Hyppää sisältöön

Junalla Dubaista Abu Dhabiin vain 12 minuutissa – Arabiemiraatteihin rakenteilla oma junaverkosto

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.02.2019
Arabiemiraatit on tunnettu öljystä ja toinen toistaan hulppeammista ökyautoista, mutta tulevaisuudessa maassa voi taittaa pitkät välimatkat myös junalla.

Alle vartissa emiraatista toiseen

Matkailijoiden rakastama Arabiemiraatit tarjoaa monta kiinnostavaa kohdetta, mutta emiraatista toiseen on toistaiseksi hieman vaivalloista päästä ainakin, suunnitelmissa ei ole vuokrata autoa. Tähän on kuitenkin tulossa muutos, sillä Arabiemiraatteihin on rakenteilla koko maan kattava rautatieverkosto.

Jopa 12 000 kilometrin mittainen junaverkosto yhdistää muun muassa Dubain ja Abu Dhabin, mutta tarjoaa helpot matkustusmahdollisuudet myös muihin matkailijoiden suosimiin emiraatteihin kuten Fujairahiin, Sharjahiin ja Ras Al Khaimahiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen osuus on jo valmis, sillä vuonna 2016 valmistui Abu Dhabin ja Al Dhafran yhdistävä, toistaiseksi vain rahtiliikenteen käytössä oleva rataosuus. Matkailijoiden kannalta seuraava kiinnostava tavoite on Dubain ja Abu Dhabin välille tuleva hyperloop-juna, jonka on määrä aloittaa liikennöinti seuraavan kahden vuoden kuluessa. Nopeimmillaan juna veisi matkustajat kaupungista toiseen 12 minuutissa.

– Kun rautatieverkosto on täysin valmistunut, matkustajajunaverkosto yhdistää Arabiemiraattien tärkeimmät keskukset. Junaverkosto tarjoaa turvallisen, tehokkaan, mukavan ja ympäristöystävällisen tavan matkustaa, tiedottaa Arabiemiraattien sisäisestä junaliikenteestä vastaava Etihad Rail.

Myöhemmin junaverkoston on tarkoitus levitä myös Bahrainiin, Kuwaitiin, Omaniin, Qatariin ja Saudi-Arabiaan.

Lähde: Etihad Rail
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja