Hyppää sisältöön

Tallinna kutsuu viikonloppumatkalaisia

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 25.07.2012
Vain kivenheiton päässä Helsingistä sijaitseva Tallinna on edelleen yksi suomalaisten suosituimmista matkakohteista.

Shoppailua, kylpylöitä ja kulttuuria

Helpon lyhyt matka, monipuoliset kulkuyhteydet ja edulliset hinnat vetävät suomalaismatkailijoita etelänaapuriin Tallinnaan. Suosituin kulkutapa on laivamatkailu joko risteilyn muodossa laivalla yöpyen tai päiväversiona aamulautalla Tallinnaan ja illaksi takaisin kotimaahan.

Shoppailua, kylpylöitä ja kulttuuria – vaikka perinteistä viinaralliakin moni edelleen harrastaa, ovat suomalaiset onneksi löytäneet myös Tallinnan muut mahdollisuudet. Esimerkiksi työ- tai ystäväporukoiden kauneusmatkat Tallinnan päiväkylpylöihin rentoutumaan ovat nousseet suosituiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ihana päivä day spassa

Tallinnan day spa -tarjonta on runsas ja palveluiden taso aivan Suomea vastaava. Viron hinnat ovat viime vuosina hieman kohonneet, mutta ne jäävät silti selvästi kotimaan taksoja matalammiksi. Tarjolla on kaikkea kampaamopalveluista hierontaan ja wellness-hoitoihin. Monissa paikoissa valittavana on valmiita muutaman tunnin tai kokonaisen päivän hoitopaketteja. Halutessasi voit siis suunnata vaikka suoraan laivalta kylpylään ja palata illalla kaunistuneena kotimatkalle.

Keskustan päiväkylpylöitä ovat mm. Bapor Spa (Narva mnt 5) ja Day Spa (Vana Posti 4) ja Telegraaf-hotellin (Vene 9) elegantti Elemis-kylpylä. Ajanvaraus etukäteen on suositeltavaa, sillä päiväkylpylöiden kysyntä on vilkasta. Paikat ovat yleensä auki päivittäin aamusta iltayhdeksään, joten jos vain olet ajoissa liikkeellä, day spa -käynti on helppo sovittaa ohjelmaan.

Koko perheellä kylpylähotelliin

Lasten kanssa Tallinnaan matkaava löytää koko perheelle tekemistä esimerkiksi Kalev Spasta (Aia 18) ja sen vesipuistosta. Kylpylähotelli tarjoaa sekä päiväpalveluita että esimerkiksi suosittuja viikonloppupaketteja – parin päivän miniloma virkistää kummasti. Sijainti aivan keskustassa on erinomainen, ostokset ja kaupunkiin tutustuminen hoituvat kätevästi hotellilta käsin. Toinen suosittu kylpylähotelli on Pirita Top Spa (Regati pst 1), joka sijaitsee hieman syrjemmässä keskustasta.

Tutustu kulttuuritarjontaan

Tallinna viehättää ympäri vuoden. Vanhankaupungin keskiaikamiljöö on kauneimmillaan Raatihuoneentorin ympäristössä. Tallinnan vanhojen kauppiaiden komeat talot, viihtyisät kahvilat, putiikit ja kapeat kadut tarjoavat katseltavaa pidemmäksikin aikaa. Yli 700 vuotta vanhat kivimuurit pyöreine torneineen ympäröivät vanhaakaupunkia. Älä unohda kurkistaa Pyhän Katariinan kirkon luona Katariinankujalle. Katettu, kapea mukulakivikuja on kuin suoraan keskiajalta.

Toompean linna, Vapaudenaukio ja Kadriorgin puisto ja linna sekä Laulukenttä kuuluvat myös Tallinnan tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Moderniin Tallinnaan voi tutustua Rotermannin korttelissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2006 avattu taidemuseo Kumu (A. Weizenbergi 34/ Valge 1) on taiteenystävän ykköskohde Tallinnassa. Sen kokoelmiin kuuluu sekä virolaisen taiteen klassikoita että kansainvälistä nykytaidetta. Myös Kadriorgin palatsin taidemuseon kokoelmat ovat näkemisen arvoiset.

Laivalla tai lentäen

Nopeimmat katamaraaniyhteydet vievät Helsingistä Tallinnaan vain puolessatoista tunnissa ja yhteyksiä on aamuvarhaisesta iltaan saakka. Autolautalla etelänaapuriin pääsee noin neljässä tunnissa. Tallinnaan liikennöivät Linda Line, Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line.

AirBaltic tarjoaa lentoja Tallinnaan Helsingistä (vaihdollisesti myös muista kaupungeista), ja samaa reittiä liikennöi myös Finnair. Tavallisen turistin ei useinkaan kannata matkata Tallinnaan lentäen, sillä hinta ja kokonaiskesto lentokenttämatkoineen eivät juurikaan voi kilpailla nopeiden laivayhteyksien kanssa.

Teksti: Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja