisilla riutoilla. Suurella koralliriutalla asuu usein satoja kalalajeja ja vedenalainen maailma avautuu eteen mielikuvituksellisena kokonaisuutena. Sukellus- ja snorklausretkiä löytyy monien matkanjärjestäjien ohjelmistosta.

>> Lue lisää vinkkejä Egyptiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Mauritius

Vietä unelmien paratiisiloma Mauritiuksella – ei pelkkää rantalöhöilyä

Mielenkiintoiset faktat Egyptistä

Egypti kiinnostaa taas tauon jälkeen – 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Sansibar, Tansania

Unohtumaton sukellusloma Sansibarilla – tällä saarella haluat painua pinnan alle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja