Hyppää sisältöön

Onko tämä hauskin Dubai-aktiviteetti? Aavikkosafarilla hiekka pöllyää ja vauhtia riittää

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 24.01.2016
Aavikkosafari on ensikertalaiselle ehdoton elämys Dubaissa. Tämä klassikkoaktiviteetti tarjoaa kurkistuksen beduiinien elämäntapaan ja lisäksi aavikkosafari pitää sisällään vauhdikkaan dyyniajelun, herkullista ruokaa sekä tietysti aavikkoelämyksen.

Vietä monipuolinen ilta aavikkosafarilla

Aavikko ja eksoottinen beduiinielämä kiehtovat monia Arabiemiraateissa sijaitsevaan Dubaihin suuntaavia matkailijoita.

Aavikon keskelle rakennetun kohteen klassikkoaktiviteetiksi muodostunut safari on helppo keino tutustua ympäröivään aavikkoon ja kokeilla, miltä beduiinielämä maistuisi omaan makuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aavikkosafarin ohjelma vaihtelee retken tarjoajasta riippuen, mutta perinteisesti retki sisältää noudon ja palautuksen hotellille, noin puolen tunnin mittaisen vauhdikkaan ajelun hiekkadyyneillä sekä tapahtumarikkaan illallisen beduiinileirissä.

Hiekkadyyneillä hurjastelu on monille aavikkosafarin kohokohta. Maastoautojen kaasutellessa pitkin kookkaita dyynejä hiekka pöllyää ja meno on kuin vuoristoradassa, mutta kokeneiden kuskien kyydissä matka sujuu turvallisesti.

Järjestäjät eivät päästä matkailijoita maastoautojen rattiin, mutta jotkut aavikkosafareja järjestävät yritykset tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden ajaa itse esimerkiksi mönkijöillä aavikko-olosuhteissa.

Dubain aavikko
Arabialaisilla matoilla peitetty alue on beduiinileirin esiintymislava.

Illallisen ohjelmaan kuuluvat tyypillisesti paikallisista erikoisuuksista koostuva grilli-illallinen jälkiruokineen, napatanssiesitys sekä mahdollisuus kokeilla vesipiippua, hennatatuointia tai paikallisia perinneasuja.

Aavikkosafarilla kuluu helposti koko ilta, ja auringon laskettua osallistujat voivat katsella beduiinileirin yläpuolella avautuvaa tähtitaivasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aavikkoretki kestää kokonaisuudessaan keskimäärin viisi tuntia, ja tyypillinen hinta on yhdeltä hengeltä noin 60 euroa. Illan ohjelmavalikoima riippuu retken järjestäjästä, sillä aavikkosafarin sisältö vaihtelee yrityksestä riippuen.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja