Hyppää sisältöön

Euroopan parhaat kaupungit joulushoppailuun

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 11.12.2009
Joulunalusaika houkuttaa shoppailumatkalle maailmalle.

Helsinki

Miksi mennä merta edemmäs kalaan – kotoinen Helsinki on ostoskaupunkina erinomainen. Joulun alla kannattaa kauempaakin Suomesta hypätä junaan tai bussiin ja viettää päivä keskustan kauppoja kierrellen. Persoonallisimmat lahjat löytyvät Punavuoren putiikeista ja pikkuliikkeistä. Jos keskustan vilinä ei kiinnosta, suuntaa Itäkeskukseen, Espoon Isoon Omenaan tai Vantaalle Jumboon.

Tallinna

Lähin ulkomainen jouluostoskohde löytyy Suomenlahden takaa. Tallinnaan on helppo suunata vaikkapa vain päiväksi pukinkonttia täyttämään ja palata illalla taas kotimaan kamaralle. Nopeimmillaan matka Helsingistä Tallinnaan taittuu vain puolessatoista tunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hinnat Tallinnassa, etenkään keskustan liikkeissä, eivät nykyisin ole enää aivan niin edullisia kuin vielä jokunen vuosi sitten, mutta ostosturisti säästää silti edelleen pitkän pennin hankkiessaan lahjat etelänaapurista. Ostosmatkaan voi yhdistää myös hemmottelukäynnin day spassa – mikä sen ihanampaa kuin hieronta tai ylellinen kasvohoito pitkän päivän päätteeksi!

Tukholma

Viikonloppuristeily Tukholmaan toimii joulun alla perheen tai kaveriporukan yhdistettynä pikkujoulu- ja ostosmatkana. Shoppailla voi halutessaan jo menomatkalla. Ainakin suklaat joulupöytään löytynevät laivan myymälöistä. Tukholmassa on koko päivä aikaa kierrellä ja illalla palataan nauttimaan laivan antimista.

Kruunu on edelleen edullinen ostosvaluutta. Tukholmassa shoppaillaan muotia ja designia Södermalmin alueelta, luksusta Östermalmilta ja tietenkin kierrokseen kuuluvat myös keskustan tavaratalot Åhléns, NK ja PUB.

Berliini

Persoonallisia ostoksia hakevalle Berliini on todellinen aarreaitta. Keskustan – tai keskustojen – lisäksi kannattaa varata aikaa Prenzlauer Bergin ja Kreuzbergin katujen tutkailuun tai Mauerparkin kirpputorille. Niitä kierrellessä saatat törmätä yhteen ja toiseenkin jännittävään lahjaideaan.

Kurfürstendammin, entisen Länsi-Berliinin pääkadun, seudulta löytyvät perinteisemmät ostosmahdollisuudet. KaDeWe eli Kaufhaus des Westens Tauenzienstrassella on koko Manner-Euroopan suurin tavaratalo. Ensikertalaisen on syytä vähintään kurkistaa sisään, kyseessä on lähes Lontoon Harrodsin vertainen nähtävyys. Tunnelmalliset joulumarkkinat kuuluvat erottamattomasti saksalaiseen adventtiaikaan – herkuttele ostoskierroksen päätteeksi Glühweinilla ja paahdetuilla kastanjoilla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pariisi

Pariisi on täynnä huippumuotia ja ihanaa turhuutta valinnan vaikeuteen saakka. Ostosmatka Pariisiin kannattaa ottaa rennosti ja mennä sinne, minne nenä näyttää. Jos haluaa päästä helpolla ja saada kaiken yhdestä osoitteesta, on silloin Galeries Lafayette (40, blvd Haussmann) paras, joskaan ei varmasti edullisin, paikka joulushoppailuun.

Milano

Milanon suosion ostoskohteena ymmärtää heti sen ostoskaduille päästyään. Tarjontaa on laidasta laitaan ja sama koskee kaupungin hintatasoa. Muotikatujen designerliikkeissä voit halutessasi maksaa käsilaukusta pienen auton verran, mutta ei tarvitse kulkea montaakaan korttelia löytääksesi lähes samoista tuotteista tavallisten tallaajien versioita.

Edullisimpia löytöjä voit tehdä Naviglin alueelta, jossa kanavanvarret ovat täynnä markkinakojuja myöhään iltaan saakka. Pidä Milanon jouluvilinässä lompakosta tavallistakin parempaa huolta – kaupunki tunnetaan taskuvarkaistaan.

Lontoo

Mitä Lontoon kaupoista ei löydy, sitä ei ihminen tarvitse. Sama pätee myös jouluostoksiin. Jos etsit jotain erikoista ja ainutlaatuista, löydät sen varmimmin Lontoosta. Tunnetut ostoskadut, kuten Oxford Street ja Bond Street sekä kaupungin monet markkinat pitävät ostosmatkailijan kiireisenä. Camden Townin markkinat vilisevät elämää ja värikkäällä Portobello Roadilla viihtyy vaikka koko päivän.

Klassinen Harrodsin tavaratalo Brompton Roadilla kannattaa käydä katsomassa, vaikkei mitään aikoisi sieltä edes ostaa. Sen jouluikkunat ovat maailmankuulut ja yksin herkkuosasto melkoinen elämys.

Teksti: Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piritan ranta Tallinnassa

Mihin uimaan Tallinnassa? Pirita on kaupungin suosituin ranta – pääset sinne helposti

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Näihin upeisiin paikkoihin pääset helposti Lontoosta – 10 kiinnostavaa päiväretkeä

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja