Kuva: Visit Sweden / Tuukka Ervasti
Tukholma, Ruotsi

Unohda tylsät kaupunkikierrokset ja nouse kattojen yläpuolelle! Uskaltaisitko kokeilla kattokävelyä Tukholmassa?

Jos perinteinen shoppailu- tai ruokaloma Tukholmassa tuntuu tylsältä, kokeile unohtumatonta kattokävelyä keskustassa ja koe kaupunki uudesta näkökulmasta!

Koe Tukholma kattojen yläpuolelta käsin

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on useimmille tuttu risteilykohde, missä vietetty kaupunkiloma sisältää useimmiten niin shoppailua, ravintoloita kuin kulttuurikokemuksiakin. Harva matkailija tietää, että aivan kaupungin keskustassa voi kokea myös unohtumattoman extreme-elämyksen, sillä Tukholmaan on mahdollista tutustua helposti lintuperspektiivistä.

Tukholmassa järjestetään nimittäin kattokävelykierroksia, joiden aikana osallistuja kiertää kaupunkia nimen mukaisesti katoilla. Tukholman kauniilta peltikatoilta avautuu kiinnostava näkymä kaupungin yli, ja noin puolentoista tunnin mittaisen kierroksen aikana osallistujat saavat kuulla monia kiinnostavia asioita suositusta matkailukaupungista.

Kuva: Visit Sweden / Tuukka ErvastiTukholma, Ruotsi
Kävelyreitillä on mittaa vain 300 metriä, mutta kattojen yläpuolella siihen kuluu noin tunti.

Kierros sopii hurjapäille, sillä reitin aloituskorkeus sijaitsee 30 metrin korkeudessa, mistä avautuu unohtumaton näkymä Tukholmaan. Kattokierros ei siis välttämättä ole korkean paikan kammoisten suosikkivalinta, minkä lisäksi kierrosta ei suositella esimerkiksi raskaana oleville.

Osallistujat puetaan turvavaljaisiin, minkä lisäksi heillä on oltava myös kypärät. Mukana on aina opas, joka huolehtii paitsi turvallisuudesta myös kertoo kiinnostavia faktoja Tukholmasta.

Vuodesta 2003 lähtien järjestettyjä kattokierroksia pidetään vuoden ympäri säällä kuin säällä, mistä syystä Riddarholmenin kattomaisemia voi katsella niin talven paukkupakkasissa, kesän aurinkoisella säällä kuin vesisateellakin.

Lähde: Takvandring
Kuvat: Visit Sweden / Tuukka Ervasti

Päivitetty: 12.10.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia