Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä aja ylinopeutta Espanjassa – nämä ovat Aurinkorannikon pahimmat sakkorysät

Istockphoto artikkelin kuva
Automatkailu
Lomahuumassa on viisasta muistaa noudattaa liikennesääntöjä, sillä ylinopeussakot löytävät kotiin myös Espanjan-matkalta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 24.03.2017
facebook   whatsapp

Ylinopeuskamerat toimivat Aurinkorannikolla tehokkaasti

Ylinopeuksia valvovat tiekamerat ovat tuttuja kotimaassa, mutta ne voivat tuoda sakkolapun myös lomakohteessa. Esimerkiksi Espanjassa tiekameroita on runsaasti, ja matkailijoiden suosimalla Aurinkorannikolla kamerat räpsyvät tiuhaan tahtiin niin paikallisten kuin matkailijoidenkin raskaiden kaasujalkojen vaikutuksesta.

Vuonna 2016 tiekamerat toivat Aurinkorannikon kohteissa eniten sakkoja Córdobassa, Málagassa ja Huescassa. Tiedot selviävät Euroopan autoilijoiden yhdistyksen tuoreesta raportista.

Aurinkorannikon pahin sakkorysä sijaitsee Cordobassa, missä A4-tien varrella sijaitseva tiekamera tunnisti vuoden aikana 80 582 ylinopeustapausta. Kamera on tien varrella 417,5 kilometrin kohdassa. Málagan alueella taas eniten ylinopeussakkoja aiheutui MA-20-tiellä 10,4 kilometrin kohdalla sijaitsevasta kamerasta, joka nappasi yhteensä 36 022 ylinopeuteen liittyvää kuvaa.

Autoilijoille kamerat eivät tule Espanjassa yllätyksenä, sillä niistä ilmoitetaan liikennemerkeillä. Kamerat sijaitsevat tavallisesti sellaisissa tiekohdissa, missä nopeus on tavallista hitaampi esimerkiksi tiukan mutkan, vaihtuvan nopeusrajoituksen tai vaikkapa tunnelin vuoksi.

Edes matkailijat eivät ole turvassa tiekameroiden tuomilta sakoilta, sillä sakkolappu löytää kotiin myös Espanjan-loman jälkeen. Vuokra-autofirma välittää vuokraajan osoitteen poliisin tietoon, mistä syystä sakkolappu saattaa kolahtaa postiluukusta matkan seurauksena.

Espanjan poliisin antamat sakot kannattaa maksaa nopeasti, sillä ylinopeussakoista saa 50 prosentin alennuksen, jos sen maksaa määritellyn aikarajan puitteissa.

>> Lue myös: Tällainen on autolomailijan Espanja – vinkit liikenteeseen ja autonvuokraukseen

Lähde: Espanja.com
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.