Kuva: Maria Hietala
Eläinten vanhainkoti Ylistarossa

Kävijän sydän sulaa – tällainen on Suomen ainoa eläinten vanhainkoti

Ylistarossa toimiva Wanha Markki on Suomen ainoa eläinten vanhainkoti.

Iloiset eläkepäivät eläimille

Etelä-Pohjanmaalla liikkuvan eläinrakkaan kesälomailijan kannattaa painaa mieleensä Ylistarossa sijaitseva taiteilijakoti Wanha Markki, josta löytyy myös Suomen ainoa eläinten vanhainkoti.

Vuodesta 1999 saakka toiminut eläinten vanhainkoti tarjoaa leppoisan paikan otusten eläkepäiville. Wanhan Markin mukaan tilalta onkin löytynyt turvallinen koti jo sadoille lopetusuhan alla olleille eläimille.

Sympaattiseen pihapiiriin on helppo poiketa tutustumaan myös lasten kanssa. Ystävälliset eläimet rakastavat rapsutuksia ja huomiota – aasi loikoilee nurmikolla, poni lounastaa ruohotupsun kimpussa ja pupu loikkii pitkin pihapiiriä. Ylväänä purjehtiva kalkkuna näyttää pörhistävän sulkansa vierailijaa varten.

Taidemaalari Heikki Laaksosen ja keraamikko Liisa-Cristiina Laaksosen isännöimällä tilalla toimii myös lahjatavaramyymälä sekä kahvio. Myymälän yhteydessä kannattaa astua ihailemaan upeasti entisöityä 1800-luvun tuparakennusta, joka on hauska kurkistus menneeseen aikaan.

Yhdestä pihapiirin aitasta löytyy myös myynnissä olevia vanhoja tavaroita kuten ajan patinoimia tuoleja ja muita sisustustavaroita. Wanha Markki on avoinna matkailijoille kesäkaudella kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Tämä sympaattinen kohde sopii hyvin autoilijan etapiksi kesälomamatkalla.

>> Lue lisää Wanhan Markin verkkosivuilta!

Teksti ja kuva: Maria Hietala

Päivitetty: 20.6.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

5 kommenttia

Paikka kaunis ja eläimiä pääsee silittelemään vapaasti, mutta asiakaspalvelu myymälässä todella töykeää. Lapsiystävälliseksi paikkaa ei voi kehua, sillä nimenomaan lapset saivat myyjältä inhottavaa kommenttia.

Suomessa on toinenkin eläinten vanhainkoti. Eläinsuojelukeskus Tuulispää on Somerolla sijaitseva vuonna 2012 perustettu eläinten vanhain- ja turvakoti, joka on tarkoitettu pääasiassa maatila- ja tuotantoeläimille. On upeaa, että Tuulispää jja Wanha Markki tekevät arvokasta työtä eläinten asialla.