Krkan kansallispuisto

Suosittu Kroatian luontokohde alkaa rajoittaa vierailijoiden määrää – syynä matkailijoiden piittaamattomuus

Krkan kansallispuisto Krotiassa kerää huimia kävijämääriä. Se kuuluu monen Kroatiaan matkaavan ehdottomiin käyntikohteisiin upeiden maisemiensa ansiosta, mutta nyt kävijöiden määrää on alettu rajoittaa.

Rajallinen kävijämäärä vesiputouksille

Kroatiassa sijaitseva Krkan kansallispuisto on suosittu vierailukohde, mihin ovat syynä alueen näyttävät vesiputoukset ja lyhyt välimatka Splitistä. Puisto on kuitenkin käynyt joiltakin osin jopa liian suosituksi, ja kävijämäärää on ryhdytty rajoittamaan.

Nyt puiston suosituimmalle alueelle pääsee jatkossa vain 10 000 henkeä kerrallaan. Rajoitus koskee Skradinski buk -aluetta, missä puiston kuuluisat vesiputoukset sijaitsevat.

Rajoituksen taustalla ovat turvallisuusriskit ja halu suojella maisemaa kulumiselta. Alueella vierailevat matkailijat eivät ole pysyneet merkityillä reiteillä, mikä on vaurioittanut luontoa. Esimerkiksi valokuvia kivutaan ottamaan riskialttiisiin paikkoihin. Samanlaisia ongelmia on tullut vastaan myös niin ikään suositussa Plitvicen kansallispuistossa, joka sekin kuuluu Kroatian suosituimpiin luontokohteisiin.

Kansallispuiston johtajan mukaan putouksille asetettu kiintiö toimii niin, että jos siellä on jo 10 000 vierasta, joutuvat muut paikalle tulijat odottamaan vuoroaan. Heidät voidaan myös ohjata puiston muihin, rauhallisempiin osiin. Kaikkein ruuhkaisinta Krkassa sekä muissa Kroatian kansallispuistoissa on heinä- ja elokuussa.

>> Lue myös: Älä jätä tätä luontokohdetta väliin Kroatiassa – näyttävät vesiputoukset ovat kuin sadusta

Lähde: Total Croatia News
Kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 12.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE