Kuva: Shutterstock
Chilen luontokohteet

Chilen kauneimmat luontokohteet – viisi paikkaa, jotka täytyy kokea lomalla

Monipuolisten maisemien Chile on mainio valinta luontoa rakastavalle matkailijalle, sillä maasta löytyy koko pituudelta mahdollisuuksia kokea unohtumattomia elämyksiä ainutlaatuisissa kohteissa.

1. Torres del Painen kansallispuisto

Chilen ehdottomasti tunnetuin luontokohde on Etelä-Chilessä sijaitseva Torres del Painen kansallispuisto. Kansallispuiston maisemat koostuvat muun muassa jylhistä vuorista, turkoosin värisistä järvistä ja valtavista jäätiköistä.

Kansallispuistoon tutustumiseen on tarjolla monia vaihtoehtoja ja erilaisia vaellusreittejä. Suosituin vaellusretti on nimeltään Circuito W, jonka varrella ovat kaikki puiston kuuluisimmat nähtävyydet. Vaellus kestää 4–7 päivää riippuen siitä, kuinka pitkiä matkoja taittaa päivässä. Mikäli vaeltaminen ei innosta, tehdään puiston alueelle myös päiväretkiä.

Torres del Painen kansallispuistoon voi matkustaa mihin tahansa vuodenaikaan, mutta suosituin matkailusesonki ajoittuu lokakuusta huhtikuulle. Kansallispuiston sisäänpääsymaksut ja aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan. Vaellusreissuja varten on syytä huolehtia varusteet kuntoon ja varautua esimerkiksi mahdolliseen sateeseen sekä viileään säähän, sillä erityisesti talviaikaan kansallispuistossa voi olla hyytävän kylmä.

Chilen luontokohteet
Kuva: Shutterstock
Torres del Painen kansallispuisto on Chilen tunnetuin luontokohde.

2. Atacaman autiomaa

Pohjois-Chilessä levittäytyvän Atacaman autiomaan alueella on huikeiden aavikkomaisemien lisäksi lukuisia kiinnostavia luonnonnähtävyyksiä, kuten laguuneja flamingoineen, geysirejä ja kuumia lähteitä. Monet kohteista sijaitsevat melko kaukana toisistaan ja retket niihin kestävät usein koko päivän, joten jo kuuluisimpien kohteiden kiertämiseen tarvitaan useampi matkapäivä.

Atacaman autiomaahan tutustuessa kannattaa käyttää tukikohtana pientä San Pedro de Atacaman kaupunkia ja tehdä sieltä käsin retkiä. Lähin San Pedro de Atacamaa sijaitseva suuri lentokenttä on Calaman kaupungissa, jonne pääsee suorilla lennoilla esimerkiksi Santiagosta. Atacaman autiomaassa vierailulla on syytä varautua vaihteleviin lämpötiloihin, sillä yöaikaan aavikolla voi olla todella viileää. Myös riittävä auringolta suojautuminen on tärkeää.

Chilen luontokohteet
Kuva:
Atacaman autiomaa kätkee sisäänsä lukuisia kiinnostavia päiväretkikohteita.

Retket voi varata joko etukäteen netistä tai paikan päältä. Retkiä järjestävät lukuisat eri yritykset ja tarjolla on retkipaketteja moneen makuun. Ennen varaamista on hyvä lukea netistä arvosteluja valitsemastaan matkanjärjestäjästä sekä varmistaa mitä paketin hintaan kuuluu. Osassa hinta sisältää esimerkiksi vain kuljetuksen, milloin muun muassa sisäänpääsymaksut kansallispuistoihin nostavat retken kokonaishintaa.

3. Carretera Austral -reitti

Autolomasta innostuvien matkailijoiden ykköskohde Chilessä on Puerto Monttin kaupungista alkava Carretera Austral, jota ajaessa pääsee nauttimaan upeista maisemista. Reitin varrella sijaitsee useita vierailun arvoisia luontokohteita, joita yhdistelemällä on helppo suunnitella omaan aikatauluun sopiva matkaohjelma.

Chilen luontokohteet
Kuva: Shutterstock
Carretera Austral -reitin varrella on kauniita maisemia ja upeita luontokohteita.

Reitin tunnetuimpiin kohteisiin kuuluvat esimerkiksi Queulatin kansallispuisto, General Carrera -järvi upeine marmoriluolineen sekä Caleta Tortelin pikkukaupunki, jossa kaikkialle liikutaan puisia portaita pitkin. Queulatin kansallispuiston kuuluisin nähtävyys on vuoren reunalta ikään kuin roikkuva jäätikkö, joka tunnetaan nimellä Ventisquero Colgante.

Chilen pääkaupungista Santiagosta pääsee Puerto Monttiin kätevästi lentäen tai bussilla. Suoralla lennolla matka taittuu nopeasti hieman yli 1,5 tunnissa. Bussimatka taas kestää noin 12 tuntia ja suosittu vaihtoehto onkin hypätä yöbussiin Santiagossa illalla. Auton saa vuokrattua joko lentokentältä tai kaupungin keskustasta.

4. Conguillíon kansallispuisto

Araucanían alueella, noin Temucon kaupungin korkeudella sijaitseva Conguillíon kansallispuisto kuuluu Chilen vierailluimpiin kansallispuistoihin. Puiston merkittävin maamerkki on Llaima-tulivuori, joka kohoaa yli 3 000 metrin korkeuteen. Tämän lisäksi Conguillíon kansallispuiston vetonauloihin kuuluvat kauniit järvimaisemat sekä monipuolinen kasvillisuus.

Helpoiten Conguillíon kansallispuistoon matka taittuu autolla Temucosta, jonne pääsee kätevästi myös bussilla tai lentämällä Santiagosta. Kansallispuiston alueella on mahdollisuus yöpyä telttailualueilla tai vuokrattavissa mökeissä.

Chilen luontokohteet
Kuva: Shutterstock
Conguillíon kansallispuisto tunnetaan esimerkiksi tulivuorimaisemista ja araukania-puista.

5. Pääsiäissaari

Pikkuinen Pääsiäissaari sijaitsee kaukana Chilen rannikolta, mutta se kuuluu ehdottomasti maan huippukohteiden joukkoon ja monen matkailijan unelmakohteisiin. Tuliperäisen saaren luonto on upea ja vierailun arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi Rano Kaun kraaterijärvi ja saaren vaaleahiekkaiset rannat. Saaren tunnetuin nähtävyys on kuitenkin valtavat moai-patsaat, joita on satoja ympäri saarta.

Chilen luontokohteet
Kuva: Shutterstock
Chilelle kuuluvalla Pääsiäissaarella on esimerkiksi upeita vaaleahiekkaisia rantoja.

Pääsiäissaaren upeisiin maisemiin päästäkseen täytyy matkabudjetin olla melko suuri ja reissu on syytä suunnitella hyvissä ajoin. Santiagosta on suorat lennot Pääsiäissaarelle. Paikallisina kesäkuukausina lentoja on jopa päivittäin, kun taas talvikaudelle lentoja on harvemmin.

Lue myös: Vietä unohtumaton loma upeissa maisemissa – kymmenen syytä valita matkakohteeksi Chile

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 10.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia