Hyppää sisältöön

Euroopan upeat linnat – kahdeksan satumaista kohdetta, joiden et uskoisi löytyvän näin läheltä

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 23.08.2021
Euroopassa on lukuisia kiehtovia linnoja, jotka hurmaavat niin kauneudellaan kuin historiallaan. Katso kahdeksan kohdetta, joihin sinäkin voit matkustaa helposti!

1. Neuschwansteinin linna, Saksa

Etelä-Saksassa sijaitseva satumainen Neuschwansteinin linna on yksi Euroopan tunnetuimmista ja näyttävimmistä. Walt Disneyn uskotaan ottaneen linnasta mallia Disneyn satulinnoihin. Neuschwansteinin linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1869 kuningas Ludvig II:n toimesta ja linna valmistui vasta kuninkaan kuoltua.

Neuschwansteinin linnassa on mahdollista vierailla esimerkiksi Münchenistä. Pääsyliput linnaan saa ostettua vain Hohenschwangaun kylästä, mutta ne tulee varata etukäteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Penan palatsi, Portugali

Portugalin Sintra tunnetaan upeista linnoista ja palatseista, joista näyttävin on värikäs Penan palatsi. 1800-luvulla rakennettua palatsia koristavat esimerkiksi lukuisat patsaat ja parvekkeet.

Sintran palatseille on helppo tehdä päiväretki Lissabonista, josta pääsee Sintraan junalla reilussa puolessa tunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Chambordin linna

Chambordin näyttävä linna on Loiren laakson suurin ja se on yksi tunnetuimmista renesanssilinnoista Ranskassa. Linnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1519 Ranskan kuningas Frans I:n toimesta. Linnan lisäksi kiinnostava nähtävää tarjoaa myös linnan ympärille levittäytyvä valtava puutarha-alue.

Chambordin linnaan voi toteuttaa vierailun esimerkiksi Pariisista käsin. Autolla matka taittuu noin kahdessa tunnissa, mutta perille pääsee myös junalla ja bussikuljetuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Arundelin linna, Englanti

Arundelin keskiaikaisen linnan historia ulottuu lähes tuhannen vuoden päähän, jolloin linnan alueelle nousivat ensimmäiset rakennukset. Myöhemmin linna on täysin kunnostettu ja siihen on tehty lukuisia muutoksia.

Linna sijaitsee Arundelin kaupungissa Etelä-Englannissa. Lontoosta pääsee suoraan junalla Arundeliin Victorian asemalta noin 1,5 tunnissa. Linna ja sen puutarha ovat avoinna vierailijoille huhtikuusta marraskuulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Mosznan linna, Puola

Etelä-Puolassa, pienessä Mosznan kylässä sijaitseva Mosznan linna on yksi alueen kiinnostavampia nähtävyyksiä. Linnan rakentaminen alkoi 1600-luvulla ja sen arkkitehtuuri on saanut innoituksensa englantilaisista, Elisabetin aikakauden linnoista. Suuressa linnassa on 99 tornia ja 365 huonetta.

Mosznan linna sijaitsee Krakovan ja Wroclawin välissä, joten vierailu on mahdollista tehdä kätevästi esimerkiksi autolla kummasta kaupungista tahansa.

6.Van Ooidonkin linna, Belgia

Belgiasta läheltä Gentin kaupunkia löytyy tyylikäs Van Ooidonkin linna, jota ympäröi vedellä täytetty vallihauta sekä vehreä metsä. Nykyisen linnan paikalla on historian aikana ollut useita linnoja ja linnoituksia, jotka ovat tuhoutuneet taisteluissa.

Linna on auki vierailijoille huhtikuusta syyskuuhun. Autolla matka Gentistä taittuu vajaassa puolessa tunnissa ja julkisilla noin tunnissa.

7. Pelesin linna, Romania

Romaniassa, keskellä kauniita vuoristomaisemia sijaitseva Pelesin linna edustaa rakennustyyliltään uusrenesanssia. Linnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1873 ja se valmistui 1883. Näyttävää linnaa on käytetty kuvauspaikkana esimerkiksi Netflixin Jouluprinssi-elokuvissa. Linnassa toimii museo, johon pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla.

Pelesin linnaan voi tehdä päiväretken Bukarestista, joka sijaitsee reilun 120 kilometrin päässä.

8. Craigievarin linna, Skotlanti

Aberdeenshiren alueella Skotlannissa sijaitseva Craigievarin linna on tullut kuuluisaksi vaaleanpunaisen värinsä vuoksi. Rakennuksen ulkomuoto on kokenut vain vähän muutoksia 1600-luvun jälkeen. Linnan ympärillä on kaunista metsää, jossa kulkee vaellusreittejä.

Vierailu Craigievarin linnalla on helpointa toteuttaa autolla.

>> Lue myös: Tällaisia ovat Euroopan 8 upeinta rautatieasemaa – ainakin yhden sinäkin olet nähnyt

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Slummista nähtävyydeksi – tältä näyttää suositusta lautapelistäkin tuttu ranskalainen Carcassonnen linnakaupunki

Neuschwansteinin linna

Satumainen matka Saksaan – katso kuvat hulppeista linnoista

Niedzika, kuva: Kalle Jokinen

Prinsessaksi Puolaan? Koe linnaseikkailu!

Loiren linna

Loiren laaksossa voit kokea Ranskan upeimmat historialliset linnat