Hyppää sisältöön

Romanttisimmat kaupungit – Top 5

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 16.02.2012
Lue tutkimustulokset - nämä ovat suomalaisten mielestä romanttisimmat kaupunkikohteet!

Pariisi on romantiikan ykkönen

Rantapallon ja 15/30 Researchin Matka 2011 -messuilla julkistetun tutkimuksen mukaan Pariisi on suomalaisten mielikuvissa romanttisimpien matkakohteiden ykkönen.

Kakkossijaa pitää hallussaan Rooma ja viiden kärkeen ylsivät myös Venetsia, Praha ja Wien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Romanttisimpien kaupunkien Top 5:

1. Pariisi
2. Rooma
3. Venetsia
4. Praha
5. Wien

Pariisi on rakastavaisten kaupunki

Pariisin sillat ja puistot, tunnelmalliset kahvilat ja suurkaupungin syke sopivat loistavasti kahdenkeskiseen kaupunkimatkailuun.

Cityloma oman kullan kanssa katkaisee arjen mukavasti, ja romanttisten kaupunkien listalla jyräävätkin helposti saavutettavat eurooppalaiset kaupunkikohteet, joihin tyypillisesti matkaillaan lyhyillä viikonloppureissuilla.

Rooma listan kakkosena kuuluu samaan sarjaan Pariisin kanssa. Pariisin tavoin Rooma tarjoaa kulttuuria, metropolin tuntua ja lämpimiä kesäöitä vain muutaman tunnin lentomatkan takana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimuksen kärkikaksikko tuskin yllättää ketään, eikä todennäköisesti olisi yllättänyt, vaikka sijoitukset olisivat olleet päinvastoinkin.

Klassisia kaupunkikohteitaa

Venetsia, Praha ja Wien viiden romanttisimman listalla ovat niinikään klassisia kohteita täynnä historiaa.

Kukin omalla persoonallisella tavallaan ne kuuluvat matkailijan must-kaupunkeihin, jotka jokaisen tulisi kokea kerran elämässään.

Suurkaupungeilla on myös varjopuolensa ja pahimmillaan kaikki romanttisten kohteiden Top 5 -listan kaupugit ovat kiireisiä ja pahantuulisia turistirysiä kaukana kaikesta romantiikasta.

Parhaimmillaan ne kuitenkin ovat juuri sitä, mikä ne on tutkimuksen viiden kärkeen nostanut: tunnelmallisen lempeitä lomakohteita, joiden vanhat korttelit siltoineen ja jokirantoineen sopivat kaikkein parhaiten juuri sen oman rakkaan kanssa kuljettaviksi.

Seura tekee romantiikan

Tutkimuksen vastauksista nousee selvästi esiin, että yhtäkään yksittäistä kohdetta tärkeämpi tekijä on matkaseura. Upeimmissakaan kulisseissa romantiikka ei synny itsestään. Matkaseura ratkaisee, olipa kohde mikä hyvänsä.

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimus

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailubränditutkimus selvittti suomalaisten mielikuvia erilaisista matkakohteista. Tutkimuksen yli 10 000 avointa vastausta kertovat, minne suomalaiset haluavat matkustaa mieluiten esimerkiksi shoppailemaan, sukellusmatkalle, perhelomalle ja rantalomalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuloksena on 22 TOP 5- ja TOP 10 -listaa sekä kattava katsaus matkailun motiiveihin. Vastauksia antoi kaikkiaan 791 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista ja otos on kansallisesti edustava.

Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Wienin parhaat nähtävyydet

Wienin tärkeimmät nähtävyydet – 11 kohdetta, joita ei kannata jättää väliin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja