Hyppää sisältöön

Syksyn parhaat kaupunkikohteet – koe jotain uutta ja vietä onnistunut loma

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.08.2017
Kesälomien jälkeen matkakaipuu ei hellitä helposti, ja syksyn lyhyt kaupunkiloma onkin omiaan akuuttiin matkakuumeeseen. Katso tästä viisi uutta ja mielenkiintoista kohdetta tulevalle syksylle ja lähde matkaan!

1. Porto, Portugali

Portugalin pohjoisosassa sijaitseva Porton kaupunki, on useimmille tuttu portviinistä. Porto on kuitenkin erinomainen matkakohde, ja tarjoaa lomailijalle kaupunkielämyksiä, merellisen tunnelman, kiinnostavia nähtävyyksiä sekä erinomaista ruokaa. Kaunis Porto sijaitsee meren ja joen välissä, mutta kaupungissa voi katsella myös vuoristomaisemia.

Porton vanhakaupunki eli Ribeira on kaupungin kauneimpia kohteita, ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Alueella on lukuisia kiinnostavia nähtävyyksiä ja museoita, joissa kaupunkipäivän saa kulumaan hetkessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomesta ei ole suoria lentoja Portoon, mutta kaupunkiin pääsee kätevästi yhdellä koneenvaihdolla esimerkiksi Lissabonin tai Amsterdamin kautta. Syyskuu on erinomainen aika matkustaa Portoon, sillä sää on mukavan aurinkoinen ja lämmin: lämpötila on noin 30 astetta.

2. Tbilisi, Georgia

Kaukasiassa sijaitseva Georgia on erinomainen lomakohde, ja maan pääkaupunki Tbilisi sopii erinomaisesti lomakohteeksi vielä syksyllä. Tbilisissä lämpötilat ulottuvat vielä syyskuussa hellelukemiin, ja matkailija voi nauttia myös auringonpaisteesta syksyisellä lomalla.

Flickr / Shankar STbilisi, Georgia
Tbilisin keskusta on täynnä kiinnostavaa nähtävää.

Tbilisi on todellinen eri kulttuurien sulatusuuni, sillä kaupungissa elävät sulassa sovussa eri uskontojen ja kulttuurien edustajat. Kyseessä ei varsinaisesti ole eurooppalainen, mutta ei myöskään aasialainen kaupunki, vaan Tbilisi onkin kiinnostava sekoitus itää ja länttä.

Kaupungin arkkitehtuuri on hyvin mieleenpainuvaa, ja Tbilisin tärkeimmät nähtävyydet ovatkin kirkkoja, moskeijoja ja synagogia. Myös vanhakaupunki sekä kaupungin linnoitukset ja lukuisat museot kannattaa laittaa kaupunkilomailijan kohdelistalle. Georgia on tunnettu erinomaisesta ruoasta, ja gruusialainen keittiö onkin ensiluokkainen. Matkan aikana kannattaakin aterioida paikallisissa ravintoloissa ja kokeilla uusia makuja ennakkoluulottomasti.

Tbilisiin ei ole suoria lentoja Suomesta, mutta kaupunkiin pääsee kätevästi Helsingistä yhdellä koneenvaihdolla esimerkiksi Kiovan tai Frankfurtin kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Varsova, Puola

Puolan pääkaupunki Varsova on kaunis ja edullinen kaupunkikohde, joka tarjoaa matkailijoille näyttävää arkkitehtuuria, kiinnostavia historiallisia kohteita sekä herkullista puolalaista ruokaa. Varsova jää monesti Puolan suositun matkailukaupunki Krakovan jalkoihin mutta aivan syyttä, sillä myös Varsova on loistava kaupunkikohde.

Flickr / Pete HarmerVarsova, Puola
Varsovan vanhassakaupungissa on monia kauniita aukioita.

Historiallinen Varsova tarjoaa matkailijoille tunnelmallisen vanhankaupungin, lukuisia aukioita ja kauniita katuja. Varsovassa on erinomaiset shoppailumahdollisuudet, sillä keskustan tuntumassa on niin suuria ostoskeskuksia kuin pikkuputiikkejakin.

Puolan keskiosassa sijaitseva kaupunki on hyvä syyskohde, sillä lämpötilat ovat vielä syyskuussa komeasti 20 asteen paremmalla puolella. Vesisateisiin kannattaa varautua, mutta lämpötilat ovat taatusti miellyttävät. Varsovaan pääsee Helsingistä helposti alle kahdessa tunnissa esimerkiksi Finnairin suorilla lennoilla.

4. Lyon, Ranska

Itä-Ranskassa sijaitseva Lyon on loistava kaupunkilomakohde erityisesti kulinaarimatkailijalle, sillä kaupunki tunnetaan koko Ranskan ruokapääkaupunkina. Alueen erinomaiset viinit, kaupungin lukuisat leipomot, kahvilat ja ravintolat takaavat, että tältä lomalta ei palata kotiin nälkäisenä.

Riikka KrennLyon, Ranska
Lyon todellinen kulinaarikohde.

Ruokamatkailun lisäksi Lyonissa voi nauttia myös maisemista: kauniit rakennukset upeita puistoja ja näyttävää jokimaisemaa vasten tarjoavat runsaasti hienoja maisemia. Kierrä lomasi aikana ainakin Lyonin oma Notre Damen kirkko sekä vanhakaupunki, joka on myös Unescon maailmanperintökohde.

Puolen miljoonan asukkaan Lyon on vielä parhaimmillaan syyskuussa, kun kaupunki rauhoittuu elokuun matkailusesongin jälkeen, mutta säät ovat vielä erinomaiset. Lämmintä on keskimäärin 27 astetta, ja Lyonissa voi nauttia auringosta vielä pitkälle syksyyn. Suomesta ei ole suoria lentoja Lyoniin, mutta kaupunkiin pääsee Helsingistä vaivatta yhdellä koneenvaihdolla.

5. Edinburgh, Iso-Britannia

Skotlannissa sijaitseva Edinburgh on hyvin kaunis kaupunki, jossa ei voi välttää historiallista tunnelmaa. Vanhankaupungin pienet sivukadut ja -kujat luovat Edinburghiin mystistä ilmapiiriä, ja entisajan tunnelma onkin kaupungissa hyvin vahvasti läsnä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoEdinburgh, Iso-Britannia
Edinburgh on kaunis kaupunkikohde, jonka arkkitehtuurissa riittää katseltavaa.

Edinburghin tunnetuimmat nähtävyydet sijaitsevatkin juuri vanhankaupungin alueella: kaupungin keskiaikainen linna kohoaa korkealla keskustan yläpuolella, ja alueen arkkitehtuuri on jo itsessään nähtävyys.

Suomesta pääsee Edinburghiin näppärästi, sillä Helsingistä voi lentää kaupunkiin suorilla lennoilla. Sää ei ole syyskuussa parhaimmillaan, mutta kaupungissa voi siitä huolimatta nautiskella 20 asteen lämpötiloista vielä syksylläkin. Vesisateisiin kannattaa kuitenkin varautua, mutta se ei heikennä skotlantilaiskaupungin houkuttelevuutta.

>> Löydä halvat lennot syksyn kaupunkilomalle Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Viaggiatore Fantasma, Shankar S, Pete Harmer sekä Riikka Krenn ja Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puolan nähtävyydet

Puolan parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka tekevät matkasta unohtumattoman

Varsova, Puola

Mikä Puolan kaupungeista sopii sinulle? Vertaa kaupunkilomat Gdanskiin, Krakovaan ja Varsovaan

Via Baltican reitin parhaat palat

Via Baltican kiinnostavimmat paikat – 8 syytä lähteä legendaariselle automatkalle

Flixbus avaa reitin Helsingistä Varsovaan

Suomesta aukeaa bussiyhteys Keski-Eurooppaan – näin reitti kulkee Vaasasta Varsovaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja