Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kävijän sydän sulaa – tällaisia ovat Suomessa toimivat eläinten vanhainkodit

Maria Hietala artikkelin kuva
Suomen matkailu
Suomessa toimii kaksi eläinten vanhainkotia, jotka tarjoavat turvalliset eläkepäivät eri eläinlajeille.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 13.03.2020
facebook   whatsapp

Iloiset eläkepäivät eläimille Ylistarossa

Etelä-Pohjanmaalla liikkuvan eläinrakkaan kesälomailijan kannattaa painaa mieleensä Ylistarossa sijaitseva taiteilijakoti Wanha Markki, josta löytyy myös eläinten vanhainkoti.

Vuodesta 1999 saakka toiminut eläinten vanhainkoti tarjoaa leppoisan paikan otusten eläkepäiville. Wanhan Markin mukaan tilalta onkin löytynyt turvallinen koti jo sadoille lopetusuhan alla olleille eläimille.

Sympaattiseen pihapiiriin on helppo poiketa tutustumaan myös lasten kanssa. Ystävälliset eläimet rakastavat rapsutuksia ja huomiota – aasi loikoilee nurmikolla, poni lounastaa ruohotupsun kimpussa ja pupu loikkii pitkin pihapiiriä. Ylväänä purjehtiva kalkkuna näyttää pörhistävän sulkansa vierailijaa varten.

Taidemaalari Heikki Laaksosen ja keraamikko Liisa-Cristiina Laaksosen isännöimällä tilalla toimii myös lahjatavaramyymälä sekä kahvio. Myymälän yhteydessä kannattaa astua ihailemaan upeasti entisöityä 1800-luvun tuparakennusta, joka on hauska kurkistus menneeseen aikaan.

Yhdestä pihapiirin aitasta löytyy myös myynnissä olevia vanhoja tavaroita kuten ajan patinoimia tuoleja ja muita sisustustavaroita. Wanha Markki on avoinna matkailijoille kesäkaudella kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Tämä sympaattinen kohde sopii hyvin autoilijan etapiksi kesälomamatkalla.

>> Lue lisää Wanhan Markin sivuilta!

Eläinten turvapaikka Somerolla

Somerolla toimiva Eläinsuojelukeskus Tuulispää toimii sekä turva- että vanhainkotina. Vuonna 2012 perustettu suojelukeskus on tarjonnut kodin esimerkiksi eläimille, jotka ovat joutuneet hylätyksi tai niitä on uhannut lopetus. Osa eläimistä viettää eläkepäivänsä Tuulispään suojissa, kun taas osalle voidaan kuntoutuksen jälkeen etsiä uusi rakastava koti.

Tuulispään asukkeihin kuuluu muun muassa koiria, pupuja ja lampaita.

Vierailijat pääsevät tutustumaan Tuulispään toimintaan ja suloisiin eläinasukkeihin kesän vierailupäivinä. Vierailupäivät järjestetään heinä- ja elokuussa ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen. Ryhmille järjestetään sopimuksesta vierailuja myös muina ajankohtina.

>> Lue lisää Tuulispään sivuilta!

Teksti: Maria Hietala ja Krista Ahonen
Kuva: Maria Hietala

Lue kommentit (5) Jätä kommentti

  1. Hieno tapa kunnioittaa elämää tällä paholaisten planeetalla.


  2. Paikka kaunis ja eläimiä pääsee silittelemään vapaasti, mutta asiakaspalvelu myymälässä todella töykeää. Lapsiystävälliseksi paikkaa ei voi kehua, sillä nimenomaan lapset saivat myyjältä inhottavaa kommenttia.


  3. Suomessa on toinenkin eläinten vanhainkoti. Eläinsuojelukeskus Tuulispää on Somerolla sijaitseva vuonna 2012 perustettu eläinten vanhain- ja turvakoti, joka on tarkoitettu pääasiassa maatila- ja tuotantoeläimille. On upeaa, että Tuulispää jja Wanha Markki tekevät arvokasta työtä eläinten asialla.


  4. Ompa ihana kuulla ja lukea että tälläinen paikka on olemassa.


  5. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.