Hyppää sisältöön

Nämä ovat maailman parhaat surffausrannat

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.02.2013
Surffaajalle vain aalloilla on merkitystä - katso lista kuudesta erinomaisesta surffausrannasta.

1. Kalifornian rantakulttuuria

Jos haluat kokea aitoa kalifornialaista rantameininkiä, kannattaa matkustaa San Onofren Old Man’s -rannalle. Rannalla kohtaavat kaikenikäiset ja -tasoiset surffarit.

Tämä on myös yksi Etelä-Kalifornian parhaista rannoista opetella surffausta, sillä aallot ovat pehmeitä ja helposti murtuvia. Paras aika rynnätä tälle rannalle on kuitenkin vasta kesällä, kun vesi on lämmintä ja aallot vellovat rantaa kohti lounaasta päin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Surffausta, Ranskassako?

Etelä-Ranskassa sijaitsevan Angletin kaupungin Les Cavaliers -rannan aallot ovat monien mielestä Ranskan parhaat. Upeimmat aallot nappaat tältä rannalta loppukesästä tai alkusyksystä.

Paikalliset surffarit viettävät paljon aikaa Les Cavaliersissa, ja joskus saattaa olla jopa tungosta. Mutta yleensä ei tarvitse kävellä kuin hieman kauemmas rantaa pitkin, ja voit löytää itsellesi oman rauhallisen kaistaleen.

3. Länsi-Australian surffauksen mekka

Noin kolme tuntia Perthistä etelään sijaitsee läntisen Australian surffauksen Mekka, Margaret Riverin kaupunki. Sen ehdoton kruununjalokivi on Surfers Point -ranta. Täällä hyvien aaltojen määrä on poikkeuksellisen suuri, erityisesti marraskuusta toukokuuhun kestävällä kaudella.

Aallot Surfers Pointissa ovat paitsi runsaita, myös isoja. Ei hätää – myös aloittelijoille löytyy paikka. Voit esimerkiksi meloa läheisen Margaret Riverin jokisuulle, jossa laineet ovat maltillisempia.

4. Costa Rican eteläkärjessä

Pieni Pavonesin kylä Costa Rican eteläkärjessä on tunnettu mahtavista aalloistaan. Hyviä aaltoja saattaa joskus tulla epätasaiseen tahtiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäisin tuulen puhaltaessa juuri sopivasti etelästä Pavonesin rannoilta voi bongata aaltoja, joilla ratsastaa peräti kolme minuuttia. Tämä on paljon verrattuna keskimääräisiin ranta-aaltoihin, joista riittää iloa vain noin kymmeneksi sekunniksi.

Ranta sopii sekä kokeneimmille surffareille että vasta-alkajille. Kolmen minuutin aaltojen taltuttaminen tuntuu varmasti reisilihaksissa pitkän päivän jälkeen. Uupuneita jäseniään voi lepuuttaa yön yli esimerkiksi läheisessä Finca Exotica Eco Lodge -hotellissa.

5. Havaijille, totta kai!

Mitä olisikaan lista surffausrannoista ilman Havaijia? Saariryhmältä löytyisi listalle ranta jos toinenkin, mutta jos miljööllä on merkitystä, varmasti yksi parhaista paikoista on Hanalei Point Kauain saarella.

Jyrkänteet, vuorilta syöksyvät vesiputokset ja lähes täydellisen valkoinen hiekka ovat toki komeaa katseltavaa, mutta aaltojen takia tännekin lopulta matkustetaan. Hanalei Pointin aallot haastavat kokeneetkin myrskyn ratsastajat, mutta lähistöltä löytyy myös aloittelijoille sopivampi Hanalei Pier.

6. Haastavuutta Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan Jeffrey’s Bay on monien mielestä se kaikkein suurin ja kaunein, kun puhutaan surffauksesta.

Alueelta löytyy useita loistavia osoita, joista Supertubes on kuuluisin. Parhaimmillaan Supertubes on kesäkuusta elokuuhun. Varoituksen sana: tämä on ammattilaisten ranta. Jos kokemusta on kerttynyt vähemmän, kannattaa suunnata johonkin alueen helpommista osioista.

Lähde: Hotels.com
Kuva: Flickr/Aristocrats-hat

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Los Angelesin kattobaarit

Tällaisia ovat Los Angelesin parhaat kattobaarit – 10 paikkaa, joissa näköalat ovat kunnossa

Mikä Yhdysvaltojen kaupunki sopii sinulle?

Mikä amerikkalainen kaupunki sopii sinulle? 10 kohdetta Yhdysvalloissa

Liikkuminen Los Angelesissa

Los Angelesilla on maine kaupunkina, jossa ei pärjää ilman autoa – matkailijalle se ei ole koko totuus

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja