Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vietä unelmien paratiisiloma Mauritiuksella – ei pelkkää rantalöhöilyä

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Mauritiuksen turkoosiin vivahtava meri, samettiset korallihiekkarannat ja huojuvat palmurivistöt tuovat elävästi mieleen kaikki paratiisisaarista kuullut tarinat.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 21.01.2019
facebook   whatsapp

Saaren vaiherikas historia

Intian valtameressä hieman Madagaskarista itään sijaitseva Mauritius on trooppinen unelma. Sen elegantti ja rento ympäristö ystävällisine ihmisineen toivottavat matkailijat sydämellisesti tervetulleiksi. Turismista elävällä saarella kävijöistä pidetään hyvää huolta.

Eurooppalaisesta näkökulmasta Mauritiuksen saaren löytäjänä pidetään portugalilaista Afonso de Albuquerquea, joka saapui Mauritiukselle 1500-luvun alussa. Vuosisatojen varrella saarta ovat hallinneet niin hollantilaiset, ranskalaiset kuin brititkin – ja lyhyen aikaa myös merirosvot.

ShutterstockMauritius
Turkoosi vesi on Mauritiuksen valttikortti.

Yksi luku saaren mielenkiintoisessa historiassa ovat surullisenkuuluisat drontit eli dodot. Dodo-lintuja eli aikoinaan sekä Mauritiuksella että Réunionilla, mutta laji hävitettiin sukupuuttoon 1500-luvulla hollantilaisten saavuttua saarille. Tiettävästi viimeinenkin dodo kuoli jo vuonna 1681, mutta lintu on vielä nykyäänkin ylpeyden aihe Mauritiukselle. Dodon voi bongata muun muassa Mauritiuksen vaakunasta.

Sykähdyttävä luonto, monimuotoinen kulttuuri

Mauritiuksen seutu on vuoristoista ja tuliperäinen maa omalaatuisen kaunis. Luonnonsuojeluun panostetaan alueella paljon, sillä onhan noin kolmasosa saaren kasvilajeista sellaisia, joita ei muualta maailmasta löydy.

Myös Mauritiuksen asukkaat ovat ainutlaatuinen sekoitus eri aikoina tulleista siirtolaisista. Saarta vuorollaan hallinneiden ranskalaisten ja brittien lisäksi työvoimaa sokeriviljelmille on tullut Intiasta ja Kiinasta. Eri kansallisuuksien sulatusuunina Mauritius onkin erinomainen kohde eksoottista elämänmenoa kaipaavalle matkailijalle.

Ruokamaailmassa vaikuttavat samat perintötekijät: intialaiset, kiinalaiset, eurooppalaiset ja afrikkalaiset vivahteet kutsuvat herkullisilla tuoksuillaan.

Mauritiuksella tyypillinen kreolilaiskeittiö tarjoaa matkailijoille unohtumattomia makuelämyksiä. Saarella kannattaakin ennakkoluulottomasti kokeilla myös tuntemattomia ruokalajeja, sillä kulinaristi menettää saarelle sydämensä viimeistään ruokapöydässä.

Runsaasti nähtävää ja koettavaa

Vaikka saaren rantaelämä onkin valloittavaa, eivät elämykset jää siihen.

Kulttuuria ja kaupungin sykettä kaipaavan kannattaa tutustua saaren pääkaupunkiin Port Louisiin. Siellä ovat aikojen saatossa kohdanneet kaikki saarelle saapuneet vaikutteet ja sekoittuneet toisiinsa luoden ainutlaatuisen kulttuuriympäristön. Port Louis tarjoaa saaren parhaat shoppailumahdollisuudet sekä yöelämän: illan pimetessä kaupungin baarit ja diskot ovat oiva paikka pienelle ilonpidolle.

ShutterstockMauritius
Mauritiuksella on hyvät puitteet ja palvelut hemmottelulomaa varten.

Aktiviteetteja saarelta löytyy muun muassa golfin, snorklauksen, sukelluksen ja syvänmerenkalastuksen merkeissä. Mieleenpainuva kokemus on jeeppisafari saaren sisäosien huikaiseviin maisemiin.

Mauritius tunnetaan erityisesti häämatkalaisten suosikkikohteena, jossa kaivataan hemmotteluhoitoja. Monissa hotelleissa onkin tarjolla kattavat spa-palvelut. Toisaalta Mauritius on hyvä matkakohde myös lapsiperheille, sillä rannat ovat turvallisia, eikä matkalle lähtiessä vaadita erikoisia rokotuksia. Joissakin hotelleissa on myös kansainvälisiä lastenkerhoja.

Mauritiukselle voi matkustaa ympäri vuoden, mutta saaren kuumin sesonki ajoittuu joulu- ja tammikuulle.

>> Lue lisää vinkkejä Mauritiukselle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Vielä joskus jos pääsisi tuonne. Mahtava kuva!


  2. Mauritius oli ihana kokemus. Golffia, aurinkoa ja hyvää ruokaa. Malediivit tai Seychellit olisivat seuraavana vuorossa, vaikka niissä ei golf onnistukaan. :)


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.