Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Syksyn kiinnostavimmat lähikohteet: Tukholma, Tallinna ja Maarianhamina – nappaa vinkit onnistuneeseen matkaan

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Vaihda maisemaa ja tee syysmatka lähelle! Poimi parhaat vinkit kiinnostavimpiin lähikohteisiin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 29.10.2018
facebook   whatsapp

Tunnelmallinen syysmatka Tukholmaan

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on todellinen klassikkokohde suomalaismatkailijoille eikä ihme, sillä kaupungissa on helppo vierailla osana risteilyä, mutta Tukholmaan pääsee näppärästi myös lentäen.

Tukholmaan matkustetaan perinteisesti syömään ja shoppailemaan, sillä kaupungin ravintola- ja kauppatarjonta on erinomainen. Sen lisäksi matkailija löytää Tukholmasta myös paljon muuta tekemistä.

ShutterstockTukholma, Ruotsi
Tukholma on helppo syyskohde, missä voi nauttia näyttävästä ruskasta.

Esimerkiksi Tukholman metrotunnelien näyttävät taideteokset, kaupungin kiinnostavat ilmaiset museot ja monipuoliset aktiviteetit takaavat puuhaa syksyiselle matkalle. Oletko esimerkiksi kokeillut vielä kattokävelyä Tukholman yläpuolella tai japanilaistyylistä kylpylää saaristomaiseman syleilyssä?

Kaupungissa riittää tekemistä myös perheille. Esimerkiksi keskustan ulkopuolella sijaitsevalla Djurgårdenin saarella kannattaa vierailla Skansenin ulkoilmamuseossa, missä voi viihtyä lastenteatterissa ja nähdä monia jännittäviä eläimiä. Junibackenin satumaailma taas herättää eloon muun muassa Peppi Pitkätossun ja monet muut kirjailija Astrid Lindgrenin rakastetut satuhahmot. Älä myöskään unohda Gröna Lund -huvipuistoa, mutta muista, että huvipuisto suljetaan talvikaudeksi!

>> Lue lisää vinkkejä kaupunkilomalle Tukholmaan!

Edullinen Tallinna on aina hyvä idea

Jos kaipaat pikaista maisemanvaihdosta, suuntaa Tallinnaan. Helpoin tapa matkustaa Viron pääkaupunkiin Helsingistä on astua laivaan, mutta muualta Suomesta näppärin keino voi olla lentää omalta kotikentältä Helsingin kautta.

Tallinnassa houkuttavat erityisesti edullinen hintataso, kaunis kaupunkikuva ja hyvä palvelutarjonta. Kaupunki sopii erinomaisesti perinteisen kaupunkiloman kohteeksi, sillä juuri shoppailumahdollisuudet sekä kattava ravintola- ja hotellitarjonta tekevät Tallinnasta suositun kohteen. Herkuttele syysmatkan aikana esimerkiksi kaupungin suosituimmissa ravintoloissa, joissa pääset nauttimaan illallista vain murto-osalla kotimaisten ravintoloiden hinnoista.

ShutterstockTallinna, Viro
Tallinnan väriloisto on upeimmillaan juuri syyskuukausina.

Syysmatkalla kannattaa kokea myös jotain uutta, ja Tallinna tarjoaa siihen erinomaiset mahdollisuudet. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi Kadriorgin puisto, joka on erityisen näyttävä kohde ruskan aikaan, sekä Tallinnan televisiotorni, mistä avautuvat hulppeat näkymät.

Tallinna tarjoaa elämyksiä myös aktiiviselle matkailijalle. Kaupungin seikkailupuistot, trampoliinikeskukset ja kauniit puistot pyöräilyreitteineen inspiroivat kokemaan Tallinnan aktiivisen puolen.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan!

Pieni ja sympaattinen Maarianhamina on helppo kokea viikonlopussa

Ahvenanmaalla sijaitseva Maarianhamina on mielenkiintoinen kaupunkikohde, joka tarjoaa kansainvälistä tunnelmaa kotimaassa. Shoppailumahdollisuudet, ravintolat, kaupat, baarit ja nähtävyydet sijaitsevat kaikki kompaktisti kävelymatkan päässä toisistaan, joten Maarianhamina on erinomaisen helppo ottaa haltuun lyhyessäkin ajassa.

Inka KhanjiAhvenanmaa
Ahvenanmaa rauhoittuu syksyn tullen, mikä sopii mainiosti rauhallista lomaa kaipaavalle matkailijalle.

Merelliset maisemat ovat vahvasti läsnä kaikkialla kaupungissa, mutta matkan aikana kannattaa kierrellä myös muualla Ahvenanmaalla. Etäisyydet ovat lyhyet, ja vuokra-autolla pääsee näppärästi kiertelemään ympäri saarta. Syksyllä Ahvenanmaalla ihastuttavat erityisesti luontonähtävyydet, sillä ruskan värjäämät puut tekevät Ahvenanmaan maisemista vaikuttavia.

Helpoin tapa matkustaa Maarianhaminaan on joko lentäen tai laivalla. Tukholmaan suuntaavat risteilylaivat ovat perillä Maarianhaminassa usein melko haastaviin aikoihin, mikä kannattaa huomiota matkasuunnitelmia tehdessä erityisesti, jos matkustat perheen pienimpien kanssa.

>> Lue lisää vinkkejä Ahvenanmaalle!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.