Kuva: Shutterstock
Dubai, Arabiemiraatit

Junalla Dubaista Abu Dhabiin vain 12 minuutissa – Arabiemiraatteihin rakenteilla oma junaverkosto

Arabiemiraatit on tunnettu öljystä ja toinen toistaan hulppeammista ökyautoista, mutta tulevaisuudessa maassa voi taittaa pitkät välimatkat myös junalla.

Alle vartissa emiraatista toiseen

Matkailijoiden rakastama Arabiemiraatit tarjoaa monta kiinnostavaa kohdetta, mutta emiraatista toiseen on toistaiseksi hieman vaivalloista päästä ainakin, suunnitelmissa ei ole vuokrata autoa. Tähän on kuitenkin tulossa muutos, sillä Arabiemiraatteihin on rakenteilla koko maan kattava rautatieverkosto.

Jopa 12 000 kilometrin mittainen junaverkosto yhdistää muun muassa Dubain ja Abu Dhabin, mutta tarjoaa helpot matkustusmahdollisuudet myös muihin matkailijoiden suosimiin emiraatteihin kuten Fujairahiin, Sharjahiin ja Ras Al Khaimahiin.

Ensimmäinen osuus on jo valmis, sillä vuonna 2016 valmistui Abu Dhabin ja Al Dhafran yhdistävä, toistaiseksi vain rahtiliikenteen käytössä oleva rataosuus. Matkailijoiden kannalta seuraava kiinnostava tavoite on Dubain ja Abu Dhabin välille tuleva hyperloop-juna, jonka on määrä aloittaa liikennöinti seuraavan kahden vuoden kuluessa. Nopeimmillaan juna veisi matkustajat kaupungista toiseen 12 minuutissa.

– Kun rautatieverkosto on täysin valmistunut, matkustajajunaverkosto yhdistää Arabiemiraattien tärkeimmät keskukset. Junaverkosto tarjoaa turvallisen, tehokkaan, mukavan ja ympäristöystävällisen tavan matkustaa, tiedottaa Arabiemiraattien sisäisestä junaliikenteestä vastaava Etihad Rail.

Myöhemmin junaverkoston on tarkoitus levitä myös Bahrainiin, Kuwaitiin, Omaniin, Qatariin ja Saudi-Arabiaan.

Lähde: Etihad Rail
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 28.2.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia