hero taustakuva

Unohda tylsät kaupunkikierrokset ja nouse kattojen yläpuolelle! Uskaltaisitko kokeilla kattokävelyä Tukholmassa?

Visit Sweden / Tuukka Ervasti artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Jos perinteinen shoppailu- tai ruokaloma Tukholmassa tuntuu tylsältä, kokeile unohtumatonta kattokävelyä keskustassa ja koe kaupunki uudesta näkökulmasta!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.10.2017
facebook   whatsapp

Koe Tukholma kattojen yläpuolelta käsin

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on useimmille tuttu risteilykohde, missä vietetty kaupunkiloma sisältää useimmiten niin shoppailua, ravintoloita kuin kulttuurikokemuksiakin. Harva matkailija tietää, että aivan kaupungin keskustassa voi kokea myös unohtumattoman extreme-elämyksen, sillä Tukholmaan on mahdollista tutustua helposti lintuperspektiivistä.

Tukholmassa järjestetään nimittäin kattokävelykierroksia, joiden aikana osallistuja kiertää kaupunkia nimen mukaisesti katoilla. Tukholman kauniilta peltikatoilta avautuu kiinnostava näkymä kaupungin yli, ja noin puolentoista tunnin mittaisen kierroksen aikana osallistujat saavat kuulla monia kiinnostavia asioita suositusta matkailukaupungista.

Visit Sweden / Tuukka ErvastiTukholma, Ruotsi
Kävelyreitillä on mittaa vain 300 metriä, mutta kattojen yläpuolella siihen kuluu noin tunti.

Kierros sopii hurjapäille, sillä reitin aloituskorkeus sijaitsee 30 metrin korkeudessa, mistä avautuu unohtumaton näkymä Tukholmaan. Kattokierros ei siis välttämättä ole korkean paikan kammoisten suosikkivalinta, minkä lisäksi kierrosta ei suositella esimerkiksi raskaana oleville.

Osallistujat puetaan turvavaljaisiin, minkä lisäksi heillä on oltava myös kypärät. Mukana on aina opas, joka huolehtii paitsi turvallisuudesta myös kertoo kiinnostavia faktoja Tukholmasta.

Vuodesta 2003 lähtien järjestettyjä kattokierroksia pidetään vuoden ympäri säällä kuin säällä, mistä syystä Riddarholmenin kattomaisemia voi katsella niin talven paukkupakkasissa, kesän aurinkoisella säällä kuin vesisateellakin.

Lähde: Takvandring
Kuvat: Visit Sweden / Tuukka Ervasti

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.