Hyppää sisältöön

Egyptin unohtumattomimmat kokemukset – historiaa, rantoja ja aktiivielämyksiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.08.2018
Egyptin lomakohteiden nousu tuo matkailijoita jälleen suosittuun matkailumaahan. Koe lomallasi ainakin nämä elämykset!

1. Päiväretki pyramideille

Mystiset pyramidit ovat monelle matkailijalle se tärkein syy matkustaa Egyptiin – ovathan saduista, tarinoista ja historiasta tutut eksoottiset pyramidit rakennettu jo kaksi tuhatta vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Gizassa sijaitsevat pyramidit ovat Egyptin tunnetuin ja suosituin nähtävyys. Suurin pyramidi on Kheopsin pyramidi, mutta alueella sijaitsee myös Khefrenin ja Mykerinoksen pyramidit. Niiden joukossa kohoaa myös ikoninen sfinksi, egyptiläisen mytologian suojelusjumalaa esittävä patsas, jolla on leijonan vartalon ja faaraon pää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockEgypti
Gizan pyramidit ovat monelle kohde, joka on nähtävä kerran elämässä.

Pyramideille järjestetään runsaasti päiväretkiä Egyptin suosituista lomakohteista. Vierailu alkaa yleensä varhain aamulla ja kestää koko päivän. Pyramidit sijaitsevat noin 20 kilometrin päässä Kairosta, ja pyramidivierailu on usein osa Kairon päiväretkeä.

2. Tutustu Kairon miljoonakaupunkiin

Egyptin pääkaupunki Kairo on Afrikan suurin kaupunki, missä riittää elämää. Niilin varrella sijaitseva kaupunki herättää helposti ristiriitaisia tunteita, sillä lähellä sijaitsevat historialliset pyramidit yhdistettynä miljoonakaupungin kaaokseen saavat aikaan monenlaisia ajatuksia.

ShutterstockEgypti
Trooppinen Kairo on kuuma miljoonakaupunki.

Kairon suosituin kohtaamispaikka on Tahririn aukio eli vapauden aukio, missä sijaitsee muun muassa Kairon museo, jossa voi tutustua muinaisen Egyptin kulttuuriaarteisiin. Historian lisäksi kaupungissa pääsee egyptiläisen tunnelman keskelle astumalla Kairon basaarialueelle, missä myydään esimerkiksi koruja ja nahkatuotteita.

3. Kaikki irti aktiivimahdollisuuksista

Egyptin-lomalla riittää tekemistä, sillä maassa on erinomaiset mahdollisuudet monenlaisiin aktiviteetteihin. Maahan matkustetaan esimerkiksi sukeltamaan ja golfaamaan, sillä edullinen hintataso ja tasokkaat kohteet madaltavat kynnystä kokeilla aktiviteetteja myös ensimmäistä kertaa.

Punaisenmeren kirkkaat vedet ja monipuolinen vedenalainen elämä on saanut sukeltajat rakastumaan Egyptiin. Suosituin sukelluskohde on Sharm el Sheikh, missä sijaitsee esimerkiksi merikansallispuisto Ras Mohammed. Sukeltamisen lisäksi myös snorklaus on varsin suosittua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockEgypti
Kirkkaat vedet ja monipuolinen vedenalainen elämä houkuttaa sukeltajia ja snorklaajia Egyptin rantakohteisiin.

Sukeltamisen lisäksi Egypti on hyvin suosittu golfkohde, ja esimerkiksi Tjäreborg järjestää Egyptiin golfmatkoja. Golfkohteet ovat myös muiden matkatoimistojen valikoimissa. Esimerkiksi El Gounan lomakohteessa on lomakeskuksia, joilla on omat golfkentät, joten viheriölle pääsee hyvin vaivattomasti vaikka loman jokaisena päivänä.

4. Rennosti tasokkaissa lomakohteissa

Egyptissä majoitutaan yleensä perinteisissä lomakeskuksissa, eikä Egyptin-lomalla tarvitse kärsiä heikkolaatuisista puitteista. Hotellit ja resort-majoitukset ovat yleensä ensiluokkaisia, sillä majoituksen hinta-laatusuhde on hyvä.

ShutterstockEgypti
Egyptin tasokkaat lomakohteet tarjoavat loistavat puitteet rentoutumiseen.

Esimerkiksi Hurghadan ja El Gounan lomakaupungit tunnetaan tasokkaista lomakeskuksista, jotka sijaitsevat hiekkarantojen äärellä. Kaupungeista löytyy muun muassa hyvin korkeatasoisia all inclusive -lomakeskuksia. Hyvien puitteiden vuoksi matkustajat viihtyvätkin lomalla hyvin hotelleissa, eikä ole ihme, jos viikon mittaisella lomalla tulee poistuttua hotellista vain kerran tai pari.

5. Vieraile historiallisessa Luxorissa

Noin 300 kilometrin päässä Hurghadasta sijaitseva Luxorin historiallinen kaupunki on kiehtova kohde. Muinaisena Theban kaupunkina aiemmin tunnettu Luxor on kuin ulkoilmamuseo. Vierailun aikana voi nähdä lukuisia merkkejä kaupungin kiehtovasta historiasta, sillä Luxorissa on muun muassa temppeleitä, hieroglyfejä, sfinksejä ja hautakammioita sekä noin 50 hehtaarin kokoinen Karnakin temppelialue.

Hieroglyfien avulla saa mainion kuvan siitä, millaista elämä on ollut historiallisessa Thebassa.

ShutterstockEgypti
Karnakin temppeli toimii nykyisin ulkoilmamuseona.

Luxor on noin 200 000 ihmisen kaupunki, ja se on paljon muutakin kuin ulkoilmamuseo. Historiallisten nähtävyyksien lisäksi vierailun aikana kannattaa kokea myös Luxorin basaari kaupustelijoineen.

Luxor sijaitsee Niilin rannalla, ja sen ympärilläkin riittää nähtävää. Lyhyen matkan päässä sijaitsevat esimerkiksi Kuninkaan laakson hiekkaan kaivetut hautaluolat ja Hatsepsutin terassitemppeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Egyptiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mielenkiintoiset faktat Egyptistä

Egypti kiinnostaa taas tauon jälkeen – 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

White Desert National Park, Egypti

Tämä valkoinen aavikko on maisema, jota et odottanut löytäväsi Egyptistä – kuin olisit laskeutunut Kuuhun

Egypti

Ota haltuun onnistuneen Egyptin-loman tärkeimmät aakkoset

Egypti

Nämä ovat Egyptin lumoavimmat paikat – viisi kohdetta, jotka haluat nähdä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja