Kuva: Shutterstock
White Desert National Park, Egypti

Tämä valkoinen aavikko on maisema, jota et odottanut löytäväsi Egyptistä – kuin olisit laskeutunut Kuuhun

Yksi Egyptin häkellyttävimmistä maisemista löytyy keskeltä ei mitään.

Valkoinen aavikko yllättää Egyptissä

Takaisin matkanjärjestäjien valikoimiin palannut Egypti tuo yleensä mieleen pyramidit, sukellusvedet ja varman talviauringon. Mutta oletko ikinä kuullut valkoisesta aavikosta?

Egyptissä White Desert National Park -nimellä tunnettu paikka on nimensä mukaisesti valkoinen aavikko, joka on kuuluisa erikoisista kalkkikivimuodostelmista. Syrjäisen sisämaasijaintinsa takia aavikko ei kuulu maan ykkösnähtävyyksiin.

Kansallispuiston alueella on monia kivimuodostelmia, joille on annettu lempinimiä niiden muodon mukaan. Joukossa on muun muassa sientä, jäätelöpalloa ja kanaa muistuttavia kiviä. Yksi tunnetuimmista on niin kutsuttu kristallivuori, joka on kvartsista muodostunut iso kivi.

Retki aavikolle vaatii yleensä yöpymisen, sillä se sijaitsee kaukana Egyptin suosituimmista lomakohteista. Esimerkiksi pääkaupunki Kairosta matkaa yhteen suuntaa kertyy yli 500 kilometriä. Hurghadan kaltaisista rantakohteista aavikolle matkustetaan Kairon kautta.

Monet aavikolla vierailevista matkailijoista varaavat retken, johon kuuluvat kuljetukset sekä eksoottinen leirimajoitus. Valkoista aavikkoa lähimpänä sijaitseva kylä on Farafra, josta löytyy myös jonkin verran hotellimajoitusta.

Aavikon alueella leiriytymiseen liittyvät säännöt saattavat muuttua, sillä välillä turistien yöpymistä on rajoitettu. Asiaa kannattaa tiedustella luotettavalta retkijärjestäjältä Egyptissä.

Katso matkailijoiden jakamista kuvista, miten upealta valkoinen aavikko näyttää!

Lue myös: Nämä ovat Egyptin lumoavimmat paikat – 5 kohdetta, jotka haluat nähdä

Lähde: Atlas Obscura, Lonely Planet
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 11.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia