Hyppää sisältöön

Skootterilla halki Egyptin – huikea maastoralli tuhannen ja yhden yön maisemissa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 13.10.2014
Egyptin aavikoiden, keitaiden, vuorten ja kaupunkien läpi kulkeva Cross Egypt Challenge haastaa kuljettajia.

Reitin varrella matkailunähtävyyksiä ja lomakohteita

Egyptin halki ajettava maastoralli Cross Egypt Challenge vie osallistujat ajamaan pitkin maan monipuolisia maisemia haastavissa ja vaihtelevissa maastoissa. Moottoripyörillä ja skoottereilla ajettava ralli järjestetään 14.-22. marraskuuta 2014.

Rallin tavoitteena on edistää Egyptin matkailua, ja reitin varrelle mahtuukin useita egyptiläisiä nähtävyyksiä ja lomakohteita. Reitti alkaa Aleksandriasta ja päättyy Gizan pyramideille, ja rallissa yhdistyvät niin seikkailumatkailu kuin extreme-urheilukin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuosittain vaihtuva reitti vie tänä vuonna osallistujat Välimeren rannalta Alexandriasta Egyptin pääkaupungin Kairon ohi Ain Sokhnaan, El Gounaan ja Marsa Alamiin ennen kuin reitti ylittää Egyptin itäisen aavikon ja suuntaa kohti Luxoria ja Assuania.

Matkan varrella pysähdytään myös läntisen aavikon keitailla Khargassa, Dakhlassa ja Bahareyassa ennen matkan vimeistä etappia ja päätepistettä, Gizan pyramideja.

Cross Egypt Challenge
Cross Egypt Challengen aikana vastaan saattaa tulla vaikkapa kameli.

Ensimmäinen Cross Egypt Challenge -ralli ajettiin vuonna 2011. Tänä vuonna ajettava reitti on toistaiseksi pisin, sillä yhdeksän päivän aikana matkaa kertyy kokonaisuudessaan noin 3 000 kilometriä.

Vuonna 2013 rallin osallistujat edustivat 15 eri maata. Järjestäjät uskovat, että tänä vuonna rallin kiinnostus erityisesti kansainvälisten osallistujien keskuudessa kasvaa edelleen.

– Tämänvuotinen Cross Egypt Challenge -ralli on haastava jo pituutensa puolesta. Päivittäiset ajomatkat vaihtelevat 255 kilometristä 455 kilometriin. Lisähaastetta tulee siitä, että ralli ajetaan hyvin erityyppisissä olosuhteissa: kaupungeissa, aavikoilla, vuorilla ja keitailla. Ralli kiertää perinteiseen tapaan monet Egyptin tunnetut kohteet, kuvailee rallia edustava Ahmad Elzoghby.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Haluamme rallin kautta viestiä myös, että Egypti on monipuolinen ja turvallinen matkailumaa, Elzoghby sanoo.

Lähde ja kuva: Cross Egypt Challenge

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sakot ulkomailla

Saitko sakot ulkomaanmatkalla? Maksamatta jätetty sakko voidaan periä myös kotimaassa

Road trip talvella

Talven road trip on unohtumaton seikkailu – muistilista onnistuneeseen ajomatkaan talvella

Mielenkiintoiset faktat Egyptistä

Egypti kiinnostaa taas tauon jälkeen – 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Finnlines

Lapsiperheen Saksa löytyy idyllisistä pikkukaupungeista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja