Hyppää sisältöön

Onnistuneet 12 tuntia Dubaissa – näin saat kaupungista kaiken irti

Elina Venttola Päivitetty: 18.11.2019
Dubai on suosittu välilaskukohde, ja kaupungissa ehtii nähdä ja kokea paljon jo puolen vuorokauden aikana. Katso vinkit onnistuneeseen pitkään välilaskuun Dubaissa!

Pikakelaus Dubaista

Arabiemiraateissa sijaitseva Dubai on kohde, jossa viikon loma hurahtaa hetkessä. Kaupungista saa paljon irti myös pitkän välilaskun aikana – kun vain osaa päättää, minne mennä. Dubaissa ei nimittäin ole yhtä suurta keskustaa, jossa kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat, vaan useita kaupunginosia, jotka ovat rakentuneet kuuluisien ostoskeskusten ja muiden merkittävien kohteiden ympärille.

Ennen välilaskua kannattaakin päättää etukäteen, missä päin kaupunkia aikoo välilaskun viettää. Koettavaa on runsaasti ympäri Dubaita, eikä kaikkea voi millään nähdä puolen vuorokauden mittaisen matkan aikana, joten valinta kannattaa tehdä jo ennen kaupunkiin saapumista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Riippumatta siitä missä päin kaupunkia välilaskun käyttää, tarjoaa Dubai melko varmasti aina aurinkoa ja tuulahduksen eksotiikkaa.

Keskilämpötila ei juuri laske 20 asteen alapuolelle edes talvikuukausina, ja kesällä kaupunki hemmottelee kävijöitä kuumilla, jopa 35 asteeseen kohoavilla keskilämpötiloilla. Ja vaikka Dubai onkin hyvin kansainvälinen kaupunki, islam sekä arabikulttuuri näkyvät katukuvassa selvästi.

Lue vinkit onnistuneeseen välilaskuun Dubaissa!

Dubain metro
Metrojen naisille ja lapsille tarkoitetut vaunut on merkitty selkeästi.

1. Hyppää lentokentältä metroon

Kätevin ja usein myös nopein tapa liikkua lentoasemalta Dubain kaupunkiin on metrolla. Dubain kuskiton metro liikennöi lentoaseman 1 ja 3 terminaaleista, päivittäin noin aamukuudesta keskiyöhön. Poikkeuksen tekevät perjantait, jolloin metro alkaa liikennöidä vasta yhdeltä iltapäivällä.

Lippuja myydään lentokentän metroasemalla. Perustason lipun hinta riippuu matkan pituudesta, mutta on kalleimmillaan reilut puolitoista euroa. Halutessaan lipun voi ostaa myös metron kultaluokkaan, jolloin lippu maksaa noin kaksi kertaa perustasoa enemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dubain metroissa on perinteisten sekavaunujen lisäksi myös omat vaunut naisille ja lapsille, joten miespuolisten matkailijoiden tulee valita oikea vaunu. Metromatka lentoasemalta Dubai Mall -ostoskeskukseen kestää noin 20 minuuttia.

Dubai, Arabiemiraatit
Burj Khalifasta avautuva maisema antaa perspektiiviä aavikkokaupunkiin.

2. Näe maailman korkein rakennus

Dubai on tunnettu hulppeista ennätyksistään, ja jo puolen vuorokauden mittaisen vierailun aikana on helppo nähdä rakennus, josta kaupunki on maailmankuulu. Maailman korkein pilvenpiirtäjä Burj Khalifa hallitsee Dubain siluettia ja näkyy kauas, joten se on helppo bongata myös pitkän välimatkan päästä.

Vierailu maailman korkeimmassa rakennuksessa on monien Dubaissa vierailevien toiveena, ja siellä ehtii piipahtaa nopeasti, jos on varannut lippunsa etukäteen verkosta. Lipun saa myös paikan päältä, mutta erityisesti vilkkaimpana sesonkina se kannattaa varata verkosta etukäteen.

Vierailijat pääsevät Burj Khalifassa kahdelle näköalatasanteelle: toinen, 124. kerroksen tasanne sijaitsee 465 metrissä ja korkeampi, 148. kerroksen tasanne 555 metrissä. Sisäänpääsyn hinta riippuu vierailun aikataulusta sekä siitä, kummalla tasanteella aikoo vierailla. Lippu Burj Khalifaan maksaa halvimmillaan noin 32 euroa.

>> Lue myös: Vau, mitkä maisemat! Tältä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Dubai Mall, Arabiemiraatit
Dubai Mall -ostoskeskukseen saa hurahtamaan vaikka koko välilaskun, kiitos yli 1 200 liikkeestä koostuvan kauppavalikoiman.

3. Piipahda shoppailukierroksella ostoskeskuksessa

Burj Khalifan -vierailun jälkeen voi käyttää hetken ostoskaupunkina tunnetun Dubain shoppailutarjontaan tutustumiseen.

Kuuluisa pilvenpiirtäjä sijaitsee aivan valtavan Dubai Mall -ostoskeskuksen tuntumassa, joten pilvenpiirtäjävierailuun on helppo yhdistää lyhyt shoppailuhetki. Dubai Mall kätkee sisäänsä yli tuhat kauppaa, joten laajaan valikoimaan kannattaa tutustua jo ennen vierailua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Shoppailun lomassa hoituu myös ruokailu, sillä Dubai Mall -ostoskeskuksen sisällä ja ympäristössä on runsaasti ravintoloita. Jos aikaa jää vielä ruokailun päätteeksi, kannattaa käydä jaloittelemassa Burj Khalifan ja Dubai Mall -ostoskeskuksen ympärille rakennetulla Burj Park -viheralueella. Samalla voi kiertää Burj Khalifa -järven, jonka tunnettu suihkulähdeshow ihastuttaa vierailijoita puolen tunnin välein kello 18 alkaen.

>> Lue myös: Näin löydät parhaat tuliaiset Dubaista – ostosvinkit matkailijalle

Souk, Dubai
Dubain souk on mainio paikka ostaa tuliaisia.

4. Vieraile paluumatkalla Dubain soukissa

Useimmat matkailijat kaipaavat Dubain-vierailulta piipahdusta perinteisillä arabialaisilla markkinoilla eli soukissa. Dubaissa se onnistuu kätevästi myös pitkän välilaskun aikana, sillä kaupungin tunnetuimmat markkinat sijaitsevat noin 30 minuutin metromatkan päässä Dubain lentoasemalta.

Souk-vierailun voi yhdistää muuhun kaupunkiseikkailuun, sillä vaikka markkinat eivät sijoitu täysin reitille matkalla Burj Khalifasta Dubain lentoasemalle, ei niiden vuoksi tarvitse tehdä suurta mutkaa.

Nopein tapa vierailla Dubain perinteisillä markkinoilla on napata taksi ja huristella Dubai Mall -ostoskeskuksen tuntumasta soukiin noin puolen tunnin mittainen matka. Soukista lentoasemalle taas pääsee kätevästi metrolla.

Dubain souk koostuu kaksista toisistaan erillään olevista markkina-alueista: kultasoukista ja perinteisestä maustesoukista. Kultasouk on mielenkiintoinen vierailukohde valtavien, kultakoruilla täytettyjen näyteikkunoidensa puolesta, maustesouk taas on loistava paikka matkamuistojen ostamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja