Hyppää sisältöön

Älä mokaa Egyptissä – turistien 5 yleisintä virhettä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.09.2018
Egypti on tehnyt paluun talven lomakohteena. Huomioi nämä säännöt lomallasi.

1. Pukeudu asiallisesti

Jos olet lähdössä Egyptiin, kannattaa mukaan pakata sopivan peittäviä vaatteita. Egypti on muslimimaa, jossa odotetaan konservatiivisempaa pukeutumista esimerkiksi moskeijoissa, markkinoilla ja turistikohteiden ulkopuolella. Sama koskee myös Ramadanin aikaa.

Asiallinen pukeutuminen tarkoittaa naisille olkapäiden ja polvien peittämistä. Miehet eivät voi liikkua ilman paitaa julkisilla paikoilla. Hotellien allasalueilla ja lomakohteiden uimarannoilla voi käyttää normaaliin tapaan uima-asuja ja bikineitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vältä julkisia hellyydenosoituksia

Julkiset hellyydenosoitukset pariskuntien välillä eivät kuulu egyptiläiseen kulttuuriin. Turistikohteissa kukaan ei järkyty käsi kädessä kävelevän pariskunnan näkemisestä, mutta kiihkeämmät suudelmat kannattaa säästää suosiolla hotellihuoneen puolelle.

Homoseksuaalisuus ei ole Egyptissä yleisesti hyväksyttyä, vaikka sitä ei luokitellakaan rikokseksi. Seksuaalivähemmistöjä voidaan kuitenkin syyttää “irstailusta”. Paikalliset miehet saattavat kävellä käsi kädessä tai antaa toisilleen poskisuudelmat, mutta kyse on ystävien välisistä eleistä.

3. Älä esitä jyrkkiä poliittisia mielipiteitä

Omat mielipiteet Egyptin poliittisesta tilanteesta, kulttuurista tai uskonnosta kannattaa jättää omaan tietoon. Matkailijat voivat joutua vaikeuksiin esimerkiksi esittämällä halventavia kommentteja sosiaalisen median kanavissa.

4. Tarkkana päihteiden kanssa

Egypti ei ole ensisijaisesti bilekohde, mutta jos lähdet juhlimaan, nauti alkoholia rajoitetusti. Alkoholin juominen kaduilla tai ylipäänsä baarien ulkopuolella on kielletty.

Kaikenlaiset huumausaineet tulee kiertää kaukaa. Egyptin tiukka lainsäädäntö langettaa huumetuomioista helposti elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Jätä drone kotiin

Dronen eli kopterikameran tuominen Egyptiin on kielletty. Vempaimet ovat kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti, mutta sääntöön tulee suhtautua vakavasti. Kopterikameraa ilman Egyptin puolustusministeriön erikoislupaa käyttävä tai kuljettava matkailija voi saada The Independent -sivuston mukaan yli 2 000 euron sakot tai jopa vankeusrangaistuksen.

Älä koskaan valokuvaa armeijan rakennuksia tai työtehtäviään hoitavia virkamiehiä.

Lähde: The Independent
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mielenkiintoiset faktat Egyptistä

Egypti kiinnostaa taas tauon jälkeen – 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

White Desert National Park, Egypti

Tämä valkoinen aavikko on maisema, jota et odottanut löytäväsi Egyptistä – kuin olisit laskeutunut Kuuhun

Egypti

Ota haltuun onnistuneen Egyptin-loman tärkeimmät aakkoset

Egypti

Nämä ovat Egyptin lumoavimmat paikat – viisi kohdetta, jotka haluat nähdä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja