Hyppää sisältöön

Viisi syytä matkustaa Egyptiin juuri nyt – koe maan upeat kohteet

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.08.2018
Egypti kiinnostaa taas ja maan lomakohteet Hurghada sekä El Gouna sopivat monenlaiseen lomaan. Tässä viisi syytä lähteä matkalle!

ILMOITUS

1. Egyptissä saat luksusta halvalla

Egyptin eksotiikka ja mystiikka kiehtovat matkailijaa, ja monista muista arabimaista tuttu luksus on vahvasti läsnä myös Egyptin lomakohteissa. Punaisenmeren rannalla sijaitsevat Hurgharda ja El Gouna ovat Matkavekan talven 2019 kiinnostavimmat kohteet ja tarjoavat lomailijalle mahdollisuuden uppoutua itämaan mystiikkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Egyptin-lomalla voi majoittua monissa tasokkaissa hotelleissa. Esimerkiksi Hurghadassa sijaitsevat viiden tähden White Beach Albatros ja Premiere Le Reve Hotel & Spa sekä El Gounan viiden tähden Sheraton Miramar El Gouna ja Steigenberger Golf Resort El Gouna takaavat erinomaiset puitteet rennolle lomalle.

MatkavekkaMatkavekka
El Gounassa sijaitsevassa Steigenberger Golf Resort -hotellissa on mainiot puitteet onnistuneelle lomalle.

Hotelleissa voi nauttia tasokkaista puitteista maltilliseen hintaan, sillä Egyptin edullinen hintataso mahdollistaa viiden tähden hotellien olevan myös tavallisten matkustajien saavutettavissa. Hotellien valikoimaan lukeutuvat muun muassa näyttävät uima-altaat, tasokkaat kuntosalit, yksityiset hyväkuntoiset hiekkarannat sekä tietysti viiden tähden palvelu.

2. Sopiva kohde viikon mittaiselle matkalle

Jos lomaa on vain viikko, sopii Egypti kohteeksi oikein mainiosti. Lomakohteiden päiväretkitarjonta ja aktiviteettien määrä on monipuolinen, joten puuhaa löytyy niin halutessaan vaikka matkan jokaiselle päivälle.

Lomapäiviksi kannattaa ehdottomasti suunnitella tekemistä, mutta muutama päivä on hyvä varata vain puhtaasti rentoon oleskeluun ja hotellien palveluista nauttimiseen.

Egypti on talvikohde, joten viikon mittainen aurinkoloma pakkaskuukausien keskellä on omiaan auttamaan jaksamaan kaamoksen keskellä kevääseen saakka. Talvikuukausina keskilämpötila on lomakohteissa 20 asteen tuntumassa, joten ilmasto ei käy liian kuumaksi.

3. Tasokkaat all inclusive -hotellit

Ruokailut ja juomat sisältävä all inclusive -konsepti on monen matkailijan valinta, sillä sen avulla loma onnistuu vaivatta: lomakeskuksesta ei tarvitse välttämättä poistua koko matkan aikana, eikä syömisistä tai juomisista tarvitse kantaa huolta, kun kaikkea on saatavilla rajoituksetta hotellin rannekkeella. Egyptissä all inclusive -hotellit ovat tasokkaita, eikä buffetissa tarjoilla mitä tahansa tusinaruokaa.

MatkavekkaMatkavekka
Loman aikana kannattaa ottaa ilo irti monipuolisista lomakeskuksista.

Tarjolla on monen tasoisia, pääasiassa neljän tai viiden tähden all inclusive -hotelleja. Hintoihin sisältyvät paitsi ruoat ja juomat myös muun muassa pääsy hotellien uima-altaille, yksityiselle rannalle aurinkopeteineen, kuntosalille ja hotellista riippuen myös golfkentälle.

Lähi-idän ja arabikulttuurin mystiikka näkyy monien hotellien arkkitehtuurissa ja sisustuksessa, mikä tekee hotellista viihtyisän sekä persoonallisen ja matkasta entistä eksoottisemman.

4. Suorat lennot maakunnista

Mitä jos voisit matkustaa Egyptiin suorilla lennoilla omalta kotikentältä ilman koneenvaihtoa Helsinki-Vantaalla?

Matkatoimisto Matkavekka tarjoaa matkoja lukuisilta suomalaisilta maakuntakentiltä, mikä tekee matkalle lähtemisestä tavallista helpompaa ja mukavampaa: nouset koneeseen kotikentällä ja koneen laskeutuessa olet perillä kohteessa!

Egyptin Hurghadaan ja El Gounaan pääsee Helsingin lisäksi suorilla lennoilla Joensuusta, Jyväskylästä, Lappeenrannasta, Porista, Kuopiosta ja Savonlinnasta.

5. Monipuolinen päiväretkitarjonta

Egypti tarjoaa monia kiehtovia vierailukohteita, jotka ovat todellisia kerran elämässä -elämyksiä. Hurghadan ja El Gounan lomakohteista on helppo vierailla esimerkiksi Luxorissa sijaitsevassa Kuninkaiden laaksossa ja Gizan kiehtovilla pyramideilla, mutta tarjolla on myös monia muita jännittäviä päiväretkiä.

ShutterstockGizan pyramidit, Egypti
Gizan pyramidit kannattaa nähdä Egyptin-loman aikana.

Loman aikana arabikulttuuriin voi tutustua myös tekemällä päiväretken Kairon kaupunkiin tai osallistumalla jeeppisafarille ja vierailemalla aavikolla sijaitsevalla beduiinileirillä.

Upeista sukellusvesistään tunnettu Egypti on myös mainio kohde aktiivilomalle, sillä päiväaktiviteetiksi voi valita opastetun sukelluskurssin. Kirkkaat vedet takaavat pinnan alta löytyvän rutkasti nähtävää.

Lähde: Matkavekka
Kuvat: Matkavekka ja Shutterstock

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mielenkiintoiset faktat Egyptistä

Egypti kiinnostaa taas tauon jälkeen – 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

White Desert National Park, Egypti

Tämä valkoinen aavikko on maisema, jota et odottanut löytäväsi Egyptistä – kuin olisit laskeutunut Kuuhun

Egypti

Ota haltuun onnistuneen Egyptin-loman tärkeimmät aakkoset

Egypti

Nämä ovat Egyptin lumoavimmat paikat – viisi kohdetta, jotka haluat nähdä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja