Kuva: Shutterstock
Turistien yleiset virheet Egyptissä

Älä mokaa Egyptissä – turistien 5 yleisintä virhettä

Egypti on palannut talven lomakohteiden joukkoon. Huomioi nämä säännöt lomallasi.

1. Pukeudu asiallisesti

Jos olet lähdössä Egyptiin, kannattaa mukaan pakata sopivan peittäviä vaatteita. Egypti on muslimimaa, jossa odotetaan konservatiivisempaa pukeutumista esimerkiksi moskeijoissa, markkinoilla ja turistikohteiden ulkopuolella. Sama koskee myös Ramadanin aikaa.

Asiallinen pukeutuminen tarkoittaa naisille olkapäiden ja polvien peittämistä. Miehet eivät voi liikkua ilman paitaa julkisilla paikoilla. Hotellien allasalueilla ja lomakohteiden uimarannoilla voi käyttää normaaliin tapaan uima-asuja ja bikineitä.

2. Vältä julkisia hellyydenosoituksia

Julkiset hellyydenosoitukset pariskuntien välillä eivät kuulu egyptiläiseen kulttuuriin. Turistikohteissa kukaan ei järkyty käsi kädessä kävelevän pariskunnan näkemisestä, mutta kiihkeämmät suudelmat kannattaa säästää suosiolla hotellihuoneen puolelle.

Homoseksuaalisuus ei ole Egyptissä yleisesti hyväksyttyä, vaikka sitä ei luokitellakaan rikokseksi. Seksuaalivähemmistöjä voidaan kuitenkin syyttää ”irstailusta”. Paikalliset miehet saattavat kävellä käsi kädessä tai antaa toisilleen poskisuudelmat, mutta kyse on ystävien välisistä eleistä.

3. Älä esitä jyrkkiä poliittisia mielipiteitä

Omat mielipiteet Egyptin poliittisesta tilanteesta, kulttuurista tai uskonnosta kannattaa jättää omaan tietoon. Matkailijat voivat joutua vaikeuksiin esimerkiksi esittämällä halventavia kommentteja sosiaalisen median kanavissa.

4. Tarkkana päihteiden kanssa

Egypti ei ole ensisijaisesti bilekohde, mutta jos lähdet juhlimaan, nauti alkoholia rajoitetusti. Alkoholin juominen kaduilla tai ylipäänsä baarien ulkopuolella on kielletty.

Kaikenlaiset huumausaineet tulee kiertää kaukaa. Egyptin tiukka lainsäädäntö langettaa huumetuomioista helposti elinkautisen vankeusrangaistuksen.

5. Jätä drone kotiin

Dronen eli kopterikameran tuominen Egyptiin on kielletty. Vempaimet ovat kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti, mutta sääntöön tulee suhtautua vakavasti. Kopterikameraa ilman Egyptin puolustusministeriön erikoislupaa käyttävä tai kuljettava matkailija voi saada The Independent -sivuston mukaan yli 2 000 euron sakot tai jopa vankeusrangaistuksen.

Älä koskaan valokuvaa armeijan rakennuksia tai työtehtäviään hoitavia virkamiehiä.

Lähde: The Independent
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 9.9.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia

Luxorissa olen ollut viikon ja ihmettelin kovasti niiden faaraoiden tekemiä valtavia patsaita. Ihan jännittävä siellä oli kulkea ympäriinsä. Ja käydä välillä nykyajan Mäkkärissä hampurilaisella !

Uskomatonta ettei Sharm El Sheikhiin vieläkään pääse Suomesta suorilla lennoilla. Virosta, Latviasta ja Liettuasta on päässyt jo kaksi vuotta. Viikossa noista maista yhteensä 12 lentoa sinne. Hopi hopi nyt Suomen matkatoimistot!