Kuva: Istockphoto
Málaga, Espanja

Älä aja ylinopeutta Espanjassa – nämä ovat Aurinkorannikon pahimmat sakkorysät

Lomahuumassa on viisasta muistaa noudattaa liikennesääntöjä, sillä ylinopeussakot löytävät kotiin myös Espanjan-matkalta.

Ylinopeuskamerat toimivat Aurinkorannikolla tehokkaasti

Ylinopeuksia valvovat tiekamerat ovat tuttuja kotimaassa, mutta ne voivat tuoda sakkolapun myös lomakohteessa. Esimerkiksi Espanjassa tiekameroita on runsaasti, ja matkailijoiden suosimalla Aurinkorannikolla kamerat räpsyvät tiuhaan tahtiin niin paikallisten kuin matkailijoidenkin raskaiden kaasujalkojen vaikutuksesta.

Vuonna 2016 tiekamerat toivat Aurinkorannikon kohteissa eniten sakkoja Córdobassa, Málagassa ja Huescassa. Tiedot selviävät Euroopan autoilijoiden yhdistyksen tuoreesta raportista.

Aurinkorannikon pahin sakkorysä sijaitsee Cordobassa, missä A4-tien varrella sijaitseva tiekamera tunnisti vuoden aikana 80 582 ylinopeustapausta. Kamera on tien varrella 417,5 kilometrin kohdassa. Málagan alueella taas eniten ylinopeussakkoja aiheutui MA-20-tiellä 10,4 kilometrin kohdalla sijaitsevasta kamerasta, joka nappasi yhteensä 36 022 ylinopeuteen liittyvää kuvaa.

Autoilijoille kamerat eivät tule Espanjassa yllätyksenä, sillä niistä ilmoitetaan liikennemerkeillä. Kamerat sijaitsevat tavallisesti sellaisissa tiekohdissa, missä nopeus on tavallista hitaampi esimerkiksi tiukan mutkan, vaihtuvan nopeusrajoituksen tai vaikkapa tunnelin vuoksi.

Edes matkailijat eivät ole turvassa tiekameroiden tuomilta sakoilta, sillä sakkolappu löytää kotiin myös Espanjan-loman jälkeen. Vuokra-autofirma välittää vuokraajan osoitteen poliisin tietoon, mistä syystä sakkolappu saattaa kolahtaa postiluukusta matkan seurauksena.

Espanjan poliisin antamat sakot kannattaa maksaa nopeasti, sillä ylinopeussakoista saa 50 prosentin alennuksen, jos sen maksaa määritellyn aikarajan puitteissa.

>> Lue myös: Tällainen on autolomailijan Espanja – vinkit liikenteeseen ja autonvuokraukseen

Lähde: Espanja.com
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 24.3.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia