Hyppää sisältöön

Näin löydät parhaat tuliaiset Dubaista – ostosvinkit matkailijalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.12.2017
Dubai on tunnettu kuuluisista ostoskeskuksistaan sekä tunnelmallisista markkinoistaan, jotka tuovat salakavalasti lisäkiloja matkalaukkuun. Lue vinkit ja hanki huipputuliaiset lomaltasi!

Ostoskeskuksia, markkinoita ja arabialaista tunnelmaa

Arabiemiraateissa sijaitseva suosittu matkailukaupunki Dubai on todellinen shoppailijan Mekka. Toinen toistaan suuremmat ostoskeskukset, kauniilla tuotteilla varustellut markkinat eli soukit sekä todella monipuolinen valikoima takaavat, ettei Dubain-lomalta tarvitse palata kotiin tyhjin käsin.

Monet matkustavat Dubaihin paitsi lämmön ja auringon myös hyvien ostosmahdollisuuksien perässä. Valtavissa ostoskeskuksissa onkin liikkeet useilla sellaisille ketjuilla, joilla ei ole vielä kauppaa Suomessa. Dubai avaa matkailijalle aivan uuden shoppailumaailman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hintataso Dubaissa ei ole mitenkään erityisen edullinen, ja tuotteiden lopullinen hintalappu riippuu aina paikallisen valuutan eli Arabiemiraattien dirhamin senhetkisestä kurssista suhteessa euroon. Tavallisesti hinnat ovat aika lailla samaa luokkaa kuin Suomessa, mutta erityisesti alennusmyyntien aikana kaupungissa on mahdollista tehdä hyviä löytöjä.

Myös Dubain vuosittainen, tammikuussa järjestettävä ostosfestivaali Dubai Shopping Festival lisää tarjousten määrää.

Lue vinkit onnistuneelle shoppailumatkalle Dubaihin!

Dubai Mall, Dubai
Dubai Mall -ostoskeskuksen ulkomuoto voi yllättää, sillä se kätkee sisäänsä noin 1 200 kauppaa.

1. Shoppaile ostoskeskuksissa

Jos kaipaat loputonta kauppavalikoimaa ja lukuisia uusia merkkituttavuuksia, ovat Dubain ostoskeskukset juuri sopiva shoppailukohde. Puhuttaessa Dubain shoppailulomasta ensimmäisenä mieleen tulevat juuri valtavat ostoskeskukset, joita kaupungissa on lukuisia. Tunnetuimmat ostoskompleksit ovat Dubai Mall sekä Mall of the Emirates. Näiden lisäksi kaupungissa on myös monia muita ostoskeskuksia, esimerkiksi luksusbrändeistä tunnettu Burjuman Centre, outlet-kylä Festival Centre sekä aivan rannan tuntumassa sijaitseva The Walk at JBR -alue.

Ostoskeskusten välimatkat voivat olla yllättävän pitkiä, joten yhden päivän aikana voi olla viisasta keskittää vierailu vain yhteen ostoskeskukseen. Esimerkiksi Dubai Mallin ja Mall of the Emiratesin välinen matka on noin 20 kilometriä, joten välimatkaa ei kannata taittaa ainakaan ruuhka-aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko päivän viettäminen ostoskeskuksessa ei kuitenkaan tuota ongelmia, sillä monipuolisen kauppavalikoiman lisäksi Dubain shoppailukohteissa on loputtomasti ravintoloita sekä myös mielenkiintoisia vierailukohteita. Esimerkiksi Dubai Mall -ostoskeskuksen yhteydessä on maailman korkein pilvenpiirtäjä Burj Khalifa sekä kuuluisa akvaario Dubai Aquarium, Mall of the Emirates -ostoskeskuksessa taas on esimerkiksi tunnettu Ski Dubai -sisähiihtokeskus.

Kultasouk, Dubai
Näyttävät korut kimaltavat kultasoukin myymälöiden ikkunoissa.

2. Ihaile kimallusta kultasoukissa

Dubai on tunnettu siitä, että kohteessa on loputtomasti maailman suurimpia, komeimpia ja uusimpia asioita. Tämä ajattelutapa näkyy myös Deira Dubai -kaupunginosassa sijaitsevassa kultasoukissa, missä on myynnissä valtava määrä komeita kultakoruja.

Pienistä kultasepänliikkeistä koostuva alue on tupaten täynnä kimaltavilla koruilla vuorattuja näyteikkunoita, ja alueen suurin houkutin matkailijan näkökulmasta on päästä näkemään niin suuri määrä kultaa samassa paikassa. Matkabudjetin salliessa kultasouk on myös loistava paikka ostaa komeita kultatuliaisia.

Näyteikkunoissa olevat korut ovat todella näyttäviä, ja arabiemiraattilaisten sijaan soukissa shoppailee eniten intialaisia maahanmuuttajia. Se näkyy myös korujen valikoimassa, sillä ikkunoihin asetetut kultakorut ovat todella suuria ja näyttäviä.

Kultasoukissa ei voi olla törmäämättä miehiin, jotka tarjoavat matkailijoille mahdollisuutta ostaa väärennettyjä kelloja ja laukkuja. Heidän lisäkseen kultasoukin alueella on myös juomakauppiaita, jotka lähestyvät matkailijoilta. Myyjät ovat kuitenkin hyvin ystävällisiä, ja jättävät matkailijan nopeasti rauhaan kieltävän vastauksen kuultuaan.

Souk, Dubai
Koristeelliset tuliaiset henkivät Dubain tunnelmaa.

3. Ilahduta kotiväkeä sopivilla tuliaisilla

Ostosparatiisiin sijoittuneelta lomalta on nolo palata kotiin ilman kunnon tuliaisia, ja Dubai tarjoaa lukuisia hyviä vaihtoehtoja kotiin vietäväksi. Perinteisiä herkkutuliaisia Dubaista ovat tuoreet taatelit sekä kamelin maidosta valmistettu suklaa. Myös suklaalla kuorrutetut ja manteleilla täytetyt taatelit ovat suosittu ruokatuliainen. Lisäksi paahdetut ja suolatut tai maustetut pähkinät sopivat mainiosti Dubain-tuliaiseksi.

Tavaratuliaisia etsivän kannattaa suunnata Deira Dubai -kaupunginosassa sijaitsevalan soukiin, missä myydään juuri tuliaisiksi sopivaa tavaraa: värikkäitä huiveja, koristeellisia tohveleita sekä tuoksuvia mausteita. Pienissä liikkeissä myydään myös arabialaista tunnelmaa henkiviä keittiötuotteita, kuten esimerkiksi hauskoja suolasirottimia sekä kauniita astioita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Souk, Dubai
Global Villagesta voi ostaa perinteisiä arabiemiraattilaisia tuotteita mutta myös monien muiden maiden suosikkituliaisia.

4. Kulttuurikokemuksia ostosten yhteydessä

Vain noin kymmenen prosenttia Arabiemiraattien asukkaista on paikallisia, joten maa on hyvin kansainvälinen. Se näkyy myös Dubaissa, missä on valtavasti ulkomailta muuttaneita työntekijöitä. Kansainvälinen kaupunki tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua maan monikulttuurisuuteen, ja noin 30 kilometrin päässä Dubai Mall -ostoskeskuksesta sijaitseva Global village -ostoskeskittymä on mainio tapa kokea kulttuurien kirjo.

Global Village on koko perheelle suunnattu kulttuuri- ja ostoskeskus joka koostuu lukuisista erilaisista kaupoista sekä kojuista, jotka esittelevät eri maiden kulttuuria niin ruoan kuin muidenkin tuotteiden muodossa. Alueella voi tutustua yhteensä 75 eri maan kulttuuriin ja maistella monenlaisia ruokia.

Alueella on omat paviljongit eri alueille, ja painotus on selvästi Lähi-idän maissa. Arabiemiraattien lisäksi esimerkiksi Iranilla, Palestiinalla, Jemenillä ja Syyrialla on omat paviljonkinsa, samoin esimerkiksi monilla Euroopan ja Afrikan mailla. Paviljongeissa myydään erityisesti sen maan herkkuja ja muita tuotteita. Esimerkiksi Iranin paviljongissa voi maistella iranilaisia pähkinöitä sekä ostaa muun muassa persialaisia mattoja.

Paviljonkien lisäksi alueella on lukuisia erilaisia ostoskeskuksia ja kauppoja, jotka on jaoteltu teemoittain. Global Villagessa voi shoppailla esimerkiksi koruja, hajuvesiä, basaarituotteita sekä ruokaa. Alueelle on nimellinen, noin neljän euron suuruinen sisäänpääsymaksu, ja lippuja voi ostaa joko etukäteen Global Villagen verkkosivuilta tai vaihtoehtoisesti vasta paikan päältä.

Al Karama, Dubai
Al Karaman ostosalue koostuu kahdeksasta suuresta parkkipaikasta ja niitä ympäröivistä kaupoista.

5. Shoppaile toisenlaisessa Dubaissa

Jos shoppailet mieluummin muualla kuin kiiltävissä ostoskeskuksissa ja haluat nähdä paikallisväriä myös tuliaishankintojen lomassa, tee ostokset Al Karama -kaupunginosassa. Noin kahdeksan kilometrin päässä Dubai Mall -ostoskeskuksesta sijaitseva ränsistynyt kaupunginosa tarjoaa todellista vaihtelua pilvenpiirtäjien täyttämiin ostoskatuihin.

Al Karaman kaupunginosa on mielenkiintoinen vierailukohde paitsi arkkitehtonisessa mielessä, myös ostosvalikoimansa puolesta. Alueella myydään esimerkiksi runsaasti merkittömiä huiveja, jotka on valmistettu silkistä, kashmirista ja muista materiaaleista. Laadun osalta tuotteiden kanssa on kuitenkin syytä olla tarkkana, sillä osa tuotteista voi olla väärennettyjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueella myydään myös runsaasti väärennettyjä nahkatuotteita, esimerkiksi laukkuja ja lompakoita – mutta tuoteväärennösten ostaminen ei luonnollisestikaan kannata.

Tuotevalikoimaa kiintoisampaa on Al Karaman tunnelma. Alueen arkkitehtuuri on nimittäin tyystin toisenlaista kuin kiiltävien pilvenpiirtäjien täyttämässä Dubain Downtownissa, ja Al Karama tarjoaa vilauksen siihen Dubaihin, joka on arkipäivää useimmille kaupungissa oleskeleville siirtotyöläisille.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja