Benagilin luola, Portugali

Onko tässä Portugalin kaunein ranta? Taianomainen luola kätkee sisäänsä hulppean hiekkarannan

Erikoista uimapaikkaa etsivän matkailijan kannattaa suunnata Etelä-Portugalissa sijaitsevaan luolaan, jonka uimaranta on Euroopan parhaimmistoa.

Luola kätkee näyttävän rannan

Etelä-Portugalissa sijaitseva Algarven alue on täynnä näyttäviä paikkoja, mutta Albufeiran länsipuolella sijaitseva Benagilin luola on useimpien matkailijoiden mielestä koko alueen upein luontokohde ja luolassa sijaitseva ranta koko Etelä-Portugalin paras.

Keltaisten kallioiden syleilyssä sijaitseva luola kätkee sisäänsä pehmeähiekkaisen rannan, jonne tulvii luonnonvaloa luolan katossa sijaitsevasta suuresta reiästä. Praia de Benagil -rannan tuntumassa sijaitsevan luolan tunnelma on maaginen. Turkoosin meriveden heijastukset kalliossa ja taustalla näkyvä horisontti yhdistettynä ympäröivien kallioseinämien tuomaan hiljaisuuteen luo ainutlaatuisen ilmapiirin.

Kohde on matkailijoiden, erityisesti valokuvaajien, suosima ja sinne pääsee helposti osallistumalla luolaristeilylle. Luola sijaitsee noin 150 metrin päässä rannasta, mistä syystä hyväkuntoiset uimarit voivat vierailla luolassa myös uiden, mutta uintiretkeä ei suositella tavallisille matkailijoille. Luolassa voi vierailla myös esimerkiksi kajakilla tai SUP-laudalla.

Luolassa on runsaasti kävijöitä erityisesti heinä–elokuussa, joten mikäli haaveissa on rauhallinen luolavierailu, kannattaa retki ajoittaa joko sesongin ulkopuolelle tai varhaiseen aamuun.

Katso kuvat upeasta Benagilin luolasta!

Henkilön Emma (@emmajo___) jakama julkaisu

Henkilön Emily (@ems.sch) jakama julkaisu

Henkilön Gökhan (@gokixo) jakama julkaisu

>> Aloitko haaveilla luolavierailusta? Löydä halvat lennot Algarveen Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Bethany Ciullo ja Instagram

Päivitetty: 16.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE